ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 543
  • 792
  •   1
Отговори
# 720
  • София, Дървеница
Здравейте!
При нас новото е, че от днес са присъствено.
Всичко било наред Simple Smile щели да ги изпитват  устно; 5 деца - онлайн.

# 721
  • Майничка
Iva_top, една паралелка шестокласници ли са?
При нас завършват "компенсиращите" седмици, нищо ново не са взели, уж само преговарят. Имам едно смътно усещане, че ни преговорът е преговор, ни време за новите знания ще им стигне, но да видим ...

# 722
Ние сме ДО, ще си чакаме 4 март.

# 723
Gargamela,   при вас компенсиращи седмици ли има? Т.е. после до края на юни ли ще учат заради тези компенсации?

# 724
  • Майничка
Те май всички в прогимназиален етап ще учат до края на юни.

# 725
  • София
И ние сме вече присъствено на училище. До тук я карат по-полека, но за следващата седмица са се наредили досега 3 контролни!
Най-голямата ни драма е постоянното висене с маска. Повечето деца са присъствено. Май 1-2 не са се явили.

# 726
При нас в момента всичко си тече нормално. Преподават, изпитват. Да си правят компенсаторните чудесии след15.06 и който иска да ходи и да си компенсира. Нищо не мисля да компенсирам с моя син. Учи си достатъчно в момента.

# 727
Аз също се надявам при нас да няма компесиращи седмици. Учат си дори повече от ПО. Със сигурност имат повече домашни. Със сигурност повече ги и изпитват. Моето виче има 10 оценки за 2 срок.

# 728
  • Пловдив
Изобщо не ми е ясно -хем очакваме пик на заразата,хем се отварят заведения и се пускат децата на училище. Няма сила на земета,която да ме накара да си пусна детето присъствено. И при нас ги плашат с изпитвания и контролни като се върнат. И не разбирам защо.Така или иначе, ако учителят го може - той го може всякак.Ако ученикът го може,то той също го може всякак.
За мен лично голямо преимущество е ,че детето не става всяка сутрин в 6 . Това ранно ставане я смачкваше и към 3 вече е парцал, а тепърва почва домашни и частни уроци.Сега става в 7-7,30 и всичко е ок. Няма губене на време-час до училище,час след училище.Пътуване до частните уроци също отнема доста време и изобщо денят не стигаше.

# 729
  • София, Дървеница
Iva_top, една паралелка шестокласници ли са?
Не, по две паралелки са на випуск. Пети и шести клас са пуснати заедно Simple Smile

# 730
  • Sofia
Нашата наборка е нещастна, че 4.03. наближава... има малко желание за ПО само заради децата, иначе ДО си я устройва перфектно: спи си до късно, учи си, всяко междучасие в кухнята за глезотийка... въобще шапка на тояга... къде ли ще му излезе края...

# 731
Това с наближаването на ПО си е направо кошмарно очакване, добре е да са там децата, но на този етап е по - добре да си останат на ДО, това че решиха да ги джуркат един път ДО един път По, и пускането на заведенията си е заради изборите, точно от другия месец ще настане най - големия бум.
А сега да ви кажа какво се случи ( с „ любимомото ни фвс “ ), завчера мойта казва на учителката че е болна и не може да участва в часа ( да прави упражненията ), вчера пак същата история и към края на часа уч - ката почва по номера да им пише оценки, 1 - ви номер - 3 за присъствие, 2 - ри номер - мълчи, 3 - ти номер - 3 за присъствие, и така до последния номер, на мойто така и не каза какво и писа, обаче от вчера бях набрала инерция спрямо
уч - ката, вчера и писах във вайбър ( нямах и номера, но го дръпнах от школо ) а тя дори не е отворила да го види, днес пак мойта и казва че е болна, а тя и казва да си включи камерата, че като набрах скорост, отивам до мишката да включа микрофона а мойта ме бута, след няколко секунди успях да се докопам и се обадих, като и казах че мин. седмица е болна и няма да може да ги прави упражненията, съответно накрая се извиних че се намесих в часа, чак тогава тая реши че трябвало да си записва и отбелязва за всяко дете какво и е казало, ми то едно болно, друго камерата му била счупена, на трето незнам си какво, ми тя къде спа до днес та не си отбелязва, та един съученик и писа за мойто включване, а на друг съученик си говорихме с майкй му, и тя ми вика - ааа чух те, даже и Б... искаше и аз да се обадя, виж на Н... майка и как се включи, та така, и днешния ден не ми се размина без емоции.
Надявам се скоро на мойта да и мине тая настинка, че това подкашляне и подсмърчане се проточи много, добре че не е вдигнала температура досега, иначе може би щеше да се влоши, макар че при нея гаранция няма, дали със или без температура, навремето и сърбах попарите.

# 732
И моят си хапва по време на урок,пие си чайчета,ударил го е на чревоугодничество по всяко време,но поне учи и днес получил първата оценка по история-5ца.И двамата сме хепи от този факт!Решил да участва активно и да е изпитан по проблемните предмети,докато са на до,че после в клас да си спестял вторачените погледи ,че го вбесявали и притеснявали.😄Аз пък се учудих как точно него е посочила г-жата и то, като вдигал ръка,а то нямало други желаещи и явно не е имала избор жената.Препитах го с примерни тестове от нета за времената по бел,че ще имат контролно,справя се добре,има малки неточности,дано ги изчисти до понеделник.Утре ще бори мат,че и там ще правят тест на рац.числа ,к.система .Драмата му тук е блеенето в знаците и писането им с краката,дали е минус или знак умножение и скоба не става ясно.Драсканиците са на пиедестал.

# 733
Моят пък пооправи драскането. Особено по математика промяната е видима към по-добро. Няма обаче как да е иначе. Вече са на степенуване на степен. С тези ми ти степени, ако не пишеш по-четливо, си загубен. Та и младежът бързо се усети, че е в негов интерес да престане да пише с краката си.

# 734
Подхванахте математиката тъкмо когато реших и аз да питам за една задача свързана с рационалните, въртяхме я и след теста от днес който беше последен час, така и не го докарваме до посочения верен отговор, та ейто я и нея, ако някой има желание да ни я сметне:

( -64 : 8 + 2 × 3 ) × ( -4,5 + 19 ) = ?

а) 4
б) -4
в) 2
г) -2
 Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт