ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 543
  • 792
  •   1
Отговори
# 750
Аз всеки ден решавам, че повече няма да и опявам за ученето, ще я оставя да се оправя сама, ама пусто не мога да се сдържа.
Да се оправя дъщеря ти.🤗
И да са ни живи и здрави децата. Сигурно ще се справят и без нашето опяване, ама като са ме учили, че първо трябва да си свършиш задълженията, та и аз така се опитвам да я уча 😜

# 751
Аааа, тя ще се оправи, ся и капнах сок от лук в носа, той ще се оправи, ама пустата кашлица минаване няма, а всеки ден я канят на участия Joy, най вече по английски.
gabidi зора е първия ден, ако успееш да се справиш, втория и третия ще си казваш - трай, можеш, не се предавай, първия ден успя и сега ще успееш.
Аз го взех това решение и го прилагам, даже гледам много да не се пречкам, сядам пред компа и си ровичкам, докато тя е на лаптопа и учи, като ми писне ставам за една цигарка и обратно, спирам да и натяквам за ученето, вчера и казах да се упражнява за днес, но не, къде ти, за нея е само драмичките и BTS - това е всичко което я вълнува.
Каквото и да стане по - нататък ще упреква себе си, защото ще дойде момента в който ще се оплаква от мен че не съм и дала свободата да диша, а и така има шанс като сбърка и го осъзнае да си даде сметка, и да се поправи.

# 752
  • София
Хем ми се иска да ги оставя, хем не мога.
Айде, с четвъртокласника се получава малко.
Но с наборката - няма как. Много е материала, а моята е блейка и мързел. А и следва гадния 7 клас.
Та да де, в мен си е проблемът. Дали е за добро - ще си проличи, някога.

# 753
  • София
Точно същото си помислих и аз. Гадният 7 клас - веднъж да мине и спирам с вдички юркания и побутвания. Каквото и да се опитам да направя, в главата ми като камбана ехти “7 клас”.
Пресметнала съм всички курсове. Разпределила съм ги във времето. Направила съм отделна сметка за парите, че като са ми и двама не зная до септември как ще събера парите. Даже от банката ми се обадиха да ме попитат защо съм нароила толкова смекти. Изпонакупила съм помагала, които няма кой да отвори, но за всеки случай. Като Ви чета за “особеностите” на вашите учители, в главата ми само “какво ще прави това дете на НВО”. Барчето е заредено. Дори любими бонбони за случая избрах - с тъмен шоколад, сушена каксия и ядка.

Явно съм в голяма паника. Та реших да предам малко и на вас.

# 754
  • в очите на дъщеря ми
Добрутро...Завинаги съм убедена, че нещо ми куца в ролята на майка... или пък прекрасната е случила на такава🤣🤣🤣...като Ви слушам, де... знам за тест, ако ми се съобщи, почти не влизам в режим "научи ли си урока, имаш ли да учиш" и изобщо се старая, да не мисля, за приближаващото торнадо, наречено 7 - клас! Говоря с класната, веднъж месечно и следя АДМИН-а...Да видим какво ще излезе от това! Резултатите от олимпиадата са незадоволителни  и последва чутовен рев, но учителката( на уроците) и беше казала, че събития преразказ е малко коварен.

# 755
Валя, олекна ми от описаното едва след кандидатстудентската кампания с №1. Седмият клас е "първият праг на Нил", има и още един по-нагоре по реката. И аз така бях накупила помагала с камари и бях разхвърляла точни финансови разчети. И това ще мине. Дай, Боже, благополучно.
Кога очакваме резултатите от втория кръг по математика? Ние нищо не знаем.

# 756
  • София
Лошото е, че догодина ще трябва да боря и двата прага - 7 и 12 клас. И наистина треска ме тресе. С наборчето имам идея как стоят нещата. А с голямото даже не зная дали мога да помогна с нещо друго освен с пари.

И аз чакам резултати от втори кръг. Интересуват ме Мат и АЕ. Но за втори кръг проверките са по-дълги. Особено с тези лесни задачи, които дадоха. Сега ще отнемат точки и за запетаи сигурно. Много деца излизаха в последната минута с думите: “Как можаха да дадат толкова лесни задачи”. Моето каза, че задачите са се решавали с груба сила. А описанията са били на по минимум две страници. (затова са седели докрай, да описват глупости)  Като добавим и “кривопис” и грешките в сметките... Не зная какви очи трябва да имат проверяващите и какви нерви.

# 757
  • Варна
Аз като гърмян заек с двама по-големи студенти съм по-спокойна вече Stuck Out Tongue Closed Eyes Щом и баткото, който изкара доста лежерно прогимназиалните и гимназиалните години, успя да завърши благополучно и го приеха в желаната специалност, значи има надежда. Все някога разбират, че трябва да се положат усилия и се стягат. Но какво натискане за учене беше в 7-ми клас, а и след това!

Да, 7-ми клас е много важен, дори и по-решаващ от кандидатстване в университет, защото имаш само един шанс. Шанс, от който се определят следващите пет години, и то доста важни.

Наборката е много стриктна, учи без напомняне, според мен може малко повече по математика да решава задачи, но не натискам. Школото казва 5,88 среден успех от всички оценки, първия срок завърши с 6.00 и нямам доводи да изисквам повече засега. Шест дни в седмицата е на тренировки и направо ми е чудно как успява да се организира, а и време за онлайн игри и сериали намира Simple Smile

Курсовете по математика и БЕЛ са уговорени вече за догодина.

# 758
Един път минах през седми клас и то миналата година. Съвсем прясно ми е. Пътят е ясен. Сборниците и помагалата са налични. Промени няма. Аз съм си изготвила стратегия. Щом големия инат успях да подготвя по математик, много по-лесно ще успея с малкия добродушно. По БЕЛ ще ми е по-трудно, но ще се справим. По уроци няма да ходи. По математика никой не може да го подготви по-добре от мен, плюс е, че работим в добър синхрон заедно, а за БЕЛ няма време да ходи на уроци. Не виждам смисъл да пропуска тренировки, не е желателно изобщо, за уроци. Не мисля, че ще научи много повече отколкото вкъщи. Не гоним и максимални резултати. Батко му изкара 446 бал, но дефакто и 350 би му стигнал за това, което искаше. И с дребния сега пак така. Ще наблягаме основно на математиката, защото и иска математическа паралелка и ще поддържаме някакво прилично ниво по БЕЛ.

# 759
  • София
Точно, щото не съм гърмян заек и на каката, като първа, й излиза през носа моето дуднене. Simple Smile
Догодина децата ще са 7, 5, 1 клас. И колкото и са ми мили малките, кака им ще отнема ценното ми внимание. А те ще трябва да оцелеят някак.

# 760
  • Сф
Точно, щото не съм гърмян заек и на каката, като първа, й излиза през носа моето дуднене. Simple Smile
Догодина децата ще са 7, 5, 1 клас. И колкото и са ми мили малките, кака им ще отнема ценното ми внимание. А те ще трябва да оцелеят някак.
Аууу, изплаши ме! Аз с 5ти брах ядове, защото целият клас беше като изтърван без класната и всичко по друг начин е вече за децата. За 1 ви , освен сантимент и вълнение , друго не помня и не е имало като драма. За седми не смея да мисля отсега много...усещането ми е като при изпита за 5 кл в СМГ, тегаво...бррр..
Но всичко накуп като при теб, нямам толкова фантазия, честно  Scream...Успех!

# 761
Добро утро !☕ Ох, като ви чета и чак лошо ми става .🥴
Набора на частни уроци няма как да ходи. Ще се задоволим със консултациите. Разчитам на това, че учи и е много съсредоточен в часовете та чак помни и разказва това което учителите са вмъкнали докато с преподавали урока. Като беше по малък аз все набивах че 70%  от разбирането на урока е в час ( слушане). На малкия плащаме логопед, музикотерапия... Просто не можем повече .🤷 Ще се подготвя и  със закупени подготвителни материали и моя помощ. Дано да сбъдне мечтата си! Друго не ме интересува. Иначе все още след като научи даден урок (вече без да го карам) идва и ми го разказва точка по точка, всичко всеки ден. Мисля, че това му дава някакво спокойствие. По мат имат страхотна госпожа, от там и консултациите с нея много, много му помагат. Казала съм му, че е хубаво да учи, ...да не е с цената на всичко. Не е пълен отличник има и петици но аз съм доволна от положения труд. Единствената ми тревога е да не мине 7 клас с отлични оценки и на НВО да не се справи. Тогава неговото разочеравоние ще е пълно. Стреми се към  първа английска. За мен няма значение стига да е щастлив. 😊

# 762
Валя набори ни са децата. В един и същи филм ще играем догодина 🙂.

# 763
  • Майничка
В пъти по-спокойна съм с това, отколкото с каката. Различни са, но и ние вече сме по-различни като отношение(особено ММ 😉).
Подозирам, че ако оставим избора изцяло на дребната, в момента критериите ще са пешеходна близост, умерен учебен план, прилични стипендии и като бонус, едносменен режим на обучение.
Надявам се, че повишената тревожност през следващата година няма да й се окачи особено.

# 764
  • София
Валя набори ни са децата. В един и същи филм ще играем догодина 🙂.
Направо! А и няма да сме само двете. Трябва да потърсим дали има клуб на оцелелите. Че да черпим опит. Да не е да скокнем после в клуба на анонимните алкохолици.

Общи условия

Активация на акаунт