ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 641
  • 792
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Мамзел Нитуш,аз бих повдигнала въпроса пред учиителката,да видиш какво ще каже.В старото училище имахме млада учителка по рисуване,много амбициозна,според нея няма човек който не може да рисува.На моята пишеше само 5,а тя много се старае милата,но няма талант за рисуване.Според учителката все нещо не е нарисувано както трябва.Поговорих с нея и да видиш как се промениха оценките.То не може само амбиция и претенции да има,трябва реално да се гледат нещета.

Нашите когато бяха на ексел,учителката зададе да се прави някаква таблица за коли.Моята отказа,каза,че не е момче.

# 406
Аз много се радвам, че при нас ИТ е само с практически задачи. Това теория да учиш по ИТ не го разбирам много. Дава им задачи, те творят и пращат. Тъй като класа са на две групи, другата група са в другата крайност - постоянно се пишат някакви термини и команди, правят се тестове. А са по един учебник. Явно си зависи от виждането на преподавателя. Нашите и миналата година и тази имат само по една оценка от тест - входящото ниво. Всички други оценки са от практически задачи в час или от домашни/проекти.

# 407
При щерката срочните оценки определено ще бъдат изненада. По доста предмети е между две оценки, има и предмети с две оценки (а до колкото ми е известно трябва да има три оценки за оформяне), а има и предмет с една оценка.

# 408
bobsi81
По история не е изпитан и ще остане,най-вероятно с 4ка(единствената).

Сякаш говорим за едно и също дете, само дето аз все още си тая надежда за 5 - цата, след като е направила и пратила презентацията, иначе за д.р. си е редовна, ама и аз съм като цербер с орлов поглед, колкото и да съм сигурна в нея, пак си правя проверка чат - пат, имало е макар и в редки случаи да я позабави.

vita, това да не те притеснява, ще ги нанесат в последния момент, пък и си има учители които си водят собствен дневник, и там си отбелязват всичко, наистина оценка се оформя поне при три нанесени, на нас ни го каза класната на РД когато беше септември месец, после го спомена и на децата, когато ги предупреди че някои ще трябва да ги изпита, нещо което не се случи. Затова споко има още два дена, в петък от следобед до вечерта ще ги разберем.

Стискам палци всички деца да си завършат с хубав успех, и дано да няма по - ниска оценка от 5.

# 409
  • София
Моята все пак направи презентацията-домашно. Замисли се, че предпочита по литература да изкара оценка, вместо да я питат нещо за причастия. След като представили работите си всички, учителката задавала въпроси и посочвала кой да отговори... та призна с половин уста, че този път бях права.
Благодарение на литературата обаче додрапа до 6. Граматиката е мъка. Няма пълно щастие...

# 410
Класира се за областен кръг по математика. Много е доволна. Днес следобед щяло да има консултация онлайн за всички, допуснати до втори кръг, щели да решават задачи.
Появиха се първите срочни оценки- засега по БЕЛ, мат, музика и физическо. По физическо остава с 5 за срока, все тая колко е.
Като сме подали за ДО за цялата година още септември, при начало на присъствено, смятате ли, че трябва нещо да подсещам отново, че продължаваме ДО?

# 411
ra2, браво на детето, ще се справи и на следващия кръг, а за подсещането, според мен го направи, за да няма после от тяхна страна, ами забравихме, защо не ни подсетихте и тем подобни, така хем ще се координирате и сверите нещата, кое как ще бъде.

# 412
Добро утро. Днес съм хоум офис и мисля след училище да водя детето да му сложат ДТК ваксината да ми се маха от главата. Нашите още не са официално оформени почти по нищо, казали са им оценките, но не са нанесени. За сметка на това нещо се засилиха с проекти и домашни за следващата седмица. Явно другата седмица, като междинна, ще е за проекти и подобни.
Хубав ден!

# 413
  • Сф
Класира се за областен кръг по математика. Много е доволна. Днес следобед щяло да има консултация онлайн за всички, допуснати до втори кръг, щели да решават задачи.
Появиха се първите срочни оценки- засега по БЕЛ, мат, музика и физическо. По физическо остава с 5 за срока, все тая колко е.
Като сме подали за ДО за цялата година още септември, при начало на присъствено, смятате ли, че трябва нещо да подсещам отново, че продължаваме ДО?
Браво на вас!
За нас казаха, че ще има учителски съвет в петък и ще кажат дали да се подават молби отново за ДО.Питайте класната.

# 414
  • София
Моята я похвалили, че 3-тата задача, която била с някакво доказателство, я направила много добре и много стегнато. Но на другите 2 задачи тотално е объркала сметките и класната й не я пусна за 2-ри кръг.
Криво ѝ е, но не много. Тя не искаше да ходи. Аз я накарах и то не заради друго, ами да свиква със стреса по състезания и да има бегла идея какво я чака на нво догодина.

# 415
ves+, права си, това ги тренира, браво на детето че на по - трудната се е справила, а за другите две явно се е объркала или в момента не се е сетила, няма нищо, следващия път, ако има такъв ще се справи.

Преди малко вече се успокоих, няма да сме с 4 по история за срока, даже я оформи. По принцип не съм привърженик на поправка на оценка с презентация или проект, но в случая ще се примиря и задоволя.
Обеща ми за втория срок да се стегни, да видим дали ще се случи.

# 416
  • Mars Hotel
Сега виждам, че по ИТ има 4 на домашно. Това са екселските таблици, които имаше да прави. Няма никакъв коментар към оценката, в заданието в Тиймс не е върнато домашното. Ами ядосах се - старае се да предава всичко навреме, винаги е точна в часовете и взима участие. Сега заради това ако ѝ остави 5 за срока, ще е много несправедливо.

# 417
  • Сф
А верни ли са и таблиците? Щото мойта си беше писала измишльотини, на вид докарано, но не и по екселските формули, добре че погледнах какви ги върши.А програмата си показва как е въвеждано.
Хора...моята се мъчи над тест по мат в момента за 5ца.И с черновите праща.Току - що се разходи до мен в кухнята и ми казва, че последната задача е трудна и не можела..вместо да помисли..
Тя отказа и курса, и не съм я хич гледала какво решава тия седмици последно.Сигурно няма да се справи.Обаче спокойствието и ме убива.
Има 100 плюса сигурно, домашни, участия и какво от това- пак даде гаден тест в последния момент моята любимка.
Не се ядосвайте, това са само оценки.Претръпнах и аз вече..

# 418
  • София
ra2, браво на детето Hands Clap

# 419
  • Пловдив
Нашата учителка по математика също е доста критична. Една точка по-малко да имаш и веднага оценката става 5,75. Ако си омотал задачата за 3 точки оценката е 5 Simple Smile Миналата седмица по случайност бях вкъщи, когато имаха тест. Излиза им грешен отговор на някаква задача. И веднага след теста вкупом отреагираха и искаха госпожата да я реши отново. Да, беше маркирала грешен отговор за верен, но веднага го поправи. Никой не си дава точката така лесно 🤭 Нашата олимпиада беше по-късно. Нямам идея, кога ще излязат резултатите. Дано да е този учебен срок, защото моята се надява госпожата да оцени отличните представяния. Не знам защо е толкова сигурна, още повече, че третата задача май всяко дете я е решавало различно и няма еднакви отговори 🤭

Общи условия

Активация на акаунт