АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 774
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Слагам таблетката в лъжичка, сипвам няколко капки вода и тя се разтваря. Ако трябва я натискам леко с пръст. Той с охота си отваря устата Smile

# 211
Аз го правя по същия начин като Jamily. По колко пъти на ден давате Дормикинда?

# 212
Днес дадох Анбесол и чудо! Престана да си ръба ръцете и се успокои веднага. До сега давах гранулите на Тита и още някви хомеопатични прахчета, без никакъв ефект.

# 213
  • София
Ъъъъ, само аз ли давам Дентокинд-а директно в устата? Thinking Хапчето директно го слагам в устичката и тя почва да примляска и го виждам как се разтваря.

Савова, за съжаление това лекарство май го няма в БГ 😒

# 214
Сигурно го има под друго име. На вкус обаче е гадно.

# 215
  • Пловдив
Хомеопатичните лекарства се слагат под езика при по-големи деца, при бебета се разтварят в шишенце със съвсем малко вода и така разтворени се дават. Не се пипат с ръце и не се стриват.

# 216
Ще си спестя хомеопатията за сега.

# 217
  • София
Минавало ми е през акъла да му го сложа в устата, но ме е страх да не се задави, въпреки че знам, че се разтваря лесно.
Алетея, Дормикинда, когато беше на 1 месец ни го изписа педиатърката и каза по 2 на ден - сутрин и вечер. Аз не бях много стриктна и кога го дам, кога не... Сега започнах пак, защото започна нощем да се буди с рев и се чудя дали ще може да го успокои по някакъв начин. Та, май ще му давам по 3 сега или пак, когато се сетя. Вчера само веднъж ми дойде на акъла да му го дам Smile Днес вече 2 пъти и ако не забравя - преди да заспи.
Като цяло преди избягвах да му пипам каквото и да е с ръце, от гледна точка на това, че нали стерилизираме и т.н. Сега си позволих да му пипам таблетките, за да подпомогна разтварянето им, но щом не трябва няма да го правя вече.

# 218
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Хомеопатичните лекарства се слагат под езика при по-големи деца, при бебета се разтварят в шишенце със съвсем малко вода и така разтворени се дават. Не се пипат с ръце и не се стриват.
Но защо да не се втриват? Аз не ползвам шише, той не знае какво да го прави... Само го гризе и плюе Flushed Няма как да му го дам и цялото хапче People Person Frowning

Засега давам и аз чат - пат, по 1-2 пъти дневно, сякаш е по-спокоен. През нощта обаче , няма шанс да не се събуди , за да яде Grinning

Забравих да пиша, че аз нямам цикъл още (пу-пу)... Днес бебчо става на 5 месеца. Вчера бяхме на ваксина и втори прием Ротарикс, добре ги прие. Тежи вече 7400 гр.

# 219
О, аз ще го давам по 3 пъти, значи 🤣

# 220
Зачервиха ли ви се бузките от зъбите?

# 221
  • София
Алетея, на опаковката пише, че може по 4 пъти. Давай смело Satisfied

# 222
  • Пловдив
Ловли, това са препоръките за хомеопатични лекарства. Ние в къщи ползваме предимно Боаронските флакончета, те се навиват и падат в капачката и с нея направо.
Може като се разтворят да му ги дадеш с лъжичка, ако приема нея.
И при нас вчера беше ден за ваксина. Приема ги добре, още една остана другата седмица и почивка. Вече е 69см и 7.300кг

# 223
Аз понякога му ги разтварям в лъжичка с няколко капки вода, понякога директно в устата, веднага се разтапят.

# 224
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ясно. Само че тези на Боарон са малки топченца, а на Мама натура са по-големи хапчета/таблетки....

Бяхме започнали да обсъждаме кърменето и захранването, мисля, че с mint.Ето няколко въпроса и отговора , взети от темата за кърменето, ще сложа в скрит текст, за тези, които се интересуват :
Скрит текст:
Въпрос 1:
Здравейте, аз искам да се включа към горният пост . Като се замести изцяло едно хранене - трябва ли да се изцеждаме ? Поне в началото може би ? Като нямам никакъв режим , спи на гърда и тогава си похапва повече. Иначе предлагам на някакви интервали и ако иска яде.

Отговор:
По принцип заместването на храненето би следвало да става плавно (с темпото на детето и плавното увеличаване на количеството твърда храна) и в тоя случай бебето постепенно ще отказва да се дохранва с мляко от гърдата и ще спре в един момент да иска след обяда да суче. Така и гърдите постепенно ще свикнат и няма да има напрежение.
Ако обаче гърдите са твърди, напрегнати и препълнени - изцеждане само до облекчение на болката.

Въпрос 2:
Здравейте, бебка е на 6м10дни и я захранвам от 2 седмици, като до тогава беше изключително кърмена. Не съм заместила още цяло хранене, давам на обяд 50-80гр зеленчуково пюре и следобяд 20-50 гр плодово, като след тях дохранвам от едната гърда, а на другите хранения яде от двете. От няколко дни обаче между обедното и зеленчуковото хранене се препълва едната гърда и боли. Да я изцеждам ли и само до облекчение ли или колкото нормално би сукала? Или да премахна следобедния плод докато не заместя обедното хранене? Целта ми е да кърмя колкото може по-дълго време, до сега не съм имала проблеми освен в първите дни. Тя е 8800гр, роди се 3300 и има добър апетит за пюрета и кърма.

Отговор:
От едната гърда - една и съща ли е? Или редуваш лява-дясна?  Щом се препълва - изцеди мъничко до облекчение на болката и може компрес със зеле да си направиш. За предлагането и заместването си е личен избор на стратегия - аз лично съм предлагала по много пъти на ден и колкото детето изяде и предлагах гърда сред това за си дояде. Но аз не замествала хранения, детето само си ги замести, когато беше готово. Може би е важно да уточним дългосрочната цел - дълго кърмене до 1 год, до 1год и половина, до 2,до естествено отбиване?  Ако е примерно целта до годинка - тогава замествания на цели хранения. Ако е дългосрочно кърмене до 2 годинки, може процеса да се води от детето.

Въпрос 3: (продължение на въпрос 2)
Различна гърда, която е наред. Ще изцеждам, когато усетя напрежение и болка, то ден с ден не си прилича колко изяжда, макар че има някакъв режим на хранене през деня+две кърмения през нощта.

Отговор:
Ще се урегулира, не се тревожи.

Въпрос 4:
От скоро имам заместен обяд. Но гърдите ми се втвърдяват и ме е страх да не се запуши някой канал. Нужно ли е да ги цедя или няма нужда? Иначе си имам достатъчно количесто кърма и не искам да стимулирам, но пък ме е страх, защото стават доста пълни и леко болезнени при допир.

Отговор:
Докато се нагоди тялото може да цедите по малко, колкото се чувствате комфортно и леко да намалявате всеки ден докато спрете да имате вужда да го правите. Аз съм цедила така, за да не ме боли.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 08:03 от ♥ LoVeLy Wife ♥

Общи условия

Активация на акаунт