ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 541
  • 792
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Тони -4,5 не е правилно, сигурно е 4*5, Ако е така, то отговорът е 2. (-2)*(-1) = 2

# 736
  • София
Тони, и аз не мога да докарам отговора, ако е с 4,5 (четири и половина). Но ако е 4*5, тогава става...

# 737
  • Сф
Тони -4,5 не е правилно, сигурно е 4*5, Ако е така, то отговорът е 2. (-2)*(-1) = 2
И аз така мисля- отляво е -8+6=-2 (първо д-я умнож. и делене)и отдясно -20(4по5 по условие трябва да е)+19= -1
И минус по минус+ . т.е -2 х -1 = 2.
Няма как с 4,5 в условието да се получи цяло число като в отговорите.
Ето , сега виждам отляво делене, отдясно умножение трябва да е като стил и логика на задачата.
Не че съм много по логиката,еле пък математическата, ама Joy задачата е лесна като типова.

# 738
(-8+6)х14, 5=-2х14,5=-29

Аз такъв отговор получих. 😜

# 739
  • Сф
(-8+6)х14, 5=-2х14,5=-29

Аз такъв отговор получих. 😜
Е, да ама няма такъв отговор. Би трябвало и двата отговора да приеме за верни г- жата тогава. и 2 и - 29
Ама задачата не е отворена да го пльокнеш това - 29 Simple Smile

# 740
Ейто я и царицата на задачите

и ние получихме като vita -29, мойта я накарах да отбележи -2, за верен ни го изписа 2
питахме учителката и тя каза няма как да ти се получи различен отговор от дадените,
еее пък колко да сме слепи и то на лаптопа че е 4,5 а не 4x5.
Благодаря ви че ми отговорихте / яте, но явно трябва и калкулаторите да си ги сменим у дома.

тук е на цветно, защото е с грешния отговор, запетайката се вижда по - добре.

# 741
Тони, не е права учителката.

Щерката приключиха със степените.

# 742
  • Сф
Е ми сгрешено е условието,  набийте и канчето на г- жата Simple Smile
Нашата не зачита грешни задачи по нейна вина. Вади я от скалата за оценяване, да не повлияе на оценката.
Вижда се запетайката и на двете места. Simple Smile

# 743
  • Варна
Явно при набиране на текста е допусната грешка - вместо . е въведена ,  Трябва да се извади от общия брой точки или на всички да се признае за вярна. Дори и така обаче неприятното е, че децата губят време да пресмятат и да търсят грешки.

# 744
Тя по принцип нашата си признава като е сгрешила, но сега явно ще трябва да и се обадя аз и да говоря с нея, не ми е за едната точка, а ми е до правилното, мойта като каза, тя и каза наново да я сметне и че няма как да получи др. число от посочените, ще го оправим и това, ако ли не ще и пише по - ниска оценка и квот му дойде, то имаше още една сбъркана с координатната, но там поне ги предупреди от началото още, от другата буква и казали за нея. Има наблюдателни деца, явно не е чак толкова зле нуй ДО ( Домашно Обучение Joy ).

# 745
Да се оплача от нашият учител по математика, който е супер неадекватен. Преподава урока и дава 2 задачи от учебника за домашно. На контролно дава супер сложни задачи. Дъщеря ми на всеки тест плаче, след разговор с други майки разбрах, че не е единствена и децата са масово стресирани. Всеки се спасява с подготовката както може - с родител, братя и сестри или с частен учител.

# 746
Малеее, vita, то тва наистина си е стресиращо, ама и като е мъж, и то по математика, в тия времена, мама мия, дупе да им е яко на децата, кажи и на твойта убавица хич ама хич да не си го слага на сърце, колкото и да се притеснява и напряга преди тестовете, с нищо няма да се променят, да гледа спокойно на нещата а другото ще си дойде от само себе си, и каквото изкара ще е все хубаво, важното е че тя и ти знаете че тя си ги знае задачите.

Незнам, но днес през деня си мислех за нашето време и за това на нашите деца, та при нас, когато бяхме ученици ми се струва че повече ни учеха и по - малко ни тормозеха с изпитване и тестове, имахме време както в училище така и след това да си играем на воля, при нашите деца е точно обратното, учене, повече учене и много учене, почти никакво свободно време, ако имат такова, тези които не ходят на тренировки или нещо подобно, са все пред екраните, с тапите в ушите, това тяхното не е детство, а просто порастване, стават и лягат с думите от родителите си и учителите: учи и лягай, ставай да учиш, да си научиш уроците, ще правите тест, утре ще ви изпитвам, горките деца, а после се чудим защо се променят толкова бързо и са все недоволни и негодуващи.

# 747
Vita,и ние сме така,че преподава и по два урока на куп,а други прескача.Контролните са трудни,а домашните са смехотворни.Решаваме от сборници ,като ако не се занимавам с него ще е провал.Радвам се,че полага усилия и,че му върви мат.,защото ако разчитам само на у-щно ниво,положението ще е покъртително,както при една част от съучениците на синковеца.
Тони,много точно си го написала за нашето време и това на децата ни.Дай Боже да станат стойностни хора с добри професионални умения.

# 748
Тони, много си права. Ние, едно време правехме по едно, две контролни и по едно класно на срок. А сега през ден, през два тест. И аз се усещам, че само това и повтарям на моята - учи, че утре ще имате тест, лягай да се наспиш, че утре ще имате тест, научи ли си за утре, че ще имате тест. Просто е голям стрес, по скоро за мен. Добре, че на нея много не й пука и го дава лежерно, от което аз много се нервя.😬
При нас пък г-жата по мат. дава много задачи. За понеделник има 8 задачи, с по 4 подточки, което не е лошо, но утре цял ден няма да ни стигне само по мат. да решим задачите. И то защото дъщеря ми се лигави, после се почва едно вайкане, колко е лоша г-жата, че им дава много задачи за домашно, как не и се живее, как мрази математиката и т.н и т.н. След което аз вече не издържам и се разкрещавам, и чак след това, към обяд започва да решава задачите😬

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 22:06 от gabidi

# 749
Споко момичета. Аз вече реших за мойта, нито ще и казвам учи, нито ще и казвам имаш тест, тест ще споменавам само да и напомня ако евентуално е забравила за такъв, ще я оставя да се развива, тая по бел им каза мин. седмица да научат „ Братчетата на  Гаврош ", мойта я подкарах в 24 :00 да го учи, щом ще стои будна, научи го, а тая уч - ка цяла седмица преразказ на „ Принцът и просякът " , глаголи и времена им дава и ги изпитва, добре че за някои работи има добра памет и ги помни, та само да го прочете сега и ще го издекламира като народна песен.
Сега отивам да цедя лук за да и капна в носа, дано има ефект и за гърлото.

Общи условия

Активация на акаунт