ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 642
  • 792
  •   1
Отговори
# 390
  • Сф
Айдеее, 6 на класното по чужд език номер 2. Там от фоайето на хотела, където писа, вчера. Вирнала си е носа до небето Simple Smile- :"Казах ти, че ще ги задмина"..и се справи..Аз още не мога да отворя учебника правилно, щото пишат на обратно.А пък като го отворя не знам откъде накъде да гледам.А и да гледам, все тая.
И по ИТ сме с 6, но то училището е известно с отличната си подготовката  по ИТ.
По основните е все с 5тици, лесните-6 тици..Очаквам и четворка я по ЧП, я при моята любима госпожа по математика.Там мъката се чака до последно обаче Simple Smile
Като цяло съм много доволна.Заради езика най-вече. Защото , ако не ти сече пипето, няма да го научиш, най-малкото ще се озориш яко.А на нея са и песен тия часове, незнайно защо, даже учителя я пуска да обяснява на другите в допълнителния час.

# 391
  • Русе
Ей, точно пък по физическо като започнат да се изявяват с претенциите, ми идва в повече.
Моят е с 5 за срока по физическо. Има 4,5,6,6. Дреме ми. На него пък му е все тая.

Абсолютно съм съгласна. Голямата щерка в допломата за средно образование има 4 по физическо и 5 по музика. Всичко друго е 6.
Ама понеже госпожите се правят на много важни по тези жизнено важни предмети.

# 392
  • София
И нас ни оформиха. Даже започнаха да препитват за втори срок. Детето започна да се готви за областния кръг на олимпиадата по математика, решава задачи като луд. Отделно по БЕЛ ги готвят за олимпиадата и сега пише сбит преразказ. Няма почивка за тези деца.

# 393
  • в очите на дъщеря ми
Моята девойка ще има най-вероятно 3 по ИТ, реве и се тръшка, като цяло по всичко друго има 5 или 6, но по ИТ толкоз......що се отнася до ученето и преписването, зависи от детето, прекрасната има много силно развито чувство за справедливост и по време на тест, не преписва от учебника, може да пита съученичка/"да съгласува" отговор, но не отваря учебника и това без включена  камера. Довечера има РС, ще видим каква ще я чуя!

# 394
  • Варна
Мамзел Какво толкова ги изпитват по ИТ? Завишени критерии ли имат учителите или някаква друга е причината?

# 395
  • София
Много отдавна смятам, че ФВС, музика, ИИ, трудово и тем подобни практически насочени предмети трябва да са само със "зачита се". И ако някой ми обяснява, че тогава никой няма да прави нищо по тях - не е вярно, зависи от учителя. Но като пишеш на активен спортист, медалист 5 по ФВС (стон, ти може да не се ядосваш, но мен ме обзе дива ярост и чувство за безпомощност пред подобна учителска комплексарщина) или на което е да е дете 3 по ИТ, изобщо, ама изобщо не го мотивираш да се старае повече или да започне да харесва предмета. Rage

# 396
Аз също съм на мнение, че тези предмети трябва да са без оценки. Моето е с 6 по ФВС, но това се дължи на това, че е старателен, акгивен в час и дисциплиниран. Иначе винаги започва срока с 5 на нормативи и то 5 -цата не е най-реалната оценка отново. И в същото време синът на стон, който е активен спортист е с по-ниска оценка. Тъпо е.
Аз също навремето завърших само с 5 по ФВС. Не че заслужавах 6, но пък се стараех, но никой не го оцени. Много ме беше яд. Не че има някакво значение, ама си е гадно.

# 397
  • в очите на дъщеря ми
Мамзел Какво толкова ги изпитват по ИТ? Завишени критерии ли имат учителите или някаква друга е причината?
Не знам, какво да ти отговоря, че ИТ не силната страна на дъщеря ми е факт, тя е сама през деня и общо взето  информацията е  само това което ми разказва вечер, учителката е много млада и наглед симпатична( за 1-ва година е учител) наистина миналата година изобщо не съм разбрала, че учат предмет ИТ. Показах теста на колеги и те казаха, че въпросите са взети от сайта на "Майкрософт", каквото и да значи това. Не знам как са се справили другите деца, а и това не е мой проблем. Даа девойката е тотално разстроена и отказва да учи по така "важния" предмет, на работа съм и не мога адекватно да говоря с нея. Довечера съжалявам, но ще и обясня, че предмета няма никакво значение....пфууу, жал ми е за детето...ще видим какво ще стане на РС, на как ще се сдържа , да не съм брутално откровенна с учителката....

# 398
Мандаринка, благодаря! На мен обаче ми е все тая за оценката по физическо, а също и на младежа.
Той се разстрои единствено, че му писаха вчера 5 на устно изпитване по ЧП и съответно остана с 5 за срока. По този предмет обаче и една двойка имаше, та не виждам причина да е недоволен. По моему са си точно за 5 знанията му. Толкова му оставиха и по география, също съвсем реално. Днес чаках да ми светне оценка в Школо по БЕЛ, че там е доста шарен, но нищо не се появи. Ще видим и историята утре. Ще е голям майтап, ако му пишат 6 за срока. Има 4 на входното и после две шестици. Въпрос на късмет е всичко. Според мен реалните му знания по история са за 4, защото едва ли въобще помни нещо от първите уроци, но ей на, може да се окаже с по-висока оценка спрямо ЧП и география, където със сигурност има доста по-трайни знания.
По математика и английски ще е с 6. По ИТ шестицата вече е нанесена. Тестовете, които им прави учителката са много хубави. Няма въпроси извън нещата, които учат и упражняват. Често им поставя и оценки върху домашните. Той си я харесва, а и на мен ми допада подхода ѝ. По-важно е да понаучат нещо с желание и интерес, отколкото да им напляскаш ниски оценки върху засукани въпроси. Това са практически умения, които ще са им полезни.

# 399
  • Сф
Как какво ги изпитват по ИТ.В началото на срока теста беше комбинации от клавиатурта, команди, браузъри.После минаха на текстообработка с уърд, после няколко презентации на пауърпойнт и сега най-гадното.Работа и таблици и формули с ексел.Там, ако въведеш грешно още от начало, нищо няма да ти се сметне.За справка- аз учих ексел в университета Simple Smile, това което учат сега-въведението.За щастие не ми се е налагало да работя с него, ха ха .Но явно децата се оправят , просто компютрите и маса програми навлязоха ударно в живота.Е, аз съм и дърта де, ако това е извинение Simple Smile

# 400
От Ексел нашите учиха задаване на тип данни за отделните клетки и някои основни формули - сумиране, минимум, максимум, средна стойност. Работят с примерите от учебника, правят задачите след урока. Нищо сложно.
На Уърд - основни операции при формиране, вмъкване на изображения. Отново нищо сложно.
Клавишни комбинации не са учили. Те са стотици, за какъв дявол ти е да се мъчиш да учиш всички. Запомняш някои, които са ти полезни.

# 401
  • Майничка
Аз съм самоук потребител на Ексел, бая късничко го открих (след 30те), но пък много го ценя. Радвам се, че вече учат функционални неща, не чисто теоретични локуми.
От клавишните комбинации учат най-елементарните и често употребявани.

# 402
Нашите ИТ си го карат по учебник както си е, пък и мойта ако го закъса аз съм насреща, и аз като gargamela съм самоука на офис пакета, но след това имаше едни курсове където се записах и понаучих още някоя и друга тънкост, някои неща съм ги позабравила сигурно, но ако почна да го практикувам, бързо ще си припомня забравеното.
Днес пък в школо цъфна още една оценка по немски която е от домашното от мин. седмица, и сега везните се наклониха към по - високата, нооо история, аххх история, мойто диване пак не взе участие днес, дано поне на презентацията да и сложи хубава оценка и да и се покачи успеха, иначе ще си остане с 4 за срока, която ще е единствената.

# 403
  • Mars Hotel
Аз съм самоук потребител на Ексел, бая късничко го открих (след 30те), но пък много го ценя. Радвам се, че вече учат функционални неща, не чисто теоретични локуми.
От клавишните комбинации учат най-елементарните и често употребявани.
Абсолютно съм съгласна. Ексел е едно от най-практичните неща в учебната програма. Ако можеш да се оправяш с него, може да бъде страхотно улеснение. Да, не всеки го ползва на работа, но Ексел е една от малкото програми, която спокойно влиза в употреба и в личния живот.

# 404
И при нас ит си е по учебник.Поставят се оценки на домашното,което е задача след урока.Ако не го предадеш,получаваш оценка 2.WORD му беше интересен и лесен,но с таблиците се изпоти,но не се отказа.Говоря му,че ще му е само в + този материал,слушах и г-жата да ги увещава в същото.
По история не е изпитан и ще остане,най-вероятно с 4ка(единствената).Тъжен е,но пък това да е.
Събраха се доста дом.работи за 2ри срок,а още не е дошъл:stuck_out_tongue_winking_eye:

Общи условия

Активация на акаунт