АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 780
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • Denmark
Аз имам постоянно леко течение, откакто сложих спиралата. Тъкмо спряха тия гадни лохии и след тях това вече 2 месеца Expressionless

Ние бяхме на ваксини днес, когато ставаме на 5 месеца - 8, 500 кг и 70 см.
Спрях да го приспивам в количката. Използваме само неговото легло, където плаче малко и понякога, ако заспи на спалнята, докато го кърмя + нощем.

Поръчах и аз тези хапченца, но от амазон.ком и ще дойдат след 2 месеца. Expressionless

Моите гърди стават твърди само ако не съм кърмила над 5 часа, а и на час да го храня, той е все гладен след гърда. Май ще приключваме леко полеко. Честно казано, не ми е тъжно... Sweat Smile бая се измъчих с това кърмене.

# 226
Повече от месец и половина вече сме със зачервени бузи, но зъби нямаме още. В тази връзка да питам с какво и колко често почиствате ръчичките, които все са навряни в устата. И за очите се чудя с какво да му ги почиствам, досега ползвах еднократни дозички физиологичен, но не са ми практични - нещо друго, което отворено веднъж може да се ползва многократно - по-голяма разфасовка, различна от банка? Постоянно си ги пипа и дере и се замислям дали не му дразнят и дали не трябва да го водя на очен. По принцип на колко месеца се прави такъв преглед?
Някой питаше по-назад за пюре от картофи -> http://slantcho.com/produkt/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA … D1%82%D0%BE%D1%84
Зачервиха ли ви се бузките от зъбите?

# 227
Моята бубка пропълзя!!!! В тих ужас съм и се радвам едновременно. Още няма 5 месеца. Под 6 кила е. Малко и подвижно бубулече. Сега какво се прави? Къде трябва да я държа?  Досега я слагахме да си лежи на дивана, но вече ме е страх да не падне. Както си лежи, обръща се по коремче и тръгва като малко червейче. На пода е студено. Трябва ли да взимам някаква специална кошара?
Да ви споделя моята хитрина за заспиване. След като 4 месеца разнасях на ръце, пях,  купувах шумни играчки и т.н., открих повиването. Повивам я, гушкам я около 10 минути да се успокои с приспивна музика, излизам от стаята и заспива. И спи цяла нощ, даже ние ставаме преди нея. А преди повиването се будеше по минимум  2 пъти да яде и поне 3-4 пъти да си будува просто така. Вече я повивам и през деня. Да видим докога ще действа този номер.

За захранването - лекар ли ви казва какво да давате или сами си решавате? Ние другата седмица сме при ДжиПи-то на преглед, като навърши 5 месеца. Аз ли трябва да питам за храненето или тя ще ми каже?

# 228
temma, честито!! Hug
Аз казах на педиатърката кога съм решила да захранвам. Тя ме попита дали имам въпроси. Така започна разговорът.

# 229
На моят не му сложиха ваксина, защото е пълен и ще трябва с голяма игра , за да стигнат до мускул. Не знам какво следва..
Сега му пуснаха кръв , урина, глюкоза..
Развива се нормално, спокойно бебе.
Просто качва по 2кг на месец.

# 230
Аз днес дадох тиква - сефтето. Много се хареса, чак трепереше като види , че насочвам лъжицата Simple Smile
Ние на 2 седмици ходим на профилактични прегледи при гастро, заради проблемите с корема.
Тя каза: тиква, морков, картоф, сладък картоф, пъщърнак, спанак, оризова каша, броколи за начало като започвам с 30 мл и така всеки ден увеличавам с по 30 мл ( ако всичко е наред ) . За 5-6 дена да е стигнала 150 гр. и после нов зеленчук. След месец и половина каза , че ще говорим за месо и жълтък.

# 231
Ловли, мерси! На мен притеснението ми по-скоро е да не ми спре кърмата, но надявам се, че ще се орегулират.
Днес гледах един лайф на 1Наум за захранването и беше доста полезен, оставям линк за събитието, че нещо не мога за самия лайф https://fb.me/e/1PNxEagbG.
Йони, изследванията какво показват?
Темма, честитооо! Моят маймун също пълзи, само че по гръб и се отблъсква с дупе, като червей е 😃 Преминава така целия килим или цялата спалня. А за захранването и аз като ellocin с периатърката.

# 232
G.Savova тези прахчета в Буутс ли мога да ги намеря?
Оххх днес Преси е ужасен.. не знам какво му става. Не иска да суче, много е раздразнителен.. абе ясно, най-вероятно са зъбите виновни..
Марая честити 5 месеца ❤, нека бъде много здрав, игрив, забавен и любознателен Рики ❤❤❤.
temma честито, може да вземеш от пъзелите,които се сглобяват като килимче или има едни топлоизолиращи килимчета и да я оставиш да живее на земята 😁.
На много лекции обаче съм чувала,че бебе се повива до 3-тия месец 🤷🏻♀.
Минт мен също ме е страх да не ми спре кърмата. По принцип чак след навършена годинка се замества хранене, защото до годинка на детето млякото е основна храна, така че има време. Затова и се казва захранване, а не хранене, защото детето опитва и се запознава с различни видове храна. Много майки бързат да заместят храненията, но едно зеленчуково пюре няма полезните стойности на кърмата или АМ

# 233
  • Denmark
Паола, нали бяхте на ваксини?
Да не е от това?
Нашият вече почна с мрънкането...
Иначе благодариммм Hug Heart

# 234
@Temma, ако бебето е почнало да се обръща не е желателно да се повива. Не знам точно какво повиване имаш предвид, но ако е с повити ръце, не би трябвало.

@Паола, да в буутс ги има. Едните са Teetha, а другите на Ашрън и Парсънс, но ти препоръчвам Анбесол ликуид.
Моя винаги беше раздразнителен след ваксинации, дори съня му се разстройваше за известно време.

Нас май почна да ни хваща сънната регресия, или и аз не знам какво. По цели нощи се тръшка и иска да яде нон стоп. Тъкмо бяхме на само 2 нощни хранения и хайде пак през 2-3 часа. А тръшкането е по- зле от всякога. Заспива за нула време и спи спокойно и в един момент като почне да си мята краката и главата и се чудиш какво да го правиш.

# 235
Ами те ваксините бяха онзи ден. Вчера беше с температура заради тях и днес уж всичко е добре.. като изключим настроението ..
Аз му давам Аштън и Парсънс, давам силно казано, 2,3 съм дала и сякаш добре спи след прието прахче,но добре е да имам и по-тежката артилерия, че не се знае кога ще е истинското шоу 😁.

# 236
Ох, вече се притеснявам от невъзможността на дебелото ми чудовище да се обръща накъдето и да е. Само стои по корем и мята с ръце и крака и до там...

# 237
  • София
Алетея и ние сме така. Ясен според мен не е много дебел, но само по гръб лежи и се извива настрани. Тука децата ще проходят още малко, а той не знае къде се намира. Unamused Не се впрягай. Все някога ще се обърнат и нашите заплеси. Ти така се тревожеше и заради това, че не се смее с глас, пък в един момент започна Relaxed

# 238
Защо не трябва да се повива? Не съм го знаела това. Тя само така се успокоява. Само ръчичките са прибрани, иначе ги мята, яде и не може да спи спокойно.

# 239
И ние сме така с обръщането, само че наполовина. От гръб по корем не иска да се обърне и това е, показвам му и не ще😃
Темма, знам и аз, че е опасно да се повива, когато започне да се обръща. Доколкото знам, защото може да си покрие лицето като се обърне и да се задуши ако са му прибрани ръцете и не може да мръдне.

Общи условия

Активация на акаунт