ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 622
  • 792
  •   1
Отговори
# 465
Моята се чуди дали да не се откаже от олимпиадата по БЕЛ,незнае на коя учителка да вярва(от училището или от уроците).В училището писали сбит преразказ на Косачи.Тя написала и за инстриментите им и някакви други неща.Учителката и каза,че не трябва да ги пише.На същия текст,отново сбит преразказ писа и при частната учителка и написа така както и каза училищната г-жа.Частна каза,че трябва да пише с допълнения(които написала първия път).Та затова се чуди детето.То и аз незнам какво да и посъветвам,но клоня към частната.
Аз пък смятам ,че госпожата и е права ,може и без тях.Не е и грешно да ги сложи ,но все пак е сбит преразказ .В случая мисля ,че са излишни.

# 466
Темата за учителите ми е болна и няма да задълбавам в нея,само ще кажа,че уважам преподавателити ,които си вършат работата със сърце и душа.Респект и дано повечето да са такива!
За сбития преразказ и аз мисля,че тези неща са излишни,а ако се вмъкнат трябва да споменати на кратко в контекста.Моят също писа за Косачи,но пък го беше съкратил прекалено в края,което също беше отразено ,като неточност.
Гледам в школото оформен по бел,чп,географияи англ.език, а уж срокът е до днес🤔

# 467
  • София
Да ви кажа ще се побъркам. 🤯
На теста по география наборът изкара 6 със един грешен отговор. Госпожата по принцип  6 не пише, но това го изчислява компютъра. От целия клас само една 6-ца. Теста в момента на предаване  го вижда и госпожата.По късно при проверка  теста му го няма. 😳 Набора отчаян ми споделя при което аз звъня на класната ( никой няма тел. на госпожата о география) и тя ми каза веднага да направи втори тест.  Днес в часа му казала че втория му бил ,, заключен" и и било обидно, че сме я прескочили и сме говорили с класната 🤷
Е, с кой да говоря ? Става въпрос за 125 су.  Тези хора се побъркаха! А класната му е страхотен педагог . Аз по едно време даже си мислех, дали госпожата по география не му е махнала теста, но го отхвърлих като вариант защото такива неща са се случвали и друг път при готини учители. Абе ще видя какво ще се случи до края на годината и ако трябва сменям училището. А математичката е страхотен учител. Много я обичат. Само заради нея все още съм склонна да си остане там.

Ако сте с Школо, може от там директно да пишете съобщение на съответния учител.
Не виждам причина да се обижда, но щом държи на личния контакт.....

При нас поне още вторник /сряда оформиха всички и нямаше нерви в последния момент.

# 468
  • в очите на дъщеря ми
Направо не мога да Ви насмогна......работила съм в училище(не съм учител) и мога фермани да напиша, за това, което съм чула и видяла, поради тази причина, не мога да гледам детето си в очите и да твърдя, че всичко което кажат/направят учителите  е правилно и вярно. РС беше загубено време, празни приказки и нищо конкретно. В Админа, няма нито една оформена оценка. По ИТ след екшън ще има 4-ка, дори не ми се говори за педагогическите умения на учителката, за задачите и за всичко друго. По БЕЛ при нас е обратното, 6-ците определено се пишат с лека ръка и според мен не са реални, т. е. критериите са изключително занижени.

# 469
Всички оценки вече са налични. С петици по БЕЛ ООП и БЕЛ ИУЧ, ЧП, география и физическо. По всичко останало шестици. Като се изключи историята, където по моему изобщо не е за 6, останалите оценки абсолютно точно показват знанията му.

# 470
Има ли някаква информация кога е междусрочната ваканция? В школо беше отбелязана за 31 януари, но сега е премахната тази дата от училищния календар.

# 471
И при нас приключи срока. С 6 по всичко е. Озори се по БЕЛ, но се справи. Добро ми е детето. Само да не беше толкова мързелив, ехе.

# 472
  • София
Междусрочната ваканция е 03.февруари (сряда). Не знам защо са му дали гръмката титла "ваканция"...

# 473
  • Mars Hotel
И при нас кацнаха накуп срочните оценки. Има две петици - по ФВС, където няма изненади, и по ИТ, за което много ме е яд. Има три шестици на тестове и изпитване и една четворка от домашно от оня ден. Все още не знам защо има 4.

# 474
Най- после свърши този срок Simple Smile Пълно 6 по- всичко. Дори си знаем първата оценка за втория срок ,че ще е 6 по -математика на контролното от вчера Smile Браво на децата ни !Постараха се въпреки обстоятелствата на които са подложени. Браво и на нас родителите !Незнам за вас ,но аз отивам до магазина Sweat Smile довечера ще се почерпим подобаващо. Beers Wine Glass Champagne

# 475
  • около Варна
И мен много ме е яд, че единствената петица за срока е по ИТ, не че е толкова важно, но цял срок работи усърдно по всички зададени домашни и проекти, справя се, нито веднъж не видях това да е оценено. Накрая им дала тест, резултатът четворка, срочна петица, без шансове за повишаване. Нещо не се харесват с госпожата от миналата година още, но ми се струва, че липсата на всякакво поощрение ще се отрази на мотивацията и.

# 476
мандаринка, доста добре го е казала и изразила.

Днес последен час история, часът започва, госпожата пуснала събранието минута - две по - рано, почва да разговаря с децата, тъкмо изреждаше кои деца ще ги препита за последно и изведнъж от учителката ни говор, ни стон, ни картина, така и не успя да влезне или да направи ново събрание, явно нямаше връзка с нета, емии, децата цял час си го изкараха на приказки в свободен стил, предимно момчетата си говореха.

Мойта само по БЕЛ още не е оформена, тук може би ще е 5, та до тук равносметката е: пет - 5 ( с тази по БЕЛ ) и седем - 6, сега се надявам на мойто девойче да му дойде акъла в главата и да си нареди приоритетите за втория срок.
Казах и че повече с нея няма да се разправям и да прави каквото иска, нито ме чува, нито ме слуша като и обяснявам, ще я оставя да си чука главата втория срок.
Одеве класната им писа да си занесат бележниците в Понеделник, а господина по География им каза че до март ще са онлайн, госпожата по рисуване пък каза - то до март, но нищо чудно и годината така да свърши, и нямало да се учиди даже и 7 клас да е така.

# 477
  • Сф
Бия ви! Още оня ден се почерпих Tropical Drink, за шестицата по
Скрит текст:
съвременен иврит Scream

Ренидент ми се губи..да  не прави някой проект още..Stuck Out Tongue Winking Eye

# 478
  • София
....Незнам за вас ,но аз отивам до магазина Sweat Smile довечера ще се почерпим подобаващо. Beers Wine Glass Champagne
Добре, де, така ли не разбрахте, че не се търчи така в последния момент, в поледицата. Все пак сме майки на шестокласници и трябва да се подготвим подобаващо за догодина. Пък и шкафчетата са зареди със специална символика в съвременната българска политическа история. Зареждай барчето с различни % алкохол и според ситуацията избирай градуса. Какви са тези притичвания в последния момент, да те мисля сега, да не взмеш с бутилката да се подхлъзнеш на замръзналото под някой капещ климатик Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

Както се пее в един стар шлагер "и да паднем, и да бием ...." края на срока се полива Wine Glass Честито на всички -  ощетени, поощрени, избутахме тоз' срок.
Изтрещях...Flushed

# 479
Наздраве! И аз мисля да се почерпим тази вечер. Пък от утре с нови сили. Избягвам да правя сама изцяло проекти и презентации на детето, но за следващата седмица има да прави 4 презентации, 1 проект и 1 рисунка. Ако ми разреши ще отметна нещо аз. Това е леко прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт