Парфюмни размисли и страсти - 255

• 54 937
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Много ви благодаря Miyako за описанието на Пчелата. Мисля че ще ми хареса много,но незнам от къде да го поръчам.От известно време гледам парфюмите на марката,но с всичките животни на шишетата панди,слонове и мишки се отказах.Не съм видяла,че има пчела и е така хубава.

# 286
# 287
  • София
Miyako, много хубаво описание на Bee. Simple Smile Даже си изкарала късмет, щом се появяват карамел и меденки, мен ако питаш, макар че не ги харесваш в парфюм явно. Grinning При мен изобщо не стига до гурме фаза този парфюм (в смисъла на карамел и меденки), както си казала и ти - пчелна пита, но освен това при мен е с ясно усещане за прополис, има един горчиво-прашен нюанс, който ми залепва за носоглътката и ме дразни. Към това - тичинки от цветя + нещо животинско. Не бих могла да го нося. Любимата ми интерпретация на тема натуралистичен мед/медена пита си остава Slowdive Hiram Green. Simple Smile Той в определени моменти мирише на прясно изпечени меденки, а при по-ниски температури силно се усеща пепелива нота, има tobacco blossom, доколкото помня. Дали случайно си получила мостричка от Snowy Owl Zoologist? Ако да, много ще ми е интересно да го опишеш. Simple Smile Любимецът ми дотук, който е слънчев и безобиден, е Chameleon, надявам се да успея да го взема за идното лято. За пореден път - илангът в него ми мирише на банани. Grinning
Много искам да опитам парфюмите на Francesca Bianchi. Набелязала съм си за пробa Lost in Heaven, Angel Dust и Sticky fingers. Само дебна за мострички по сайтовете.
Във Fragrantica казват, че Love's Tales e poopy, т.е. да го кажем с фекална нотка.

Това, което ме плаши, е че ФБ използва много това животинче - сиветка мисля, че се казва, а аз обикновено не обичам такива миризми.
Lost in Heaven e с огромно количество кимион и за мен лично е силно неприятен, понеже тази нота винаги се развива потно на кожата ми. Ако си фен на кимиона в парфюм, пробвай, разбира се. Simple Smile Щом не понасяш животински ноти, Under My Skin сигурно също няма да ти допадне, мен ме стъписа, много е плътски и ми мирише на телесни секрети всякакви... Но пък е един от бестселърите на Франческа, доколкото следя.
Тhe Lover's Tale e личният ми фаворит дотук, писах за него преди повече от година, но не мога да кажа, че е лесен парфюм, колкото и да го обичам. Поне 3-4 парфюмани, на които съм го носила за проба, казаха, че им мирише на обор. Така че на конкретния въпрос дали е фекален - въпрос на възприятия, но има голяма вероятност да ти се стори такъв, съдейки по реакциите дотук, на които съм била свидетел. За мен е разкошна маслена кожа с жълти цветя и темперни бои, но всеки нос е различен. Simple Smile Angel's Dust e много приятен, в стилистиката, която е описала Dyvaromi - помади, козметика, пудра, приятен винтидж дух. Simple Smile Бих препоръчала да направиш паралелно сравнение между The Lover's Tale & The Black Knight - за мен Рицарят е много сходен по дух, но е някак по-обран и към кожата усещам в добавка нещо вкусно, почти гурме; като възпитан братовчед на Приказката е. Simple Smile Sticky Fingers не е от моите, колкото и добре да е направен, защото не харесвам този вид пачули в парфюм - гъсто, землисто и смолисто, с плътна сладост (има тонка, орис, канела...) и лека прашливост от сандала.
Dyvaromi, хубав обзор на марката! Simple Smile Все по-добре ми звучи Tyger Tyger, изчетох/изгледах десетки ревюта вече, откакто излезе и все повече се самонавивам, че много ще ми хареса. Дано да не си вкарам автогол с това прекалено самонавиване, защото така стана със Sticky Fingers донякъде.
Silver Pearl, чудесен пост-картина за Metal Chypre JHG. Simple Smile Много се смях на момента с "ужас, кошмар, железен стол... и аз го поръчах". Grinning Звучи много красиво, да те радва занапред! Hug

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 21:38 от Klodilia

# 288
  • на майната си
Зоологът хич не ми е любим бранд, тествал съм някои техни неща, само слончето леко ми допадна, но не бих си взел шише. Прекалено нишово звучене, трудно за носене и доста интензивни аромати предлагат, като в повечето преобладава животинска нотка - къде приятна, къде не (все пак името на бранда го предполага това). Т-рекс например е апокалипсис за мен, пресъздаден е перфектно, но супер труден и неприятен аромат.
За пчелата се чуха доста позитивни отзиви, може би на фона на останалите аромати, които предлагат, е една идея по-лесен за носене и възприемане, та предполагам затова са позитивните реакции, но там си е усещане, кожа, възприятие, вкус и т.н. Абсолютно преди покупка с разносване, защото цените им не са ниски, все пак са екстракти.

# 289
  • Франция
Klodilia, не се показаха никакви цветя при мен, нито цветен прашец, поне не в първите два-три часа. Аз бих се зарадвала на животинка, но не би Simple Smile
Наистина парфюмът е за хора, които много, много обичат мед и поначало сладкишения жанр в парфюмите. За тях вероятно е прелестен, мога да разбера целия шум около този парфюм.
Snowy Owl беше причината да поръчвам всъщност чак от Канада, защото само там го намерих наличен като мостра, а ми беше много любопитен. От един съвсем бегъл тест засега съм със смесени чувства. Идеята за зима е доста реалистично предадена - има много калон, не от пъпешовия тип, а от зелената, краставичена разновидност, има влажна почва, има и горчива дървесна кора. Мъжът ми обяви това за ужасен мухъл и го отрече със замах, но аз съм мирисала мухъл и мухлясала почва в парфюм и това за мен няма нищо общо. Изглежда, че поначало натуралното звучене на марката е предизвикателство за сетивата. Аз много исках да усетя кокичета и галбанум. Ще пробвам пак в друго време и с по-добро напръскване, понеже след Пчелата и Прилепа не смея и да се напръскам като хората Simple Smile
Ти питаше и за Musk Deer в другата тема. Не е мускус със сигурност, това е дървесно-подправков парфюм, но е толкова хубаво смесен, че създава илюзия за кремест, сладък муск. Много, много секси мъжки парфюм е това за мен Simple Smile Представям си го на зрял, овладян, спокоен и много чистоплътен мъж. Много първично ми въздейства. Ноо, ЛМ разбира се, пак не го възприе, обяви го за "стандартен" и до там.

# 290
  • Germany
Lewiss, напълно споделям усещането ти за Zoologist, и моята марка не са. Не понасям нищо животинско в парфюм, не обичам и да чакам нещо по 5 часа, за да стане поносимо, и за мен е марка, за много малко хора, експериментаторски ориентирани. След прилепа просто се отказах да следя изданията им, всички ме потрисат до дъното на душата ми. Snow Owl Zoologist в момента е масово оплюван в немския форум, и всички пишат, че изобщо не е това, което са очаквали. Зелен, студен, мухлив, метален са най-меките описания, които прочетох за него. Мъжа на Мiyako също ме ориентира идеално, че изобщо няма и да търся проба.
....Аз много исках да усетя кокичета и галбанум. ....
Miyako, пробвала ли си Copper Comme des Garcons Много нестандартен прочит на галбанума има в него, и точно кокичета и пролет усещам в него. Мисля, че може да ти хареса.

# 291
  • на майната си
Скрит текст:
Lewiss, напълно споделям усещането ти за Zoologist, и моята марка не са. Не понасям нищо животинско в парфюм, не обичам и да чакам нещо по 5 часа, за да стане поносимо, и за мен е марка, за много малко хора, експериментаторски ориентирани. След прилепа просто се отказах да следя изданията им, всички ме потрисат до дъното на душата ми. Snow Owl Zoologist в момента е масово оплюван в немския форум, и всички пишат, че изобщо не е това, което са очаквали. Зелен, студен, мухлив, метален са най-меките описания, които прочетох за него. Мъжа на Мiyako също ме ориентира идеално, че изобщо няма и да търся проба.
Miyako, пробвала ли си Copper Comme des Garcons Много нестандартен прочит на галбанума има в него, и точно кокичета и пролет усещам в него. Мисля, че може да ти хареса.
Ами то хубаво да сме различни, артистични бла, бла, бла... но все пак си има някаква граница, явно това е политиката на бранда, да си имат клиентела, която обожава да е "различна и оригинална". Още по-смешно ми е като видя ревюта в тубата на разни инвадили с много абонати, описващи да речем Калмара като нещо страхотно. По начало не понасям акватици с морско-солно-водораслени нюанси, но това "нещо" за капак е полято с мастило, ами отвратителен парфюм е за мен, но там ти се обяснява, че бил лесен за носене, дори бил носил комплименти, брей, ти да видиш.
Да - повечето нишови брандове си имат неща, които не са за всеки и са супер трудни, но тук май по-голямата част от портфолиото е такава, не твърдя, че я познавам, но това са ми впечатленията - явно това е философията на г-н Виктор.

# 292
  • София
Miyako, много благодаря за описанията на Snowy Owl и Musk Deer, ориентирах се много добре. Hug Жалко, че Снежната Сова не е това, което си очаквала, на мен също ми звучеше страшно романтично от описанието на марката... Аз галбанум обожавам също и пирамидата ми изглеждаше страхотно на хартия. Обаче пък с описанието на Musk Deer определено ми подпали чергата. Представих си се идеално с него, нищо че не съм "зрял, овладян мъж". Grinning Ще потърся проба задължително. Simple Smile С извинение, че се повтарям, но пак ще кажа, че Odeur Du Théâtre Du Châtelet Acte I Comme des Garcons, който описах преди време, на няколко приятелки, които го тестваха, им мирише на сняг, тъй че може да го погледнеш, aко търсиш снежно усещане. На мен ми мирише на дъждовна вода. Simple Smile
Lewiss, Elephant и на мен много ми хареса, но също не до степен да си купя бутилка. Ако някога в Европа внесат симпатичните травъл флакони на марката, с удоволствие бих взела в такъв формат. Много интересно направена зеленина с особена металическа, горчива нота за фон, без да е нещо неносимо и прекалено странно, даже е доста релаксиращ парфюм за мен. Simple Smile T-Rex дори нямам намерение да търся за проба, ясно ми е, че няма да ми хареса.
Аз лично харесвам много и Rhinoceros, познавам само оригиналната формула, която е доста страшничка за необременени носове и поради тази причина с интерес чакам възможност да пробвам реформулацията от 2020, за която Виктор Уонг пусна подробно обяснение за разликите и звучи като доста "облагороден" вариант на първата формула. Той вече реформулира няколко парфюма, което за мен е ясен знак, че се опитва да ги направи една идея по-лесни за възприемане и съответно продаване, така че ми е интересно да следя това развитие. Отделно има изключително симпатични парфюми като Chameleon или Dragonfly, които са невинни и слънчеви, изключително носими. Моята стратегия е, когато един бранд ми е интересен като концепция, да се опитам да се запозная с възможно най-много неща от портфолиото, преди да го отпиша, понеже понякога заекът изскача от най-неочакваната шапка. Особено ако портфолиото е малко и парфюмите са силно различни един от друг. Иначе е нормално човек да "копае" там, където е най-силно вероятно да удари "златна жилка", това го разбирам отлично и правя същото с определени марки, макар че като се замисля, няма бранд, от който да ми харесва всичко или такъв, от който да не ми е харесало нищо, тъй че се водя основно по интуиция, пирамиди и отзиви, когато подхождам към нещо непознато. Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 21:41 от Klodilia

# 293
Klodila и Dyvaromi, благодаря много за описанията на парфюмите на Francesca Bianchi, ориентирахте те ме на кои точно да поръчам мостри, явно са уникални, но и трудни за харесване. 😘😘

# 294
  • София
Bonbonka6, приятни моменти с изследването на Франческа Бианки, дано харесаш нещо за себе си. Сподели впечатления после, ще е интересно. Simple Smile

# 295
  • Франция
kovatcheva, благодаря за препоръката Flowers Rose
Не съм го тествала, "металът" в заглавието и в пирамидата ме е отблъсквал, но сега си го записвам Simple Smile
Klodilia, благодаря и на тебе Hearts

# 296
  • Чукарландия
При мен Ana Abiyedh има повече от прилична трайност, а може и да ме е харесал. И при мен да се разкрива точно за това - в цялата си прелест! 😘
А за цената няма да коментирам. Единият е 26 лв., другият (Kirke) - 260. Всеки сам решава колко и как ще похарчи за парфюми, а като мога да си спестя едни 234 лева, защо да не?!?
Отдавна не се доверявам на 100% на пирамидите във Фрагрантика, единствено носът ми ме води в тези пътешествия. Някои нотки умишлено не се споменават, а други пък точно обратното - нарочно са упоменати. Всичко е за заблуда на противника. 😉
Така, че радвайте се на живота и на парфюмите, които имате. Доверявайте се единствено на собствените си сетива. Аз мога и да ви подведа, не умишлено, разбира се, но носовете ви - не!
Всичко е Любов. ❤️

# 297
Момичета,  завиждам Ви , че усещате в детайли ароматите и можете така красиво да опишете емоцията. Аз не мога така да се насладя на парфюм , някои ми харесват много, други не ...и до там.

# 298
Добро утро, парфюмни! 🍭
Честит празник и на всички именици днес! Аз за имения си ден искам да си направя подарък, но ще бъде на сляпо.
Мисля да поръчам някой от парфюмите на Zadig&Voltaire , чета във Фрагрантика описанията и се колебая между This is her
и Just rock, по отзиви са близки, кой бихте препоръчали?
Обичам Black perfecto by la petite robe noire, Angel Muse edp
Благодаря предварително на отзовалите се с мнение!

# 299
Кой Ви е любим дамски аромат на Hugo Boss?

Общи условия

Активация на акаунт