АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 528
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Присъединявам се към момичетата по-горе относно кърменето. Изобщо не се обвинявай, напротив, радвай се, че можеш да го кърмиш, понеже много майки искат, а не им се получава по някаква причина.
При нас беше кошмарна нощ... уж заспа в 10 и като почна едно будене през час-два, въртене, мрънкане, рев.. И като нищо не помага му давах гърда. Много е странно, някои вечери след яденето в 10 се буди чак към 5, а други вечери суче по 2-3-4 пъти. Отдавам го на зъби, ама знам ли вече..

И при нас вече трета вечер е така спането Sad нещо ужасно е, не мога да се наспя изобщо и през деня едвам изкарвам. Дали са зъби или регресия на съня не знам....

Иначе за нощното хранене, тя си има 1 или 2 и не се отказва от тях. Пробвах така 1-2 пъти да дам вода уж , ама настана рев от глад 🤣 когато детето няма нужда от нощното хранене, тогава ще се откаже само. Няма да давам зор.

Нашето момиче изобщо не се обръща Simple Smile само опити прави , но не е успяла досега. Има време и не се притеснявам Simple Smile

# 256
Ох и аз съм с mint тази нощ. 4 пъти е ял през ноща, това не ми се беше случвало от 2 месеца. Сутринтс в 7 стана с баща си и още не е ял веще 3.3ч, а не знам кога за последно яде през нещо, сигурно към 6 е било. В такива нощи много ви съчувствам на момичетата с честите нощни хранения. Той след първия месец сам започна да си разрежда храненията нощем и сега става максимум по 1 път, от 20:00 до 7:00.
Аз като не у давам шише и изварявам само бибата му ама май ще спра, наистина лапа всичко до което се докопа Grinning

# 257
Аз не изварявам от няколко седмици, тъй като няма какво. До Коледа горе долу ядеше със силиконови зърна, но изведнъж ги отказа и суче директно от гърдата. Бибероните му вече не ги стерилизирам, точно поради факта, че така или иначе лапа всичко вече.
Александрия, и при нас попринцип макс 1 път яде през нощта, но тук от няколко дни.. 2 вечери подред се будеше постоянно, след това 1 нощ спа нормално и снощи пак се буди Sad Дано е по-кратък период, че.. Аз съчувствам на баща му, че и той не се наспива, айде аз се оправям и дори понякога успявам да дремна следобед с малкия за 30-40 минути, ама ММ работи и няма как Sad

# 258
Аз стерилизирам понякога разни неща, колкото да си мисля, че правя нещо. Искам да ви попитам от къде взимате играчки, нашето чудовище няма толкова много и разнообразни, каквито видях на вашите снимки, а тук по магазинте изборът не ми се вижда много голям особено като затвориха и мола заедно с детските магазини вътре. Някой сайт да ми препоръчате?

# 259
Аз стерилизирам понякога разни неща, колкото да си мисля, че правя нещо. Искам да ви попитам от къде взимате играчки, нашето чудовище няма толкова много и разнообразни, каквито видях на вашите снимки, а тук по магазинте изборът не ми се вижда много голям особено като затвориха и мола заедно с детските магазини вътре. Някой сайт да ми препоръчате?

Ние поръчваме от ozone.bg  и baby.bg , понякога и от Дундьо.

# 260
Ммммм, да...съгласна с написаното от Розмари и другите момичета. Аз още кърмя на поискване 24/7, тя от както се е родила сама си направи режим, не гледам часовник, не броя памперси, не броя дрямки...тя си знае, а аз си усещам някак си кога да очаквам нещо. Щом памперси сменям, щом тя е спокойна, здрава и расте.....Като започне същинското никнене на зъби ще има пак време на нагласяне и със захранването ще е така. Нямам спомен с батко ѝ да е имало драми или някакви катаклизми със захранване, изместване на хранене, докърмване и подобни. Кърмех до 1.6, когато се наложи да пия силни обезболяващи, защото баткото ми беше  ударил такава главичка от радост, че ми травмира нерва на единия зъб и ми сцепи устата...хахаха 2-3 месеца се мъчих, не можех да ям нищо, което не се приема със сламка или да гълтам разни меки неща без да дъвча. Та накрая направих едно силно лечение с обезболяващи, стоматолози. Все още съм с частично прекъснат нерв и този зъб си боли , но вече поносимо и не постоянно Simple Smile
Често обичам да видя играчката на живо, но и аз ползвам сайтовете, които е посочила Ebk_kbe + https://rayatoys.com и Вис Виталис.

# 261
Аз спрях да стерилизирам още първия месец.

Играчки имаме от местен магазин, Джъмбо, Хиполенд, Алиекспрес.

Въпрос към мамите с по-големи дечица, колко време след първите зъбки поникнаха и горните? Знам, че е строго индивидуално, но възможно ли е да поникнат след месец-два примерно? Има 2 долни централни резеца, постоянно хапе всичко, видимо го сърби венеца. Спокоен е, но той и преди първото зъбче беше.

# 262
Честито на пълзящите, на обръщащите се, на тези със зъбчетата 😁 Да се вмъкна и аз в групата "моето бебе още не се обръща".
Играчките от където ни падне - пиша в гугъл какво търся и по изображенията се вмъквам там, където ме устройва.
Стерилизираме постоянно, ама то по-скоро по навик май. Наистина няма смисъл, след като всичко се бута в устата.

# 263
Verchy, нямам спомен. Но при баткото беше страшно чудо. Много плачеше, много го болеше, при него имаше и по 2 месеца без нито един зъб, после изведнъж 2, после 3 , после пак 2 на един път. После мисля имаше 4 нови за 10 дни, но пак с някаква пауза от 1-2 месеца....добре, че поне по няколко бяха. После и кътниците по-рано изникнаха.

# 264
Момичета, до кога мислите да стерилизирате ?
Аз отдавна приключих 😁. Първият месец стерилизирах всичко, след това само първия път , след това ги миех с бебешко веро и след 2-рия месец само ги миех с бебешкото веро 😁

# 265
Чак ме е срам да кажа😁 Подариха ни стерилизатор и го ползвах само първата седмица. След това няколко пъти на котлона в тенджерата, че ми е по-удобно. Сега само от време на време помпата за кърма ако реша да сложа мляко в пюрето🤷🏼‍♀️

# 266
Verchy това са на каката, записвах зъбчетата, и кога какво съм въвела като храна.

# 267
Стерилизирам веднъж дневно. Ако се наложи да ползвам една и съща бутилка втори път само я мия. В началото ползвах бебешко веро, вече не. Просто гледам да изплаквам добре. Бибероните ги стерилизирам от време на време, но ги мия веднъж дневно, но те постоянно се търкалят в леглото така че колко са чисти никой не знае Joy.
Снощи и моя яде и аз вече не знам през колко часа и колко пъти, но сутринта имах към 3-4 мръсни шишета за миене. На края вече бях на автопилот и не помнех дали изобщо съм го хранила и дали съм го оригвала. Памперса и него го смених само веднъж и сутринта щеше да се пръсне.
Моя почна вече да се върти и в леглоъо докато спи. Снощи в сънено състояние искаше да се обърне по корем. Едвам го спрях и го оставих да спи на една страна. Преди спеше проснат по гръб, а сега гледам че се намества и се обръща на една страна.

# 268
Направихме една хубава 2-часова разходка, навъртях почти 10 000 крачки, много съм доволна! Малкия така и не се събуди, от половин час сме си вкъщи и още спи в количката, тоест вече 2,5ч. Обичам такива дни🥳

# 269
И ние днес сме така преди малко се прибрахме 2 часа спа навън малката а ние с баща й успяхме да пием по едно кафе :д ама само отворихме входната врата да се прибираме и се ококори 😄 ох не знам уж не е много тежка 7 кг е ама е гюленце или стои легнала по гръб или полу седнала. Като я обърна по корем разперва крака и ръце и си завира главата надолу, за обръщане също до сега не се е въртяла пробвам с играчки да я предизвикам да се обърне, не ставаа... Стои като шефче и това е. 😄

Общи условия

Активация на акаунт