ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 602
  • 792
  •   1
Отговори
# 90
Не мисля, че учителите предават по-качествено при присъствено обучение. Щом сега отбиват номера, след  като много добре знаят, че някой родител може да стане свидетел... Наистина не намирам основателна причина да твърдят, че ДО е пречка да си вършат качествено работата, след като дори няма проблем с дисциплината - децата са заглушени и никой не пречи на учителите да си предават урока. Двайсет и пет минути са си двайсет и пет минути. Особено, ако никой не ти пречи.
Свестните учители са свестни и в присъствена форма, и в ДО. Винаги има начин да заинтригуват децата, да проверят обективно знанията им, пък било и с отворен учебник. Винаги си личи, ако детето не е чело урока.

На 25 въпроса на контролно за 25 минути как именно да търсиш верните отговори, ако не си чел? Много ясно, че няма как да стане за една минута да намериш урока, абзаца, да прочетеш и да цъкнеш верния отговор...

Да не говорим, че като толкова много настояват, че децата преписвали, могат да направят контролното с включени камери, но не го правят / не знам защо/.

ДО ме притеснява единствено заради липсата на жив контакт между децата.
Но изглежда това е само мое притеснение. Дъщеря ми всъщност се чувства отлично, общувайки само със сестра си и братовчедка си. Заяви, че изобщо не й се връща в училище.

Вярно, че с ММ ходим на работа, но и двамата имаме минимален контакт с колеги.

На този етап ДО ми дава известно спокойствие по отношение на ковид.

# 91
  • София
Моята, когато прави контролно, е с включена камера. Учителите искат.
Вече колко е правилно предвид, че има хора с ниски доходи, е друг въпрос...

Иначе на щерката съм гледала тестовете. Ако не си чел, няма как да изкараш висока оценка с ровене в учебника. Тя поне го изпита на нейн гръб миналата година. Издъни се на няколко теста и почна да чете. Е, не се престарава, но чете все пак.

# 92
  • София
Вие пък, отговори се търсят навсякъде другаде, но не и в учебника 🙄. Пускат търсачката в интернет и си намират отговора. Колко е верен е друг въпрос...
И на мен започна да ми писва ДО. За моята дистанционна работа, да не говорим, аз от март не съм се връщала в офиса, а преди бях върл привърженик на хоум офис концепцията.Може би, защото всички вкъщи изградихме антитела, та сега приоритетите ни са други...😁.
Освен това започнах да хвърлям по едно око в 7-класната тема и взех да се притеснявам доколко тези 2 години ДО ще се отразят на знанията за матурата. ..

# 93
За мен един от основните недостатъци е намаленото времетраене на часовете. Ами едно е 40 минути, друго 30. Това не е еднократно, да го прежалиш. Моят е от 15.10 онлайн, с кратко завръщане в училище в началото на ноември. Междучасията са им по 20 минути.
Няма нормативно основание на база на което да им изискват включени камери. Това не е онлайн по желание, по принуда е. Работят на различни устройства, различни операционни системи.

# 94
  • София
Оооо, ston, при нас само около седмица бяха с 30-минутни часове, след това видяха, че е безмислено и сега са си 1:1 с присъствената програма като времетраене.

# 95
  • в очите на дъщеря ми
Скрит текст:
Уф, аз хич, аз не съм готова да го поемам още този риск. За моите деца предпочитам да са необразовани, отколкото да са сирачета, ама то ясно че всеки си има негова позиция. Не спирам да мисля какви опции имам. Чудя се с какви маски да ги заредя и как да се добера по-бързо до ваксина. Иначе ясно, че ДО е по-зле от присъственото. Ясно е, че някои в това число и моето имат нужда от пъдар на главата. Ама покрай мен панахидите станаха повече от рождените дни и затова така съм се скофтила.
+ 1000%, че ОЕСР има кусури е ясно, че има проблеми факт, но съм го казвала и преди, сравнението със актовете за смърт  през 2019, 2018 г. и 2020 г. е страшно, ама наистина трагедията е невероятна и не говорим само за хора над 50 години, млади хора, които са загубили битката, а срещата с близките им е покъртителна. За мен проблеми винаги е имало, сега просто са ясно видими за родителите и тяхната роля в обучителния процес, не е само да контролират, ( евентуално) но и да участват активно в него! На мен не ми тежи, ако това е цената съм готова да я платя!
Днес е сакралния ден на класното по математика, прекрасната не можа да заспи до 12 часа, ще и изкочи сърцето, тресе се от страх и това в къщи, не ми се мисли ако беше на училище, в този смисъл ДО е нейното. При положение, че се справя абсолютно  сама аз съм на работа, а и да си бях в къщи по математика съм тотал щета, и няма файда! стискам и палци само!

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 13:29 от Мамзел Нитуш

# 96
  • Бургас
Нашите учители добре преподават. Държат си на изискванията, на знанията. Слушам ги и съм възхитена от тях. И детето казва, че и в училище са същите. Разговаряла съм лично с повечето от тях, много добро мнение имам. А, и като знам, че са младички, и с какъв хъс, знания и добър подход имат към децата и предмета си, се радвам, че попаднахме на тях. Дай Боже, повече учители да има, като тях!
Само трябва да изкореня мързела от синковеца!

# 97
  • Mars Hotel
Вие пък, отговори се търсят навсякъде другаде, но не и в учебника 🙄. Пускат търсачката в интернет и си намират отговора. Колко е верен е друг въпрос...
И на мен започна да ми писва ДО. За моята дистанционна работа, да не говорим, аз от март не съм се връщала в офиса, а преди бях върл привърженик на хоум офис концепцията.Може би, защото всички вкъщи изградихме антитела, та сега приоритетите ни са други...😁.
Това все едно аз съм го писала. Всичкото!

Само ще добавя, че по време на контролните, верните отговори се размятат във Вайбър групата на класа.

# 98
Аз и преди съм споделяла,че една част от учителите преподават добре,изпитват и всичко върви нормално.Другата част претупват,така са и в клас.Лошото е,че времето минава и ДО не е малко,дано пропуските да са минимални.
Отговори разменят една малка група,но синът ми споделя,че понякога послъгват умишлено.

# 99
  • Сф
Здравейте, днес бяхме на ваксина.Мислех, че нямаме,чета ви, но понеже мин. година правихме, че мантуто не беше ок, и не знаех че сега има за ...тетанус, коклюш май?Както и да е, мина.
Щерката е станала 1,70, 55 кг..задмина ме..на височина Simple Smile
Утре ни е класното по мат.Предишното било контролно..както и да е.
Моята се движи над 5 с успеха, но определено присъствено усвоява повече.Особено по ЧП, където имат лаборатория, кръжок и тнт. Аз помагам, където мога, заради ДО то, но като цяло съм против родителите да правят нещата на децата и да се включват изцяло.Така беше 1-4 клас, класната направо си караше родителите да изработват разни неща.И то си личи в крайна сметка , кой го е правил.Не виждам смисъл. Един ден в живота ще трябва сами да се оправят , а 6 ти клас, вече не са и толкова малки.
Не включваме камера, тя и на лаптопа само има, но ще  е от рс утре, защото е по-бърз и с голям екран.Така или иначе г-жата иска чернови, препитва в часовете, различни групи дава, няма време , така че няма как да се препише. Всъщност, дори  и с камера и със звук, пак може да помага някой, ако това е идеята.
Не знам дали споменах тук, но за Коледа и взех много мощен компютър, геймърски и освен негативите от игрите, вчера спретна за 10 мин презентация по ИТ и като ми показа, чак не повярвах.Много яко изпълнение. По принцип, у-щето е известно с ИТ специализацията си и кадрите, та да видим след 7ми клас какво ще избере като профил.Дали езиците, дали айти-то.За химията няма мерак Simple Smile със сигурност! Което ме  е яд, защото от срана на мм всички са мед лица.Което ме подсеща да ви питам, знаят ли вашите деца каква професия искат да работят?
Искрено се радвам на деца, които знаят,сами, без подтик от родител, какво искат от малки и се борят за това.Няма значение какво- дори някоя непопулярна професия. Моята още я вее вятър на бял кон Simple Smile

# 100
  • София
Ston, то не е сигурно, че като се върнат в училище часовете ще са по 40 минути. Малкото ми дете е 2-ри клас и учи присъствено втора седмица. Намалиха им часовете от 35 на 30 минути и увеличиха междучасията от 10 на 15 минути, за да могат да проветряват стаята всяко междучасие и децата да имат време да излязат навън. Задължително са с маски в часовете и когато се движат по коридорите. Мислех, че тази мярка няма да се спазва, но се спазва и госпожата им прави забележка, ако някой си свали маската.

Иначе и аз, като Gorgonzola, хич не съм готова да поема риска. Всяка сутрин водя малката със свито сърце. За момента ситуацията е горе-долу добре и няма болни деца в училището. Попадам във втората група за ваксиниране и се записах в списъците с желаещи. Не искам да продължавам да живея в този постоянен стрес. Не се виждаме с приятели, не пътуваме никъде, спрях да спортувам...Disappointed

# 101
  • Варна
PureLove Моята от доста време говори, че иска да учи медицина и нищо друго. Не зная дали е осъзнато решение или е под влиянието на големите ѝ сестра и брат, студенти по медицина. В рода нямаме медици. Simple Smile След 7-ми клас иска да продължи с езикова гимназия с немски език.

И аз съм "за" за ваксиниране при първа възможност.

# 102
  • Пловдив
Учителите във втората група за ваксинация ли попадат? Дали скоро се очаква да се случи това? Според мен трябва да пуснат децата, когато се ваксинират желаещите учители. Който не желае ваксина, да се пакетира здраво, да се пази и да поеме риска да работи присъствено. Не може до безкрай ДО и криене по домовете. Лекарите как ходят на работа? За тях няма онлайн....
Има много качествени учители, но има и такива, които се скатават, не се страхуват от ваксината, не се страхуват от вируса, просто им е по-удобно да си стоят вкъщи.

# 103
  • София
Моята и това го пробва,  но пак не може всичко да провери и да приключи навреме Simple Smile И се примири, че трябва и да чете.

Иначе ми говори за билогия и нпмг... ЧП и миналата, и тази година, е любим предмет.
Аз драпам за математика повече, но няма да намилам. Ако иска - добре.

# 104
Моята изобщо не е мислила още каква професия иска. Нека първо да избутаме седми клас и да си осигурим прием в езикова гимназия.

Това с избора на професия е доста трудна работа. Голямата ми дъщеря имаше отлични оценки по абсолютно всички предмети. Можеше да избере да кандидатства всичко. Аз лично я подкрепих дори в сферата на изкуствата, защото тя рисува, пише и т.н. Разбира се, имахме си и семейни съвети коя именно професия ще бъде възможно най-просперираща. /Аз примерно съм завършила право в СУ, но към момента сме презадоволени откъм юристи и работа трудно се намира Така че не съветвам никой дза записва право, ако няма зад гърба си кой да му помогне после да проходи/.  Майка ми е доктор и голямата уж се насочи към медицина. /тя и по принцип си има здравословен проблем и на мен много ми се искаше да се внедри именно в медицинските среди, за да може за вбъдеще да следи новостите/. Две години ходи на уроци по биология и химия. Даже пропусна една година след завършването на гимназия, защото имаха трудни изпити по немски и не се чувстваше готова за кандидат-студентските изпити. И в крайна сметка два месеца преди изпитите тя ни сюрпризира вкъщи, че всъщност не искала медицина. FlushedSadRolling Eyes Ние сме били настоявали, ние сме я били карали... /все още твърдя, че нямаше такова нещо, но тийнейджърска работа.../ Та сега ми е студентка втора година Молекулярна биология /което не е медицинска специалност/ и планира да специализира генетика, силно я вълнуват ин витро процедурите.

Общи условия

Активация на акаунт