ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 638
  • 792
  •   1
Отговори
# 420
PureLove, дано се е справила със задачата и да си изкара 5 за срока поне.

Иначе днес господина и задал въпрос върху ексела и мойта отговорила, но тя така или иначе щеше да си има 6, но след часа веднага лъсна в школо срочната че е шестица, по немски също сме със 6, да има най - много четири 5 и другото ще е 6, тъкмо приключи и последния час по мат., вчера на една от задачите ( учителката пише и обяснява, като на моменти в същото време ги пита ) децата се обаждат и я питат не трябва ли да е еди колко си, и тя поглежда и казва - наистина е толкова, аз какво съм пресметнала грешно в другия клас ( явно имаше напредвид другата буква ) и то със червено съм я писала, дадох си сметка че нашите са по внимателни от другите, слушат си в часа, макар на моменти онова дете да се обажда с излишни приказки и въпроси, и най - вече че си преподава добре госпожата, когато попита как ще стане тук и кой знак трябва да се напише и детето което се е обадило дори и да сбърка, тя не му се кара или да го напада а започва да обяснява отново кое как и защо се получава така, май трябва да сме доволни всички от тази учителка, дори и на тестове, класни, контролни, има ли възможност, вижда ли че детето се старае го поощрява.

# 421
  • Mars Hotel
А верни ли са и таблиците? Щото мойта си беше писала измишльотини, на вид докарано, но не и по екселските формули, добре че погледнах какви ги върши.А програмата си показва как е въвеждано.

Чакам да видя обратната връзка за домашното, за да разбера какво не е направено.
Иначе съм съгласна, че не трябва да се тръшкаме за оценки. И се опитвам да не се впрягам, но някога не ми се получава.

# 422
Моля, ако някой разполага да ми прати /сподели/ обобщаващи тестове по математика за :

-Геометрични фигури и гела
-Рационални числа

Благодаря предварително !

Утре, щерката има контролно върху целия взет материал до момента. Учителя никога не дава примерен вариант или задачи върху които да се упражняват. Сега се чудя как да преговаряме толкова много материал.

# 423
Моля, ако някой разполага да ми прати /сподели/ обобщаващи тестове по математика за :

-Геометрични фигури и гела
-Рационални числа

Благодаря предварително !

Утре, щерката има контролно върху целия взет материал до момента. Учителя никога не дава примерен вариант или задачи върху които да се упражняват. Сега се чудя как да преговаряме толкова много материал.

То колкото и да се упражняват, здачите няма начин да са едни и същи...
При нас дават много домашно и няма възможност да я карам да решава допълнително.

Извадете си формулите на един лист, припомнете си кое тяло какви страни и ъгли има.

За рационалните числа - правилата при различните действия.

п.с. Онзи ден правихме само на рационални числа. Ще пробвам да ти го пратя.

# 424
Вита, ако имате сборника на Архимед, там има такива обобщаващи тестове. Иначе довечера мога да снимам и пратя, но може да ти е късно.
Тони, ето такъв учител по математика искам. Да обяснява, поощрява, да си признае, когато сбърка и по този начин да покаже, че на всеки може да се случи, не е нещо страшно. При въпроси, отговорът на нашата е - Да сте слушали, аз обясних.

# 425
ston, ако можеше само да чуеш, сигурно щеше да се зарадваш още повече, както съм споменавала вече, девойката си пуска записвачката на другия телефон и така записваме часовете от известно време насам, както стана днес по БЕЛ като вметна набързо да си прочетат еди кое си по литература и още нещо имаше, но щели да го правят другия час, та си имаме запис и на този по мат. от вчера, освен ако мойта не го е изтрила.

Пратиха им програмата за втория срок, с нея ще почнат обаче още от понеделник, като я видях, се очертава 1 час география, и физическото което досега беше от понеделник до сряда, сега ще е от сряда до петък.

vita, имаше един - два сайта на които попаднах, ако искаш ще ги видя и ще ти кажа кои са.

# 426
# 427
  • София
ТУК има тестове към разделите, но и аз ви съветвам да преговорите фигурите и формулите, да си ги систематизирате на един лист и същото и с рационалните числа - основните действия. То няма как да изрешите няколко теста за една вечер, важното е "главата да е подредена" Simple Smile

# 428
Благодаря ви! Flowers Hibiscus

# 429
Vita, нашата госпожа им разрешава да ползват формулите за НВО по математика.
Ето тези:

Така е по-лесно. Да прегледа елементите на фигурите и като има формулите, не би трябвало да има проблем.

# 430
Питах класната в групата и отговора и е - да, годишните оценки от 5, 6, 7 клас влизат в дипломата в 7 клас, по всички предмети, питах я дали участват в бала, но отговор още нямам.
Сега съм решила да я помоля ако може единият ден в които по новата програма им се пада блок часове по физическо да ги разместят, иначе ще ни се стъжни живота, как го измислиха тва нещо незнам, но дано го променят, много скапана програма.

# 431
  • Варна
Питах класната в групата и отговора и е - да, годишните оценки от 5, 6, 7 клас влизат в дипломата в 7 клас, по всички предмети, питах я дали участват в бала, но отговор още нямам.

Цитат

- Свидетелството за основно образование, което е документ за завършена степен, няма да включва средноаритметична оценка от изучаваните предмети в V, VI и VII клас, а оценките за всяка от годините.

-   Като елемент на балообразуването за приемане в профилираните и в професионалните училища ще се включват само оценки от изучавани учебни предмети в VII клас.

Източник: МОН

# 432
  • София
То щерчето смята прилично. Но сега при рационалните числа лъсна проблемът с грознописа. Минусът се пише като точка и после вместо да вади, тя умножава. И да, умножението е вярно, ама ползва - никаква.
Сега преди да прати домашното - проверявам сметките.  От миналта седмиа насам всеки ден поне по 2 грешни примера намирам. Е не знам как ще го борим това.

Аз пък да измрънкам за синчето.
Беше болен, с отвратителна Т, миналата седмица. Той гледа в техния вайбър чат. Аз пък надлежно разпитах 2 майки за домашните (проверката  и доверието, нали...).
Всичко се оказа точно, без компютърно моделиране (той е 4 клас). И днес - 2 за домашна работа (дала е задача миналата седмица, но той не е знаел) и 4 за срока. А там поне знае нещата, което не може да се каже примерно за ЧО и ЧП, където се очертава да е с 6.
Ами гадно ми е леко. Но при следващото боледуване, дано да няма, ще знам.

# 433
По предметите, които са 1 час седмично ще има ли срочни оценки?

# 434
  • Майничка
Да.

Общи условия

Активация на акаунт