ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 573
  • 792
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Стартирахме с тест по литература, включващ,, Косачи,, Художник и,, Представлението,,. 25 въпроса, за 30 минути. Ужасно е!
Пролича си, моя колко е внимавал в час... Бясна съм!

# 616
karzz, ние първия срок бяхме блок часове БЕЛ, а сега сме първи час Мат, мисълта ми е че Понеделник с такива първи часове, внимаването и знанията са в почивка, децата докато се разсънят и осаферят, и часът е минал, колкото и да знаят инфото е позабравено, но съм сигурна че твоето дете ще се е справило, само бъди спокойна.

# 617
  • София
Тази седмица има планувани 2 теста - ЧП и англ. По ЧП нямам притеснения, там се чете. Но англ... дано изкара прилична оценка. Имам усещането, че какво изкараш в началото, това остава и за края при тази учителка.

По БЕЛ причастията са поредната мъка за момата. Опитвам се да не мисля за изпита догодина.

# 618
  • Пловдив
Стартирахме с тест по литература, включващ,, Косачи,, Художник и,, Представлението,,. 25 въпроса, за 30 минути. Ужасно е!
Пролича си, моя колко е внимавал в час... Бясна съм!
Аз нали съм си математик правя проста сметка.25 въпроса,всеки с по 3 отговора са 75 изречения.Това прави 24 секунди на изречение.24 секунди да го прочетеш,осмислиш,да направиш разлика с другите отговори , да го отбележиш,и да го изпратиш.Еееее, убедена съм ,че нашите деца са гении.Не е нормално това-не си обвинявай детето.
Моя близка учителка по математика ми е казвала,че решава всяко контролно със всички странични сметки точно така както биха го правили децата и добавя още време към нейното  ,за да прецени броя задачи.Не прави сметки на ум ,преписва си черновата и засича време.И това е човек работил в МГ,пишещ учебници и сборници.
Дали тази учителка го е направила,защото се съмнявам тя да може да го направи.Аз поне не бих могла.

# 619
  • в очите на дъщеря ми
Значиии, ша Ви се разсърдя... като Ви чета, и придобивам чувство за малоценност... нито знам колко часа има прекрасната, нито до къде са стигнали, пък дали и как са им формирани часовете... боже упази.. Не е случила на майка, девойката...мдамм

# 620
  • София
Мамзел, ми супер Simple Smile
Все чакам моите да станат по-самостоятелни. Ама не би...

# 621
Мамзел Нитуш, аз изобщо не искам да знам какво учи и докъде е. Обаче, ако не знам, това моето ще е супер щастливо, защото домашни ще има писани от дъжд на вятър. За него, да си научиш урока, означава да го прочетеш един път. Особено сега с вече почти година онлайн обучение, съвсем го е подкарал през просото. Той започва да пише домашно по български без изобщо да си е погледнал в учебника и да прочете какво пише там. След това следва резонния въпрос "какво точно беше това минало предварително време?" Когато ходеше в училище научаваше и разбираше много неща от материала там. Сега като стои пред компютъра нищо не хваща. Върви там един глас заедно с презентация или видео, но до мозъка му не достига нищо. Просто това не е неговия начин. И аз започвам вечер да чета уроци и да обяснявам. Основно по български, ЧП и математика, английски. Останалите предмети съм ги зарязала да се оправя сам както у колкото може, защото не мога да огрея с всичко.

# 622
  • Mars Hotel
Тази седмица предстоят 4 теста - ЧП, математика, английски и испански. Дупе да ѝ е яко на госпожицата ми.

# 623
  • Бургас
А сега и тест по английски, защото някой заглушавал госпожата. Тест за 10 минути, 10 въпроса. Моят е много зле по английски. Превеждаме с преводача и много време ни коства. Сега имат едно упражнение от уч. тетрадка, да се направи и изпрати снимка до края на часа. И аз едва успявам да пиша в гугъл, да се преведе, да измислим отговора...... Мъка голяма е!

# 624
При нас за сега нямат определени контролни(или аз не съм чула за такива),вървят домашни,проверяват и следят за предаването им в срок.
По англ.език е сериозна и амбициозна преподавателката.Успява да ги препита устно почти всички,един чете,друг превежда,трети допълва,чете се домашно и т.н.Не си позволяват да пречат,да лъжат за микрофони и пр.Така ако бяха и по мат,ехееее......размечтах се.По бел сякаш остават на самотек,сами си учат урока,правят задачите след него и в час проверяват отговорите и губят много време в разправии кои са без дом.работа,защо,и т.н.Оплакали са се родители,но уви,така я карат.По литература са получили преразказ на Представлението и съчинение ,срокът и за двете е до утре.Поглеждам и какво да видя едното написано до средата,а другото липсва.Ще виси до късно,но негов проблем,вчера цял ден се мота и мрънка.

# 625
Ние сме на степените по математика, но нямаме такива задачи, където дробната черта означава деление. Не решават по този начин.

Снощи вече съвсем ми кипна с късното лягане. Бяхме се загледали с ММ в един филм и самите ние легнахме късно - в 00ч. Девойките съответно и те ще лягат. Нямах сили да чакам да се мият зъби, защото обикновено отива към половин час. Инструктирах ги, както обичайно и си легнах. Уж все се надявам голямата /21г./ да прояви някакъв разум. И така - в 01ч. точно голямата ме събуди, за да ми каже, че малката си е счупила нокът и имало кръв...  Flushed Т.е. до това време те още не си бяха легнали да заспиват, че даже и нокът са успяли да счупят. Направо не знам как запазих самообладание. Е, казах им, че ако си бяха легнали, нямаше да има кръв... Imp
Днес вече съм твърдо решена - телефон до 21ч. Rage

# 626
Днес правиха по бълг.език и литература смесени въпроси госпожата не можа да направи събрание само им каза да работят и да и го изпратят на лични. Утре имат по -математика в сряда по-англ.език и в петък по ИУЧ математика .За следващата седмица имат по-география и човек и природа. Ще им разкажат играта на децата ,та и на нас. Sad

# 627
Набора по английски е екстра. Не знам как и от къде го знае, но го учи за втора година ( руски му е първият език) говори го свободно и като гледам и писмения със граматиката му се отдава. Явно му е силна страна. За математика дежурния отговор е че за сега било лесно, но ще си проличи, на 15 имат контролно. А госпожата по БЕЛ миналата седмица им каза, че и плащали да им обясни един път! Който разбрал, разбрал 🤷
Тръпна в очакване  да му видя знанията🍷😁

# 628
  • Майничка
ММ купил на момата някакво помагало с тестове по БЕЛ и от миналата седмица й пуска през ден-два, всичко й било вярно. Днес не успял да провери преди работа и го оставил за мен. Абе, гледам аз, половината тест изрешен и всичко без грешка, една поправка няма! Поглеждам отзад - отговори като слънце, мот-а-мо с нейните. Веднага ми светна, скъсах отговорите и дадох нов тест - 20% фира.
Обяснявам й, че на това аджамийско преписване няма начин да се вържа, а тя чак се обиди, искала съм да ни мами ли, това било честно преписване. Б@си, сефте чувам за честно и нечестно преписване!

# 629
Честно или не,все си е преписване!Моят се опитва,ама не му се получава.Къде го е страх,къде не го домисля-"хем сърби,хем боли".Има да пише по литература и днес едно от децата в класа с гордост се похвалило,че е предало домашното си първо.Г-жата отсякла,че е преписало,проверила със спецеална програма и моят,както беше готов ,сега пише наново,с оправданието,че не е доволен от първото си творение.Сигурна съм,че сега ще се раздаде на макс,но защо с лош опит се школоват.Моли се за 5-ца,макар,че съчинението му е добро и модернистично.(остава да натъкми и преразказът).

Общи условия

Активация на акаунт