АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 510
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Стерилизираме след всяко хранене, но ще спираме, защото е безсмислено. То няма предмет, който да й е попаднал и да не го е облизала или лапнала. Прекарва половината ден на пода, а той не е стерилен. 😄 Да не говорим, че играчките също се цапат, а аз не ги пера или мия постоянно.

Днес бяхме на консултация - 8200гр. с памперса и 68 см. Почти не плака този път. Още 2 месеца имаме да поставяме ваксини... ужас!

# 271
Блазе ви, че не се въртят.
Моята Буба се върти като пумпал, не мога да я удържа.
Когато й сменям памперса, ми се иска да я вържа, защото се изтласква по гръб нагоре.
Още не лази, но се гъне като червей и се научи да обикаля по килима.
Има нов номер, лапа си краката и днес чорапът й беше в устата. Хваща пръчките на шезлонга и се опитва да излезе ( вързана е).
Мечтаех за кротко дете, дето обича книгите, като мен..
Тя по- скоро бели ще прави. Много обичам да й пея Над смълчаните полета, но на Ку Ку бенд версията.

# 272
Хахахах, катеричка, моят обича книгите, но е същият пумпал като твоята госпожица.
От онзи ден му давам по 3 лъжички пюре от морков и е голям смях с него.
Вече и в коритото прави маймунджалъци, разбра къде му е бубата и само си я дърпа като е гол Joy

# 273
Аз ли съм най - ненормална да стерилизира всичко след всяка употреба, да изварявам играчки всяка вечер и да пера плюшените. Ще се поправя още днес Grinning

# 274
Не стерилизирам отдавна.
Вашите бебоци пипат ли си ушичките? Май от болки във венците си дърпа ушичките.
И шушулка си лапа краката. Като и сменям памперса, ту лапа крака, ту се върти по корем. А колко мрази да я обличам....

# 275
Дъщеря ми много синдърпаше ушите , за това отказах и обеци да й сложа. Не е имала проблеми със зъбонилненето. Гошко обича да си дърпа косата, дори рани си прави.

# 276
Ох, обличането и слагането на памперс са голяма мъка за двама ни. На него очевидно му е неприятно /меко казано/, а аз чак се припотявам при тези процедури. Ушите не ги закача толкова, но мнооого търка очи и взех да мисля, че и това е от зъбите. Възможно ли е?
И някой беше казал нещо, което спряло бебето да си ръба юмруците. Направо е луда работа това - зверско мляскане пада и ако му го махна от устата, веднага на секундата другия юмрук е там. И без да го закачам пак си ги менка постоянно, въпроса е да няма празно 😀

# 277
  • София
Моята обожава да е голичка. Като й сваля памперса и почва едно мятане на тия крака, чак някой път се ухилва. Още не си лапа краката, но от 1 седмица си ги държи и оглежда, много ми е смешно Smile От 3-4 дни си гали ушите или се хваща за косата, както и си откри бибата. Като й я сложа в устата тя я вади, оглежда я и се опитва отново да я натика обратно. В повечето случаи безуспешно, важното е да пробва детето. 

Присъединявам се към нестерилизаращите. От около месец вече не стерилизирам, само веднъж на седмица за всеки случай Joy Плюшките всички ги бях изпрала преди първата употреба. Сега ги пера, ако някоя се окаже на земята извън нейното килимче за игра. Гумените и пластмасови играчки ги мия с бебешки сапун или веро като ги метне на пода.

# 278
И аз в отбора на стерилизирашите. Биберони, шишета играчки всичко както в първите седмици. По принцип мислих така до годината, но като гледам какво малцинство сме се замислям сериозно.
Иначе моята бонбона отдавна се обръща по корем. Сега е почнала много смешно да си вири дупето.
Ние също си се кърмим по цели нощи, но моята неще и неще да наддава. Дори със стабилно дохранване едвам качваме между 500 и 700 грама.

# 279
Как перете пеещите играчки?

# 280
Ако са от плат-махам батериите и първо в пералнята, после в сушилнята. Ако са пластмасови- на мивката с гъбичка с веро. Ако не оцелее, купувам друга.
Нямам нерви и на играчките да им слугувам Joy

# 281
От 3-4 дни си гали ушите или се хваща за косата, както и си откри бибата. Като й я сложа в устата тя я вади, оглежда я и се опитва отново да я натика обратно. В повечето случаи безуспешно, важното е да пробва детето.  
Хахахха, същият е с бибата от 3-4 седмици, макар че вече май му омръзна, защото започна да си нацелва устата и не му е толкова интересно😄

# 282
Ооо бибата ни е най - голямата занимавка. Вече е про и си цели устата без проблем. Дори тази нощ ме изненада приятно, защото на няколко пъти успя да си я напипа в креватчето и хоп в устата, та ми спести 2 - 3 ставания. 🤣🤣 Но останалите 297 пъти аз й я подавах.

За играчките - реших да минем само на дървени такива, ще разкарам разни ненужни, които ни подариха. Днес напоръчвах нови + още бибки, а МП ми каза да се спра вече, защото всеки ден е ту в Еконт, ту в Спиди. Като пристрастена съм.

# 283
kitty_, вие с бибероните на bibs ли сте? И ако да, кога ще минаваш на 6-18м?
Нейната игра с бибата е да си я прехвърля от едната в другата ръка.

# 284
kitty_, вие с бибероните на bibs ли сте? И ако да, кога ще минаваш на 6-18м?
Нейната игра с бибата е да си я прехвърля от едната в другата ръка.
С тях сме, да. Няма да минаваме на 6-18, защото ми казаха, че много било голямо топчето отпред и имало опастност да деформира небцето на бебето. Съмнявам се да е точно така, но... не ми се рискува 😁 за сега тези са й ок.

Общи условия

Активация на акаунт