АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 733
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
АМА то и ситуацията е такава, че не е желателно да имаме много гости.
Не знам как ще продължат нещата с тази пандемия, може би от развитието й ще се водя за решението си. Пък и зависи и от малката, как ще сме с кърменето и храненето след време.

# 121
  • Denmark
ellocin, ако си бях в София, вече да сме навън с количките Confused Дано скоро си намериш приятна компания и се разнообразяваш! Hug

Моето майчинство приключва юли и ще трябва да работя, а и ме чака един семестър стаж, та ще трябва или на ясла или ако преценя, че е ок, датската му баба да го гледа. Между другото (нещо интересно от Дания) ако официално я запишем, че гледа малкия, държавата ни плаща на нас, за да платим на нея за това нещо. Но аз нали не съм много спокойна като е сама с малкия, та ще видим...
Моя позната тук прати нейното на 6 месеца на ясла. И аз съм го взимала понякога ако тя не си е свършила задачите на работа още, детето си беше добре и всички госпожи в яслата го обожаваха, защото беше най-мъничкия и много сладък шиши. Simple Smile
Маджарова, това си е твое и на мъжа ти решение изобщо няма място друг да коментира.

# 122
И аз много се притеснявам, че свиква само с мен и баща си, не искам да е асоциална и да изпитва тревожност при среща с непознати. Но дори баща ми като дойде да я погледа малко, става една какафония, режими, всичко отива на кино. Имам 2 - 3 приятелки с бебчета, но в това време почти не се виждаме, а на гости пък изобщо не си ходим.
ellocin, МП ми е обещал от пролетта всеки уикенд да прекарваме в София, та може да си правим компания там.
Също искам да водя малката на плуване, рисуване, бебешки фитнес и разни подобни развиващи забавления.

Много се чудя и аз с работата какво ще правя, много рано ми се вижда да я пусна на 1 годинка. Като че ли тамън започнали истински да опознават света, ги "изоставяме" при някакви непознати, които надали се интересуват от емоционалното им развитие.

Ще се пазаря с шефката си за 1 година хоум офис и ще търся някой да ми помага, иначе финансово не виждам как ще стане. Че той сега само токът ни е 300 лв. Ами наем, вода, храна, коли, сметки... Абсурдно ми се вижда и невъзможно.

# 123
Аз неведнъж съм споменавала, че аз също нямам нито една приятелка с детенце, но не виждам защо това да е ощетяване на децата ни, че няма кой да дойде на гости с още едно бебе. Те още са малки, не разбират толкова и нямат чак такава потребност от социални контакти,или поне аз така смятам 😃 Надявам се в бъдеще да се запозная с други мамчета и дечицата ни да си играят. Иначе аз съм много ЗА яслата. Доколкото знам имат изискване детето да е проходило, та смятам да я запиша не само защото ме натоварва психически да съм денонощно само с нея. Ще ми се да имам няколко часа дневно в които да мога да уча, че висшето ми остана малко на заден план и имам изпити за вземане. Та това са плановете ми общо взето, нямам предразсъдъци относно детските ясли, не ме притесняват вирусите и просто дори някой да ме "джъджне" не искам да общувам само със Северина, имам нужда да правя неща и встрани от майчинството и задължения, които да свърша и които е трудно да бъдат свършени към момента. А и аз лично имам само хубави спомени от яслата.

# 124
  • София
ellocin, аз съм в София и съм на линия за разходки, само мъничко да се постопли, че сега на минусите температури ще я изкарам максимум за час.

Гостита покрай Короната и ние нямаме, а и не ходим. С приятели цяло лято и есен все навън се срещаме по парковете. Ние така или иначе всичките ни приятели с деца са минали вече възрастта от 1,5- 2 г. и през седмицата са на работа, та е много по-трудно да уговорим да се видим. Пролетта съм твърдо решена да я водя на бебешко плуване и да я готвя за лятото за морето 🤪

Ванеса, всички ние, както и децата ни имаме различни потребности и сме различни характери и Слава Богу живеем в такива времена, които ни позволяват да взимаме решенията, които да ни удовлетворяват и които смятаме за най-правилни за себе си. За мен лично много по-добре би било за детето да общува с адекватна и пълноценна майка, отколкото безкрайно и нервна и сдухана такава. И ако работата или малко време за мен би ме направила адекватна майк, то тогава това е и моето решение.

# 125
Моят си общува много успешно с огледалото и с братовчед си.
Засега толкова.
Като се затопли и започнем да излизаме, ще си общува и с други.

# 126
Едва ви изчетох😃
Аз мисля да си изкарам 2-те години, нататък ще видим.
Аз също съм в София и съм за разходки малко като се постопли. Тъкмо и може би ще има някакъв режим на хранене и ще ми е по-лесно, че сега не мога с никого за нищо да се уговоря.
Ние общуваме с приятели с деца, но са малко на брой.
Присъединяваме се към необръщите се. Всъщност се обръща от корем по гръб, но от гръб по корем не.

# 127
Много сте мили, мерси! Heart Надъхах се да подновя шофирането си, та да може пролетта да си водим децата заедно на плуване и други активни занимания. Grinning

# 128
Аз съм лош пример за последствията от късното тръгване на детска, около 6 години 😃 Дотогава все си играех сама, та в детската, училище и университет си останат асоциална. Просто ми е по-добре като съм сама, тогава съм много по-ползотворна за себе си. Но пък не съм боледувала (и сега се случва рядко) , може би защото късно са ме пуснали.

Малчо ще е на 1.3 като го пусна, плюсът е, че ако ни приемат в тази ясла, баба му работи там до обяд (не е учителка), но може да хвърля едно око. Работата на мен също ми липсва, макар че и вкъщи ми е много приятно с малкия, ама да сме си само двамата 😅 Събота и неделя с таткото става някакъв хаос. По принцип аз го давам на всеки, именно за да не се привързва към мен. Не реве от чужди хора, но ги гледа внимателно и сърдито, не им се усмихва.

Аз още не мога да го накарам да се обърне. Обръща се от гръб по корем. Ама обратното става случайно. Тези дни сме пак на рехабилитация и докторката вероятно пак ще се накара, че не бил пластичен 😅

Аз нямам нужда от контакти, след време вероятно ще излизам с него на детската площадка, но тук в селото на мъжа ми нямам приятелки, така че освен да си седя сама, нищо друго не ми остава, а на мен ми е добре сама 🙂 приятелките са ми много далеч, ама с тях искам да съм като съм без бебето 😃 Иначе нищо няма да можем да си кажем.

# 129
Марая, а ако бабата го "гледа", а ти по български да си наемеш и помощница да следи бабата? Хахааххх...мъжът ти като манталитет как е? Отворен ли е или си имат по-различни разбирания от нас. Не познавам датчани.....

# 130
Имам няколко приятелки с деца на подобна възраст, но живеем в различни градове. Имаме и група в WhatsApp на майките живеещи в квартала и ги виждам как се уговарят всяка седмица да излизат по няколко пъти в седмицата по разни паркове, но за сега ми предпочитам да обикалям по наблизо и сама.

# 131
  • Denmark
Марая, а ако бабата го "гледа", а ти по български да си наемеш и помощница да следи бабата? Хахааххх...мъжът ти като манталитет как е? Отворен ли е или си имат по-различни разбирания от нас. Не познавам датчани.....

Хахаха, Хариста, не се бях замислила Sweat Smile
Интересен въпрос ми задаваш. Мъжът ми относно детето ми има пълно доверие и се съгласява с моите виждания. Ако зависи от него, няма да го остави на майка си обаче Sweat Smile липсвали са му фигурите на майка и баща в детството и той се старае много сега. Обича всичко българско също, даже съставя изречения вече, макар че сме младо семейство, едва от около година и половина. Не съм сигурна като манталитет как да го опиша Sweat Smile

# 132
Момичета, можете ли да ми препоръчате столче за хранене? Като изискванията са да има колелца, различни позиции на облегалката, както и да се почиства лесно.

# 133
BonniBonn и нашият се буди по 100 пъти на вечер, отдавна спрях да ги броя, но не сменям памперс през нощта, защото не ака, а и не искам да го разбуждам. Сутрин и двамата си свършваме работата 😁.
  Атопичният ни дерматит не се махна при нас, пробвах с различни козметики и ще купя на биодерма серията.
 Най-сладката гледка ми е как сучка и как с едната ръчичка мачка цицката. Ако имам мляко до 2 год възраст бих го кърмила поне.
 Замислих се проблем ли е ако слагаме детето в седнало положение върху колената ни,но облегнат на нас? Понеже от доста време така го държа.. той така най-обича 😁. Естествено не го слагам сам седнал..
 И относно яслите.. не мисля да е скоро, ако го пусна на ясла трябва да се цедя като луда или да приключа с кърменето, а изобщо не ми се иска. Искам да се насладя на Преси докато е малък и без това ще порастне неусетно, после ще съжалявам за изпуснатите месеци. Иначе работа да искаш... ще работя още 30 години поне , така че няма защо да бързам да се връщам. Майчинството ми е до 9-тия месец на малкия, след това ще работя почасово(2 дена в седмицата) като или моят ще е нощни ,а аз дневни или той ще се пише почивки винаги 2та дена, в които аз съм на работа(дневни). Така мога да карам докато детето навърши 18 години 😁.Ще го измислим , майките винаги са с привилегии тук.
Марая разбирам те, аз също не бих гласувала доверие на някой друг по простата причина , че бабите обичат да глезят под всякаква форма внуците си и ,когато аз кажа ,че не искам да го тъпче с боклуци например (пръчки и шоколади) не съм сигурна, че тя (свекърва ми) ще изпълни желанието ми... понеже съм я виждала с очите си как е нарушавала правилата като е гледала на племеницата си децата...

# 134
Ох голяма мъка ми е,че си нямам някоя мама с бебенце за разходка 😕
И аз съм от София,така че ако има някой в централната част да звънка ахахха.

Общи условия

Активация на акаунт