АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 772
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Савова мажа я винаги с нивея бебе и биодерма от както се е родила, никога ама никога не се е засичала, къпем се всяка вечер и се мажем обилно с масаж, като мием дупето пак мажа и целите крачка с олио. Ядохме една седмица тиква, супер я прие, ден след картофа кожата в гънките където съм снимала е суха и зачервена. Сега ще наблюдавам да видим, няма на други места, не я боли коремче, и не плаче. 🤔🤔 Странна работа.
Няма значение, че я мажеш и винаги може да се получи зачервяване. А алергиите определено не изглеждат така.

# 196
Лайка, Joy Това като майка ми на времето. Някаква върти опашка съседка много се въртяла край баща ми и все нещо чоплела майка ми като я види. Един ден майка ми и сестра ми още бебе, с кръстника ни и тази комшийка в асансьора заедно. И тая ехидно питала това бебе на кой се е метнало с тези светло сини очи (майка и татко с кафеви) И майка не издържала и казала "Ми на кръстника!" А той синеок....та накрая мирясала съседката. Хахаха
Много се дразня н а всякакви изказвания, които определят децата или ги разделят ( ако с а повече). Едната прабаба ми звъни в родилното да честито и ме пита кой бил по-хубав баткото или бебето. Последно пък ревна колко хубаво ,че имам момиче, да имало кой вода да ми носи на стари години, ей такива а глупости......

# 197
Алетея, сигурно си пробвала вече всичко, но аз да си кажа при нас как махнахме нощното разнасяне - слагам го в кошарката с бибата и му държах гърдичките с ръка седнала до кошарката, мрънкаше и мяташе крака и ръце в началото, аз си шъшках докато заспи и го оставях, сега нощно време и да се събуди му стига да му дам биберона, ако го изплюе преди да заспи се повтаря процедурата и си заспива сам.
Не помня дали Северина признаваше бибероните или не, за мен си е голямо облекчение като е мрънкав и нощно време за приспиване, знам че ще има после борба да го махам, но като стигнем до този момент ще го мисля.

# 198
Момичета,как се справяте с косопада? Аз все още кърмя,а вече косата ми почна да капе зверски 😩😩 Чак и плешива петна имам вече,със страх влизам да си къпя косата вече.

# 199
Косопада го оправих с тези витамини, обаче не знам какво ще стане като ги спра. Вземам ги от месец и косопада ми почти спря.
https://www.hollandandbarrett.com/shop/product/starpowa-hair-ski … &gclsrc=aw.ds

# 200
  • София
Като заговорихте кое бебе на коя рода е, да ви кажа и при нас как е Smile Дядото (бащата на МП) си живее на вилата в едно село с 10 човека. Като се роди нашето бебе не се похвалил на никого, че му се е родило първото внуче, но когато дъщеря му роди отишъл да почерпи в кръчмата. Е да, ама светът нали е малък и в същото село мои комшии имат къща и са казали на съселяните, че човека има и друго внуче и той като почерпил за внучката те му казали, че добре ги е нашарил - момче и момиче, а той явно бил много изненадан и замлъкнал. Та и моето бебе е на друга рода, нищо че той е единственото момче и само той ще продължи техния род, не моя.
При мен косопада все още е много зле. Казали на майка ми да си поливам косата с чай от коприва без да изплаквам. Вече един път го направих. Ще видим при повече повторения дали ще даде резултат. Ама нещо не ми се вярва.
Цикъл вече ми дойде 2 пъти с 30+ дни помежду им. Дано така си остане, че последните години много ми се беше сгъстил - на 25-26-27 дни.
ioni_666, стискам палци всичко да е наред.
И ние май няма да обезопасяваме. Преди години, когато се роди племеницата ми, майка ми все й обясняваше да не пипа печката и й показваше как ако я пипне ще има ох. Та и аз мисля да процедирам по същия начин. Ще видим дали детето ще ме слуша, защото големия син на моята приятелка, въпреки че знае, че котлоните парят правеше големи поразии - гледа я в очите и бавно си приближава ръката към включения котлон. Ами тя веднъж го оставила да го пипне и добре се беше изгорил. Той, все пак, е непоносим, а аз бях казала на майка ми, че ако моето дете е като него ще й го подаря Rolling EyesFlushed

# 201
Ужас, много са ми странни такива разделения и никога не съм ги разбирала. Ама Jamily, това вече е прекалено..
И аз имам много косопад, навсякъде из вкъщи косми, малкият и той постоянно ме скубе и допълнително пада😃 Ама аз пък никакви мерки не съм взела, четох някъде, че от 3 до 6 месец след раждането било най-зле и после постепенно уж се оправял. На мен и цикълът още не ми е идвал.
Йони, надявам се всичко да е наред и Георги просто да си хапва повечко без да има някакъв проблем.

# 202
Ох моята майка и тя постоянно търси прилики с нашия род, а той мъника прилича 100% на баща си.
Днес не знам какво става но е ужасно уморен и само си търка очите. Слагам го да спи и дори не протестира, но след 30 Мин почва едно мятане и хленчене и не знам какво става. Вечерта по същия начин. Заспа от раз и след 40 Мин почна да рита и на края се разрева, а дефакто дори не е буден. Укротиха го с малко мляко, но съня му остана неспокоен.

# 203
Бухта изпусна 3 дрямки днес.....много я боля корема, тъкмо мине и почват венците. Преди час успях да в приспа след 100 часа на цица. Заспа и замънка насън , даже леко се разплака.....Sad. Сега изглежда дълбоки заспала......да видим. Предната вечер пък батко ѝ се събуди в 02:30 и ми казва спокоен "Мамо, страх ме е , дай ръка" така и не разбрах от какво....може да е сънувала нещо. Но поне беше спокоен....да видим тази нощ колко ще се спи.

# 204
Какво се случва с акото на вашите бебчета, когато захранвате? На нашата калпазанка е започнало да потъмнява, но все още е основно жълто и е течно. Да откачам ли?

# 205
loewin, как дозираш Дентокинд и Осадент? Редуваш ли ги, едно след друго ли ги даваш? Thinking По колко пъти?
Аз давам Дентокинд, но от днес и Осадент. Grinning Има ефект. Май!

# 206
  • Пазарджик
Не се притеснявай Алтея! Все още предимно се кърмите и затова е жълтеникаво и рядко. С увеличаване твърдата храна, ще се промени съвсем и от към мирис и консистенция.
Най-после спря дъжда и след малко отиваме навън юпииии

# 207
Цвета на акото на нашата маймунка е станал мааалко по жълт, но това сигурно защото започнах с картоф 🤷🏼‍♀️ Инъче малко се сгъсти. Днес менюто й ще е тиква+картоф+пащърнак 😁 Аз го давам полека и не бързам за никъде. Започнах 2ри януари и изяжда по около 50гр.

# 208
  • София
loewin, как дозираш Дентокинд и Осадент? Редуваш ли ги, едно след друго ли ги даваш? Thinking По колко пъти?
Аз давам Дентокинд, но от днес и Осадент. Grinning Има ефект. Май!
Дентокинд давам 3 х 1 на ден преди хранене или около час след хранене. Осадент давам по 8 топченца по 2-3 пъти на ден или като започне да мрънка и видя, че я заболява. Осадент-а много й се харесва. Като види топченцата и почва да мляска Smile

При нас акото един ден е жълто, един ден по-зеленикаво. Ми не мога да хвана взаимовръзката на зеленото и се отказах накрая да следя. Важното за мен за момента е, че всеки ден си имаме пълен памперс, пък сега какъв цвят... подробности Laughing (все още е само на АМ)

# 209
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Как давате Дентокинда и Дормикинда на бебетата? Стривате таблетката между две лъжици и добавяте вода ли?

Общи условия

Активация на акаунт