ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 608
  • 792
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
gargamela,признай че е уникална! Кефи ме това дете! Според мен не тя е аджамията ,а доктора,че се е вързал.Ама явно е докторска черта,щото и аз съм аджамия.
Аз нали ви се похвалих,колко организирана е станала девойката.Е,днес разбрах как.Днес сутринта към 10 ч.влизам в стаята й,за да й кажа че тръгвам.Слушалки ,компютър и тя решава задачи.Питам какво имат,а тя спокойно казва история.Що ли трябва да слуша какво говори госпожата.Та тактиката била следната.Урокът си върви,а ти пишеш домашни по училище и частни уроци.И в 13 часа се стартира Фортнайт или нещо друго и докато аз се приберем се играе.Баща й се прибира към 6,аз към 8.Просто чудно.Появява се за малко и мило пита дали може да играе и изчезва отново до 10.А аз,тъпата реших ,че е станала по-отговорна и сериозна.Просто отговорно е намерила начин да скатава и да печели време.

# 631
  • Сф
Моята се опитва някакво приложение по мат да ползва.да и реши задачите...набързо и избих мераците..
Започваме с 5 по бел и литература и 4 по химия.
Чаках 3 Ка , според точките,но явно летвата на класа е паднала,та 4 е по- добре Wink
Хаха и моята пише домашни в часовете по история и география най- вече. Лесните не ги броя.

# 632
Gargamela, и аз я хванах днес моята, че е преписала отговорите на задачите по мат. отзад, от учебника. Прибирам се в къщи и тя гордо ми заявява, че си е решила всички задачи от домашното. Поглеждам - всичко вярно, обаче написани само отговорите, без условията. И естествено се усъмних. Питам я дали не е преписала отговорите, а тя го удари на чест - даже не знаела, как и къде да гледа отговорите. Викам си, добре мамино чедо, сега ще видиш ти. Питам я да ми обясни, как е стигнала до този отговор - пълно мълчание. Питам за другата задача, пак мълчание. Накрая си призна, че само едната задача е решила, а на другите е преписала отговорите, защото не ги разбирала. Та до преди малко обяснявах (след като прочетох преди това урока в учебника, на Степенуване, брой делители е). Наказана е утре в голямото междучасие да реши задачите отново, както трябва.🍸

# 633
И моите деца шмекеруват, затова при мен важи правилото "Проверката е висша форма на доверие" 😄

# 634
  • Пловдив
Не ги защитавам децата, но ги разбирам защо искат да шмекеруват.
То и аз бих писала домашни по време на скучен час. Часовете са по 30 минути, още 20 минути междучасие...Така към 14 часа приключват. Влачат някакви часове и междучасия и естествено не им се занимава следобяд с домашни. Физическо+междучасие=50 минути - идеално време за домашното по математика Simple Smile

# 635
Като ви чета как са ви подпукали от сега с тестовете чак лошо ми стана, нашите лека полека от др. седмица ще почнат и те.
Мойта по Мат. специално и да иска няма откъде да ги види отговорите в учебника, тъй като сме на Просвета а там отговори никакви няма, по НЕ си помага понякога с преводач, а по др. ако има нещо в учебника добре, ако ли не, рови в нета за информация.
Обаче вашите деца са опасна работа, браво на тях, както и да ги правят нещата, труда поне трябва да се оцени. Да са живи и здрави.
Мойто не успя да издържи даже и един ден без да не присъствам заедно с нея, пак си ме беше привикала, макар и само за другарче до нея, но да съм с нея.
Днес и нашата класна пусна в групата съобщението за антигенния тест, от всички които са отг. там, само една майка изяви желание.

# 636
И нашите лежерно навлизат във втория срок. Малко домашни, никакви изпитвания и тестове все още. И при нас пуснаха анкета. Аз лично не отговорих, тъй като не знам вече и аз какво искам. Иначе и моето наваксва с домашните през междучасията и може би и през часовете. Но пък следобяда му остава повече свободно време и не се караме и не си навикваме. Та аз съм доволна. Когато иска да ги пише, стига да е написал и научил, аз съм доволна.

# 637
  • Пловдив
Ханна ,и аз го разбирам ,ако се прави с акъл.Ама не.По история пишеш по математика.По математика пишеш по английски и тн.Защото когато имаш физическо първи час спиш,ако не е първи час пак играеш или си в тик ток.

# 638
Мойта по ФВС абсурд да пише, там няма как, но по др. предмети които го позволяват, с едно око гледа, с двете уши слуша, а с др. око д. р., днес като никога досега с половин д. р. по Мат., учителката и пише в тиймса под д. р. - Браво Н.., но сигурна ли си че това ти е цялата домашна, показвам и, и казах да и отговори, явно от бързане е пропуснала, от три дена телефона не искаше да се зарежда, та се наложи да идем до магазина чак на другия край на града, оказа се, поне засега че е било или от кабела или от зарядното, като се прибрахме си я дописа и я прати. Днес и дойде добре че заради него можеше да е без камера, по АЕ почва часа и учителката първо с мойта да си праща домашната, каза и че няма да може и причината, а Г - жата - добре тогава ще е устно, очаквах устно но първо с др. дете, а тя пак мойто щерче пита първо, иначе на междучасието и казах да се приготви за - Хайде Н..., д. р. и после да очаква - хайде Н... чети и преведи, та то така съм ги научила че им знам всичките приказки на учителите.

# 639
  • Пловдив
По български и математика просто трябва да се внимава и да се ползват максимално 30-те минути. Защото изпуснеш ли нещо, трудно се наваксва. По БЕЛ е доста труден материала. Аз съм ги забравила нещата, не мога да помагам. Не уча с нея. Отваря си ушите по време на час, защото тя трябва да се оправя. По математика същата работа. Отворих да видя примерни задачи от областния кръг на олимпиадата. Ами вече доста трудни ми се сториха. И тук ако искам да помагам трябва да вляза във форма Simple Smile Но и аз като Pipilota, предпочитам като се прибера да са написани домашните и да не се налага да се навикваме. Нито ми се учи и на мене Simple Smile Нито и някой ще ми иска помощта 😂 Държим основните предмети. За другото - ако остане време.
Мъжът ми отвреме навреме я образова с филмчета за наука, история, гледаме История.бг. , клипове, култови музикални групи и т.н. От няколко години започнахме да гледаме семейно и култови филми. Има неща, които няма да учат в училище, а точно на тази възраст е подходящо да се предложат.

# 640
Рени, професионална деформация имаме. Научени сме да вярваме, че каквото ни кажат е свещената истина и да не се съмняваме в думите на отсрещния, който винаги е прав. Я да видим подхода на някой родител, дето работи в полицията или съдебната система?! Smiley
Решаваха олимпиади с баща си в неделя, дали ще имат време за още един тур занимания, не е ясно.

# 641
Рени, професионална деформация имаме. Научени сме да вярваме, че каквото ни кажат е свещената истина и да не се съмняваме в думите на отсрещния, който винаги е прав. Я да видим подхода на някой родител, дето работи в полицията или съдебната система?! Smiley

Аз съм в съдебната система, че и най-вече с наказателни дела се занимавам.
Ако нещо не е подкрепено със солидни доказателства, не го приемам за чиста монета - това е моята професионална деформация. Laughing

При нас още не са започнали с изпитвания и тестове, но всеки момент очаквам. Този срок има само един час География и два часа ЧП /първия срок имаше три часа ЧП/. Но пак са сложили в един и същи ден История и География, което е много неприятно, защото и двата предмета са трудни. И госпожата ни е зла - една и съща и по двата...

# 642
Моят има в четвъртък два часа ЧП и два часа история. Казах му, че по тези предмети ще трябва да учи през почивните дни иначе няма как
И аз съм съгласна да пише домашни през междучасията, но то не го прави. А и не си записва кое е домашното още докато тече часа, а презентациите от споделените екрани стават видими по-късно вечерта в платформата. Да, ама моят учи само вечер заради тренировките сутрин и му е неприятно да губи време и чака информация за домашното.
Вчера следобед наблюдавах как протече час на класа. Седми час, около 18 и нещо. Включи се в класната стая, след това си мютна микрофона и започна да решава задачите, които аз му бях дала. След малко си мютна и класния, да не му бръмчал на главата. 🤣

# 643
  • Бургас
Оооо,и моя най-редовно си мютва наред,да не му пречат да си гледа тик тока и тубата! Нправо откачам,като го видя.
Нямам търпение да се върнат в училище,че да се стегнат малко! Хептен през просото тръгна моя.

# 644
И при нас се пусна анкета за антигенните тестове за учениците. Разбрах, че за нашия клас 100% сме отговорили, че не желаем детето ни да си прави такъв тест. Стана ми странно, защото по ТВ казаха, че 50% от родителите са дали разрешение.

Иначе моята стартира с 6 по ИТ и 6 по АЕ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт