ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 542
  • 792
  •   1
Отговори
# 765
Валя набори ни са децата. В един и същи филм ще играем догодина 🙂.
Направо! А и няма да сме само двете. Трябва да потърсим дали има клуб на оцелелите. Че да черпим опит. Да не е да скокнем после в клуба на анонимните алкохолици.
Моите деца се шегуват от сега да си направя резервация за Нареченски бани.
И аз се подготвям - събирам пари за частни уроци, приготвила съм шкафа с алкохол и се отказах да спирам цигарите.

# 766
  • София
Но всичко накуп като при теб, нямам толкова фантазия, честно  Scream...Успех!
Когато ги раждах, не съм се замисляла, че ще се получи такава подредба на класове Cold Sweat

Надеждата ми е в малкото - засега върви най-подготвена, та там се надявам да нямам грижи.

# 767
Като гледам май само Мамзел е уцелила златното правило, затова на нея ще и пожелая да вървят двечкете по същия път, на останалите пожелавам успех с контрола ако ще го прилагате, аз вдигам бялото знаме, поне има някакви наченки за участия, но там където и е лесна материята и когато е в будно състояние, от толкова пилене, поне някои решетки успях да ги изрежа от нейния затвор, сега остава да върви към свободата, ако реши да се върне в затвора и да ги залепи решетките, тогава ще си бере изгнилите плодове на собствения си труд.
Явно няма да се науча да сърбам С°, ще си остана само на димната завеса.

# 768
  • София
Валя набори ни са децата. В един и същи филм ще играем догодина 🙂.
И аз при вас с дванадесетокласни и седмокласник.
Обаче имам и една авансова обиколка - преди тези двамата имам един напълно изкласил, включително и висше.
За разлика от Валето, съм дзен и не се притеснявам и дори вълнувам засега. Каквото - такова. Разбира се, най-вероятно по някое време ще запея друга песен. Ако не преди кандидатстването, то след. Blush

# 769
  • в очите на дъщеря ми
Тони🤣🤣🤣Моето си живо дезертьорство, позорно при това, донякъде защото, съм "лошото ченге" и фактора "мама ще се кара"  все още има сила, донякъде, защото "манията за величие" я кара да учи и да се старае. Не знам, времето ще покаже, пък и винаги мога да се "утеша" с любимия...Бейлис!🤣

# 770
  • Пловдив
Оф,научих си днес.Три часа правих проект за Мексико.Ами загубено време за децата е.За това време тя си научи по всички разказни предмети, попълни тетрадките,по литература нещо за характеристика на герой и домашното по частните уроци по математика.Утре я чака и проект по ИУЧ математика,който е бая сложен.Освен данни за Декарт и интересни факти за него има зададена задача различна за всеки ученик,плюс те да измислят фигура на предмет или животно на декартова система и да му намерят лице и обиколка.Бая работа е ,но там се е оправила през седмицата по време на часовете.Което реално значи,че тотално не е слушала,защото се иска доста внимание.Утре ще видя какво е направила,че днес нерви от Мексико не ми останаха.Ако на някой му трябват да каже-пращам ги веднага поне да има смисъл труда.Ако някой разбира смисълът на тези проекти нека ми обясни,защото аз не виждам такъв.
По-горе имаше коментари за лесните задачи решавани в клас,почти никакво домашно и тежки контролни на задачи,които не са виждали в час.И при нас е същото.Според мен се прави ,за да се покаже ,че децата са добре изпитани на сложен материал. За сетен път се убедих ,че от нашата учителка,преподавател не става. Онзи ден щерката я беше пуснала да се чува,защото се мотаеше из стаята.Най-малко 10 пъти каза три пети или две четвърти,имайки предвид три на пета или две на четвърта. То бива глупости,бива ,ама кипнах.За дроби ли говори или за степени?!? Е,нямаше дроби на дъската й. Сериозно притеснение имам ,че обърква децата,защото това не е първия път в който я чувам да говори откровени глупости.Девойката е предупредена само да запише домашното и да не слуша обясненията й.Обикновено решава задачи по частния урок в това време,защото все пак трябва да е там.

# 771
renydent, незнам, но ако бях аз със сигурност щях да се включа в часа и да питам дали е сигурна че е две пети или две на пета степен, числата са примерни. Разбрах от тази година че със слушане отстрани няма да се оправят нещата докато някой / и родител / и не се намесят, добре е на момента да се вземат мерки по въпроса, не всяко дете ще е досетливо за какво говори таз госпожа и масово ще окапят като круши.

# 772
  • Mars Hotel
Разбирам ви напълно, Тони и renydent, и аз понякога едва се удържам да не се включа в часа и да питам някои учители чуват ли се какво говорят. Особено паля моторетката, като чуя госпожата по английски да оплеска някоя дума или фраза. Rage Такива ужасии лъсват при ДО...

# 773
  • Пловдив
Тони,не бих се сдържала,ако не съм виждала на живо тази учителка.Видях я веднъж на родителска среща в 5 клас-изказ като на на хамалин или на продавач от Женския пазар,макар да не съм сигурна,дали техният не е по-добър.Жената не може да се надскочи.Дори няма да ме разбере-толкова може. След като моето дете повдигна въпросът за грешните задачи в класното,което правиха 3 пъти,тя дори не помнеше ,че тя трябва даго  прави повторно ,за да й го прати.Мисля си ,че бих потънала от срам ,ако оценя 15 класни с 2 сгрешени задачи от общо 5. Рядко ми се случва да чувам какво се случва в час,но друго такова недоразумение не съм видяла.Дори младото момиче по бг се старае,макар че няма опит и видимо й е много трудно.По математика обаче е безнадеждно.Не знам как се справят останалите,но знам че поне още 4 деца са на частни уроци.Добре ,че кръстницата й постоянно я контролира-праща задачи ,проверява,връща ги със забележки дори и при верен отговор заради неправилно или дълго описване.Поне на 2 седмици веднъж я "тормози" реално за по 2-3 часа.

# 774
Като ви чета направо ме хваща бяс. Ако при нас имаше такива госпожи, сигурно нямаше да мога да се въздържа. За моя радост мисля при нас няма издънки. Имах забележки миналата година към госпожата по ТП и се бях наострила тази година да влизам в конфликт, но те я махнаха. Всички много се стараят и наистина правят всичко възможно и да преподават, и да изпитват. Истината е, че и класът ни е доста читав. Децата са съвестни и отговорни. Единици се опитват да се скатават. Абе, пу-пу. Да не урочасам нещо.

# 775
  • София
Аз много се дразня на моето голямото като каже три пети вместо три на пета или някаква подобна дивотия. Все обяснявам, че както не може да китове, делфини и пингвини да се казва риби, или в случая на зъбите да казваме прешлени, на колената лакти...
Лошото е, че сега си давам сметка, че това може да е “наследил” от нескопосан учител, който имаха в пети клас (те учиха степените в 5 клас).

# 776
renydent, в тоя случай тогава наистина е кофти, явно се е взела за нещо много по - велико дори и от самата нея си,
незнам как ще изтърпите още една уч. година, но е добре да се намери някакъв начин, та ми хрумна следното, записвате я докато преподава, събирате се няколко мами ( мами и татковци, ако има мъж който да наддаде вой мисля че ще е още по - добре ) и право при директора, подавате едно хубаво писменно и звуково оплакване и така може би нещата може и да се променят във ваша полза.
Дано на нас не ни се случи и наложи такова нещо, че има учители които пък са казвали как щели да се оплачат от децата на директорката, или пък как можела същата да влезне в час и да ги чуе какво правят в часа, емиии щом може те да сплашват така, то и децата и родителите също могат.
Незнам, все пак решението дали да се предприемат някакви мерки ще си го вземете вие, тъй като сте най - запознати със ситуацията и тази учителка какво представлява.

Валя, ако във къщи и го бяхте казали че е така нямаше да го запомни, в случая е от училище, а там се помни по - добре, най - вече като излезне от чужда уста и най - вече от учител, не се дразни, когато сбърка ти поправи, нещо като по инерция да се получи, машинално, или пък пусни някакво клипче което ще гледате заедно и като се стигне до сублимния момент кажи - а сега чуй тук какво казва, може и да помогне и да има ефект.

# 777
  • Пловдив
Тони,имам два записа.Нищо няма да стане.Нададох вой в 5 клас заради бг,а друг родител заради математичката.Никой не ни подкрепи дори и във фейс групата.Да не говоря ,че човека не бил недоволен от учителката ,а от падналия успех на детето му.Много от родителите не искат децата им да знаят-те искат добри оценки. Класът няма никаква организация-опитах вече.Явно се кара на принципа всеки да се спасява поединично.

# 778
  • София
Момичета, моля за съвет. Детето трябва да прави проект на Декартовата кординатана система. Коя програма да използва, за да направи чертежа и да нанесе и свърже точките?

# 779
  • Пловдив
Как програма? В заданието на дъщеря ми е посочено в тетрадка или на милиметрова хартия? Това с програмата дали е разрешено?

Общи условия

Активация на акаунт