ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 634
  • 792
  •   1
Отговори
# 435
Много интересно, защото щерката по Математика ИУЧ-РП няма нито една оценка. 🤐

# 436
Нашата госпожа днес нанесе 3 оценки по РП математика. Явно си ги пише някъде из тефтерите и ги нанася накуп, което е малко гадно, ако не си сигурен точно какво и как си направил. В нашия случай са три 6ци, но предполагам утре ще има деца, които ще коментират с нея оценките си. Не мога да разбера защо ги крият цял срок тези оценки - едната е от контролно по време на присъствевото, т.е. от ноември месец.

# 437
Питах класната в групата и отговора и е - да, годишните оценки от 5, 6, 7 клас влизат в дипломата в 7 клас, по всички предмети, питах я дали участват в бала, но отговор още нямам.
Струва ми се, че коментирахме това преди два дни.
...оценките от свидетелството за основно образование по два учебни предмета, изучавани в раздел А от учебния план в VII клас, определени от педагогическия съвет и превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
С думи прости, балообразуващ предмет може да е само такъв от общообразователната ( задължителната) подготовка с оценката от седми клас.
Бихте ли обяснили какво точно имат предвид учителите, които твърдят, че " ще влизат оценките от 5 и 6. клас"?
Къде ще " влизат", по какъв начин... В свидетелството няма окончателни ( средноаритметични) оценки по предметите, да не говорим, че някои от тях се изучават само в седми клас. Не се изчислява и общ успех.
Няма диплома в седми клас. Има свидетелство за основно  образование. Годишните оценки от прогимназиален етап се вписват в него, но няма окончателни оценки и няма общ успех. В балообразуването участват само оценки от ООП в седми клас.

# 438
  • Майничка
Много интересно, защото щерката по Математика ИУЧ-РП няма нито една оценка. 🤐

Ще цъфнат поне 2, не се безпокой.Smile
Моята по ИУЧ математика и ИТ има толкова оценки, колкото по същите предмети ООП - по 5. По ИУЧ програмата се пише от учителя, той залага минимума оценки, но не може да са под 2.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 18:49 от gargamela

# 439
Ми не знам до колкото ми е известно до сега не са правили писмени изпитвания и контролни по този предмет.
За учителя по математика за съжаление не мога да кажа нищо добро. 🤐

По темата да се оплача, че с тези степени съвсем се обърках - в учебника (Булвест) са обяснени по един начин, в Уча. се по друг, а в Кан академи по трети и сега се чудя как да ги обясня най-просто на щерката.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 19:06 от vita

# 440
Дидева, права си коментирахме го, но реших да питам класната и тя ми отговори това:

Питах я за да видя тя какъв отговор ще ми даде. Явно ще се пишат, но без да са включени в балообразуването, поне така си го обяснявам.

Иначе, промяна в програмата нямало да има, зададох си въпроса, след мен още една майка писа. Така и не разбрах защо след като виждат нещо което не одобряват, не реагират, винаги чакат друг да повдигне въпроса ( най вече моя милост предимно, никога, никой, не е първи ). Май ще трябва тези дни да се науча да си попийвам, дано ми се успокои нервната система, по - лоша програма от тази не бях виждала, бясна съм.

# 441
Оценките от трите години си ги има в свидетелството. Просто не участват в балообразуването. А кои оценки от седми клас влизат е отделен въпрос. На моя син влизаха математика и физика, за друга паралелка е примерно биология и химия, за трета може да е математика и БЕЛ и т.н. но това си е посочено в ДПП.

# 442
До кога е срока за оформяне на срочните оценки?
Уж казали учителите до този петък, но като гледам не са се разбързали много.

# 443
Аз разбрах до утре че е крайния срок, но ако решат, после по всяко време могат да ги променят, имали сме такъв случай.

# 444
И нашите не бързат. Дъщеря ми е оформена само по рисуване, инф.технологии, музика и немски.
А и утре ще имат тест по география. Г-жата по БЕЛ и тя много обича в петък да им прави 10-минутно писмено изпитване🤪

# 445
  • Варна
Всички срочни оценки на дъщеря ми са нанесени вече в Школото. Срокът за оформяне беше до днес включително.

Тони Ти едно питаш, класната друго ти отговаря Simple Smile Тепърва ще има да получаваме разнопосочни сигнали. Добре, че има потребителки като Дидева да разясняват разбираемо и търпеливо. Flowers Hibiscus

# 446
И нашите са оформени .Днес беше крайния срок. Олимпиадата по-математика беше днес при нас .Синът ми се прибра разплакан Sad задачите били едно към едно с една олимпиада ,която решаваха вчера с баща си не получил същия отговор на първа задача изнервил се ,притеснил се и според него и другите не е успял.Много ми е жал за него винаги на състезания блокирва ,а в къщи си ги решава почти без грешка.

# 447
Здравейте! Радвам се да  дойда  при вас в темата, че вече ще започна и сама да си говоря. 😁
Моят тийн  вчера беше подробно изпитан по БЕЛ на около 10-15 въпроса. Отговори прилично, без да се замисля. Госпожата доволна, похвали го за отличните отговори...Абе горд със себе си ми се похвали в междучасието и след 20мин. гледам една четворка се мъдри в школото . Във същото време една негова съученичка след зададен въпрос без да отговори си изключила камерата и микрофона и получава 5. Шокирана и радостна показва на съучениците си снимка във Вайбър. Аз бях меко казано озадачена. Звъннах на госпожата, защото си помислих, че се е объркала. Обяснението беше, че е знаел за 6 но му писала 4 защото не можела още първият срок да му пише 6 понеже имал пропуски по литература 😳 Трудно му било да разказва. За това писала 4 за да му остави 5 за срока. Добре де, майната им на оценките ама той стои и се чуди защо? Това нормално ли е?  А з догодина не ми се мисли.🤦 
Извинете ме за дългия разказ ама...  🍷☺️

# 448
  • Варна
Гена Прави сте да се ядосвате. Какви са тези сметки - да му пише 4 след като отговаря за 6, че да му остави  5 за срока? Да не би да ви каза, че така ще го мотивира да учи повече втория срок? Защото вероятно ще е обратното. Оценката е за всяко изпитване, а не за общи впечатления. Другите оценки през срока какви са?

# 449
  • Пловдив
Обяснението на госпожата е абсурдно. Знаел за 6, но му писала 4. Що за оценяване е това? Да му пише оценката, която заслужава за изпитването, пък да му остави 5 за срока, щом не е за отличен. Изумявам се понякога на нещата, които чета из форума...
Моята има 20,5 точки на олимпиадата по математика 🤭. Някъде е загубила половин точка, но май няма да разберем къде. Но ми стана любопитно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт