АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 507
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ехееееее, вие сте профита с бибите, ние наскоро го открихме този "спорт" Smile

# 286
При нас бибероната така и не влезе в употреба. Пробвахме няколко вида, ама просто ги изплюва със замах Laughing
Аз съм напълнила кошниците в няколко сайта с детски играчки и само си казвам, че ще изчакам да станат подходящи за възрастта му и ще взимам, че няма къде да ги държим, ама тия дни размислих, попрочетох малко доколко децата имат нужда от играчки и че имало някакво проучване, в което детето ако има около 300 играчки, реално си играе с 12 и може би е така. Затова реших да не взимам нищо излишно и си запазих само 5-6 неща, които ще взема скоро, като започне поне да седи. Имаше много интересен експеримент с градини в Германия, в които махнали всички играчки на децата и те първия ден се чудели какво да правят. Оставили им само столове, маси и одеяла. На втория ден децата включили въображението си и започнали да си правят влакчета, палатки и такива, и да играят едно с друго. Много интересно, ама като се замисля и ние едно време не сме имали играчки, дали сме имали 5-6 и много си правихме с братовчедите ми палатки и такива Satisfied
Моя позната има отделна стая за играчки на детето и какво си мислите, след 5 минути му доскучава. Тя започна да прибира всички играчки и да оставя само по няколко всяка седмица, с които да играе. И така всяка седмица ги сменя и детето наистина играе с тях.
Днес малкия беше бая кисел. Никоя играчка не го развеселяваше или отвличаше от рева. В един момент махнах всички играчки и той се захили, изглежда е искал майка си просто. Laughing Ама то и на мен ми писва да се правя на маймуна, но давам всичко от себе си.
Пък аз още стерилизирам Laughing Просто ми е навик. Храня го със силиконови протектори, понякога през деня пие от шише, цедя се всяка нощ, та си има за стерилизиране. Толкова съм свикнала, че като нищо ще стерилизирам докрай, макар че знам че няма смисъл Grin

Последните дни прави нещо много гадно мъничкия. С палеца започва да натиска със страшна сила по бузата, по ушите, по главата и да го върти. Целият е в червени петна от натиск. Мъжът ми казва, че са венците и ги чеше отвън Rolling Eyes

# 287
  • София
Ние днес ставаме на 5 месеца. За празника ни организираха по една инжекцийка във всяко бутче Smile И официално приключихме и ние с ваксините доооо не знам си кога. Ясен вече е 7300гр. и 67см. Този месец са доволни от наддаването му. Не така мисли моето тяло, което вече е на ръба на силите си от разнасяне на това гюленце.
Аз стерилизирам все още стриктно шишетата и бибите. Играчките досега съм ги прала само след купуването им. Музикалните не съм ги прала. Мисля да стерилизирам още 1 месец, така или иначе педиатърката ми беше казала поне до половин година. Пак ще я питам следващия път. Наистина няма голям смисъл предвид това, че всичко е в устата, но все пак ще го правя, не ми представлява особена трудност да ги подредя и да ги включа. Същевременно много ми харесва как скърцат след това.
И ние открихме, че си имаме крачета и много обичаме да ги вирим и да си ги държим с ръчички. Струва ми се, че иска да ги лапне, но още се колебае. Също много си търка очичките и понякога си дърпа ушенцата, но днес като питах ми казаха, че сме мноооого далече от появата на зъбки.
Като се прибирахме от консултацията валеше сняг. Той с такъв интерес го гледаше. Сигурно гледката от количката е хубава - как снега пада отгоре.
Смяната на памперса също става доста трудно понякога, но защото той много се забавлява на реакциите ми и прави всичко отново и отново и ми се смее. Аз пък му се радвам как ми се смее и затова преувеличавам всичко. Само съм на тръни да не ми измие очите, че и това се е случвало Satisfied

# 288
И аз съм в отбора на стерилизиращите Grinning, ние сме и с куче - голдънка, която не иска да си общува с бебока, но за сметка на това космите ѝ са навсякъде, и колкото и да пускам прахосмукачка, тя трае точно докато Шърли не стане и не се изтръска, опитвам се да не я оставям да ръси косми върху подложката на Ники, но те си хвърчат нейните магически косми, та залутаната ми мисъл е че при нас заради кучето стерилизирам така или иначе биби полетели към земята, затова и шишетата ги пускам.
Никито също си откри наскоро краката, но не знам дали понеже е пухкав не ги стига или още не се е научил как да ги стигне, реално си дърпа крака за свивката под коляното, ако е гол си се дере там и дотолкова, вашите бебоци веднага ли успяха да си стигнат палците на крачетата?

# 289
Не, шушулката първо се хващаше за колената и ги драскаше, след това за прасците и от вчера си хваща и пръстите. Успя дори да си събуе чорапа с ръчичка😊

# 290
Аз стерилизирам веднъж дневно,но не защото има смисъл вече,а защото ми е навик 😄 Ритуал с пиене на кафе ахаха
Любимата му играчка е бибероната 🙄
Играчките мия с бебешко веро и топла водичка ( ако са пластмасови или силиконови), плюшените ги изпрах веднъж, а с музикалните още не съм решила какво да ги правя 😄😄

# 291

Вашите бебоци пипат ли си ушичките? Май от болки във венците си дърпа ушичките.
И шушулка си лапа краката. Като и сменям памперса, ту лапа крака, ту се върти по корем. А колко мрази да я обличам....

Да, и не само ушите, но и косата. Как не го боли не знам.
Краката до устата, но още не знае да си ги лапа 😅

Яко го сърбят венците, чак ръмжи, много ми е сладък ❤ Явно ще избият и горните зъбчета.

# 292
Jamily да ти бъде много здравичък и послушен ❤. Много да се забавлявате с него хихихи.
Момичета, някоя от вас да е с памперс-гащи? Удобни ли са ви, има ли смисъл от тях или да си карам на памперси?

# 293
И аз се чудя от каква възраст се ползват гащите? Май ще взема да ги пробвам на вечерната смяна на памперс.

# 294
Аз гащи съм му слагала още, когато беше с 3ка памперс, защото пакетите, които купувам имат и по 20бр гащи.
Пълнят се по-бързо от памперса. Не може да изкара с едни гащи цяла нощ.
Тая нощ се буди да яде в 12,30 и в 4, 30.
В 12,30 го нахраних, но в 4,30 му дадох топла вода.
Пи си водата и заспа. Още спи и то счокойно. Значи не е бил гладен в 4, а се буди по навик.
Искам да го отуча да се буси в 4, че аз почти никога не мога да заспя след това.

# 295
Тази сутрин и в Пловдив имаше малко снежец......с баткото много се радвахме Simple Smile Много обичам зимата и снега, но тук няма, за съжаление колите ни са такива, че не стават за сняг и е рисково да се качим примерно горе в планината, където има. На времето без деца си правихме експериментите, но сега не ми се рискува.
За играчките е така. То повечето играчки се купуват не защот детето има реална нужда, а защото на родителя много са му харесали( или на бабите, лелите.....) От баткото почти няма играчка , която да съм хвърлила, защото се почва: играчки за леглтоо, за стаята, за количката, за колата за изпът.....може да са основните няколко, но така да има и разнообразие. Иначе с баткото прилагам това, дето е описала Маджарова- прибирам част от играчките в един сандък и на периоди въртя. Ако той сам се сети за някоя играчка му давам да си я търси .  И въпреки, че има доста играчки, сяда и си играе примерно с кутийка от дъвки или някое списание, с кучето. А решението с многото излишни играчки съм го решила така: една част подарявам на една циганка метачка, която има много внуци, една част давах на един приятел клошар да ги продава на циганския пазар, и големите и издръжливи играчки в яслата на баткото.
Гащи( бански) съм ползвала само на плажа като беше малък, не ми бяха удобни с баткото и въпреки, че е много слабичък( дори като бебе) много му се впиваха. Може би ще пробвам с Бухта някой малък пакет по-нататък ако има нужда. За сега проблем с обуването или с изхлузването нощем не съм имата.

# 296
Аз използвам гащички за през нощта и не сме имали проблем до сега. Редуваме и 2те, през деня таткото слага гащи, по удобни са му и не се притеснява дали не е оставил хлабав памперса или го е стегнал.

# 297
Гащи ползвам, когато станат много подвижни(пълзене, опити за ходене).  Сега само ще му стискат, а и е още като локум, трудно му го сложих(веднъж направих опит). Сестра му на 8месеца се изправи. Някъде от тогава й слагам гащи.

# 298
  • София
Аз също щях да питам за гащичките. Подариха ни един голям пакет на Памперс и реших да ги пробвам, обаче ми се струва, че много се впиват. Там където са ластиците е много зачервено и май не са й удобни. Аз лично не им се кефя нещо, поне за сега.  И един тъп въпрос: Отзад на гащите има една лепяща се лепенка. Тя за какво служи Thinking Grinning

# 299
Като ги сгънеш, да ги залепиш преди да ги хвърлиш в коша.
Аз за първи път съжалявам, че съм се омъжила и не мога да направя едно конктретно нещо без подписа на мъжа ми Disappointed
Ако нямах брак, бих направила нещо, въпреки че никой от близките ми не е съгласен с мен.

Общи условия

Активация на акаунт