Парфюмни размисли и страсти - 255

• 54 966
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Добрите момичета е прекрасен, любим мой парфюм. За мен е сладък, момичешки, любов!
В Love има наистина странна нотка. Аз не мога да го нося, но на мъжа ми му стои чудесно.

# 346
Mimozata, за мен good girl е изключително женствен аромат. Обожавам го.За щастие на моята кожа жасмина и розата не са доминиращи, съвсем деликатно излъчват, надделяват туберозата и нарциса. Няма нищо общо с Принцесата. А Love изобщо не ми понася.
Кожата ми е суха и доброто момиче се задържат върху нея около 3-4 часа, но пък на коса и дрехи си го усещам цял ден.
Дано съм била полезна:)

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 20:42 от gyonderska

# 347
  • Germany

Момичета кажете нещо за Good girl gone Bad Killian и Love , имам принцесата ,познавам Кисинг ..Чудя се насляпо кой от двата? Притеснява ме медицинската нотка ,за която се споменава ввъ Фрагрантика за LOVE...
Love има известна прилика с принцесата, но принцесата е много по-премерена, елегантна и носима за мен. Love е само за големи фенове на портокаловия цвят, полят с шоколад и акациев мед. Толкова е сладък, сух, и предозиран, че на моменти ми идва в повече. Докато в принцесата портокаловият цвят е много по-пестеливо използван, и е посипан с ванилия и маршмелоу. Ако трябва да избирам между Love и Good girl gone Bad Killian, бих се спряла на втория. Въззелена сочна праскова със зелена, хрупкава тубероза, върху мека кедрова подложка. Много носим и елегантен парфюм, без да е хитов, масов или разпознаваем. Може да помислите и за негов алтернативен вариант Wild Python Mancera За мен е много сходен с доброто момиче, но ми харесва повече. В началото започва с леко пикантно зелено пачули и с индолови бели цветя, които може да дойдат леко хард за някои нетренирани носове. Но буквално след минута се успокоява, и започва да се разкрива пласт по пласт като невероятен и много нестандартен цветно-плодов парфюм. За мен мирише на нежни, мъхести, леко зелени праскови. Мъхестото усещане е много осезаемо, буквално гали сетивата ми. Усещам и нежен, розов османтус, прелят фино с много нежен портокалов цвят и жасмин. В базата прасковата се разкрива прекрасно, мирише на плода на белите плоски праскови, и на аромат на нацъфтяло портокалово дръвче, но по един сдържан, класически и леко хладен начин. Тубероза усещам, но не ме дразни, много е мека, омагьосваща, като змийска прегръдка се хлъзга леко по тялото, и те сграбчва в опасна прегръдка. Прави страхотен сияж, и го харесвам и аз, непонасящата бели цветя. За мен е много стилен, нюд, класен парфюм, и цената ми за 125 мл. е много по-добра от цената за 50 мл. на  Good girl gone Bad Killian. Deetron  и White Silence имат страхотни описания на питона, ако ви стане интересно.

# 348
Аз съм за Rolling in Love by Kilian, този ми е любимия, много модерно звучене има

# 349
Здравейте Simple Smile Страхотна ви е темичката, чета ви от известно време, възхищавам се на умението да усещате нотките в ароматите и също така да ги описвате красиво. Аз нямам подобен талант, нито огромна колекция от парфюми, но се престраших най-сетне да ви питам за един мой любимец.

https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Voile-de-Jasmin-666.html

Voile de Jasmin на Bvlgari ми беше толкова любим... и става все по-непрежалим, колкото повече време минава откакто го спряха. Търся си нещо сходно - нежно и пудрено, но в същото време много свежо. Опитвах по пирамидата да се ориентирам, но досега търсенето ми е без особен успех.

Гледайки коментари за него, установявам, че за много хора не е бил нищо особено. Аз помня как ухаеха шаловете ми пролетта на него, но наистина на кожата сякаш не беше никак траен.

# 350
  • София
Благодаря на всички отзовали се по моята дилема с ирисите Flowers Hibiscus
Имам една отливка на So Iris и днес реших да си го припомня и останах потресена.Такава силна миризма на рибено масло ме удари, че направо ми се преобърна стомахът Fearful Възможно ли е да е гранясал?? Знам, че Монтал са доста мазнички, но не съм чувала за гранясал парфюм досега. Само с базови масла съм имала този проблем, но дори тогава миризмата не е била на риба. Твърде възможно е и в моя нос да е проблемът. Или пък ирисът понякога да намирисва така Scream?? Просто ми стана любопитно.

# 351
  • Germany
Eelishka, разсмя ме Hug Нищо й няма на отливката, така си мирише този ирис, грудково, землисто и тинесто и върху моята кожа, а обожавам ириси. И да, това е една от формите на ириса, да мирише на грудки, на моркови, на рибено масло, както ти го нарече. Понякога миришат на пудра, понякога на кожа, на виолетки, има различни лица ириса, просто трябва да откриеш твоя ирис от кои е.

# 352
  • София
Eelishka, както е описала и Ковачева, това е една от интерпретациите на ириса в парфюм - грудки и моркови, като в So Iris Montale, който тествах съвсем скоро благодарение на съфорумка Hug, даже не са толкова страшни морковите за нос, свикнал с подобни ириси. Grinning При мен So Iris в драйдауна стои всъщност чист и спретнат, в стил "изпрани, чисти дрехи", морковите се стопяват сравнително бързо върху моята кожа. Явно не харесваш морковеното лице на ириса. Wink Любим морковен ирис ми е Escentric 02 Escentric Molecules, той е доста по-въздушен и в стила на марката - приятна синтетика с хладен метален нюанс, добавена към "морковите". Simple Smile Moже да го погледнеш, ако ти е интересен.
Ирисът ми е много любима нота, но и аз не мога да нося всички разновидности. Червилено-козметичните ириси са много красиви, но например Мулен Руж ХдП не мога да нося, при мен е прекалено маслен и ми тежи ужасно. Иначе е много харесван парфюм. В тази стилистика е Silver Iris Atelier Cologne например, но е много по-разреден като усещане.
Любим ирис (по пирамида е корен от ирис всъщност - orris), в който има малко моркови и зеленина и доста от ДНК-то на Ирисовата Прада, ми е Eau Trouble Brecourt - ако ти е интересен като сравнение с Прада, може да погледнеш и него. Simple Smile
А за идната пролет все още си мечтая за Pink Iris Abel, надявам се да успея да го взема най-после, отлагам го от 2019 (ето тук съм писала за него преди време).
Irises, 1889 by Vincent Van Gogh

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 02:26 от Klodilia

# 353
Eelishka, както е описала и Ковачева, това е една от интерпретациите на ириса в парфюм - грудки и моркови, като в So Iris Montale, който тествах съвсем скоро благодарение на съфорумка Hug, даже не са толкова страшни морковите за нос, свикнал с подобни ириси. Grinning Явно не харесваш морковеното лице на ириса. Wink
И при мен се усещат моркови в началото,които го правят по плътен ,но след това си остава хубавия ирис,който асоциитам с чистота............но рибено масло и моркови нямат нищо общо Flushed

# 354
За невероятни червилни ириси преминаващи в много лека въздушна ванилия пробвайте Iris Crush Jimmy Choo.
Обожавам го. Това е любимият ми парфюм от Декември насам.

# 355
  • София
За невероятни червилни ириси преминаващи в много лека въздушна ванилия пробвайте Iris Crush Jimmy Choo.
Обожавам го. Това е любимият ми парфюм от Декември насам.
Звучи мноооого добре. Simple Smile Само цената въобще не ми харесва. Laughing Отбелязах си го и ще пробвам при първия удобен случай. Simple Smile

# 356
  • София
kovatcheva заговори за Wild Python и аз ще кажа две думи:
Втори ден му се наслаждавам. За мен е слънчева поляна в близост до гора. Но на моята кожа не отива към нея, а има само лек полъх оттам. Определено в началото има нещо зелено и леко билково, което отшумява. За мен мирише на бели цветя и е много женствен. Леко, но много леко се усеща прасковата. Променя се и е на моменти. Не мога да определя, коя е съставката, която така ме привлича в него. Факт е, че от сутринта до вечерта го усещам. Май прекалих с 8 впръсквания. Не виждам нещо опасно, фатално и тъмно в него. Питона е опитомен Blush Нямам търпение утре да стана и отново да му се наслаждавам.
Искам да благодаря на две съфорумки  - за запознаването и за придобиването му Kissing Heart

# 357
  • The Evergreen State

Voile de Jasmin на Bvlgari ми беше толкова любим... и става все по-непрежалим, колкото повече време минава откакто го спряха. Търся си нещо сходно - нежно и пудрено, но в същото време много свежо.

Alekstraza, и на мен ми беше любим този парфюм, не се сещам за съжаление подобен. Аз бих си избрала просто някой друг на Булгари (серията Splendida), всичките са хубави и по стил и почерк (пък и бутилка) се доближават най-много до това което беше Voile de Jasmin.

# 358
  • София
Момичета, много благодаря за уточненията Heart ! Не предполагах че ирисовата нотка може да бъде толкова многолика. Ще се хвана да прочета още по темата, че ми стана интересно.
Klodilia, благодаря за предложенията! Оказа се, че имам отливка от молекулите и днес ще си я понося Simple Smile
Относно So Iris - само в началото го усещам така рибешки Grinning , след това действително става чист и нежен. Носила съм го един-два пъти и тогава не усетих този землист аспект. Но аз си страдам от този феномен - почти винаги при запознанството ми с някой парфюм усещам едни неща, които при повторно тестване изчезват, или обратното. За това съм се заринала с отливки и мостри, единичните проби в магазините не ми помагат особено.
В този ред на мисли май ще се откажа от покупка на  Iris Rebelle Не съм го пробвала, а твърде много хора във фрагрантика говорят за грудки и моркови. Ще чакам Нотино да отвори врати, за да го помириша.
densi, още преди време, когато беше писала за  Iris Crush Jimmy Choo, си го набелязах за проба. Дали го има в beautyzone?

# 359
Днес се полях доволно с La Yuqawam Homme Rasasi for men-  до тук не виждам разлика с този,който пробвах и в който се влюбих. Надявам се и трайнстта да е толкова добра,колкото и интензитета му Simple Smile
Наина, чакам да кажеш как е при теб,тъй като ти познаваш добре аромата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт