Парфюмни размисли и страсти - 255

• 54 911
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • by the sea
Може ли да ми препоръчате парфюм,който  максимално да прилича на Erba Pura?
Много има, но Кирке е 90%. Разликата е, че е малко по- плодов, супер добре се усеща маракуя в началото и малко по- сладък. Сравнявам ги паралелно и след началото не може да се разбере кой, кой е.

Като каза Кирке - направо се влюбих в Ana Abiyedh Lattafa❤️, страхотен бюджетен заместител на Kirke. Трайност-голяма! 😘

заинтригува ме и  погледнах пирамидата на  Ana Abiyedh  -  на Кирке е много полодова, а този изобщо не е плодов - наистина  ми е  трудно да повярвам, че си приличат , но ме сърби да го пробвам Grinning

# 271
...заинтригува ме и  погледнах пирамидата на  Ana Abiyedh  -  на Кирке е много полодова, а този изобщо не е плодов - наистина  ми е  трудно да повярвам, че си приличат , но ме сърби да го пробвам Grinning
Наистина е много близък,но за моя нос е по-близък до Ерба пура. Но пък Ерба пура и Кирке си приличат, та ....
При мен обаче Ана не е много траен,поне не толкова,колкото ми се иска и за това не си го взех,като го пробвах в Мол-а.

# 272
Bella,благодаря ти за предложението,но  Ana Abiyedh няма къде да го тествам.
Като заговорихме обаче за Rasasi се сетих,че Jasmine Wips е копие на Erba Pura.Мисля,че тази на която ще го подаря много ще и хареса,аз обаче  Erba Pura не мога да го дишам:smile:

# 273
Аз пък момичета ще си призная, че пробвах Erba Pura при приятелка и се влюбих  в него, но съм убедена без дори да познавам парфюма, че нейния е менте,не и споделих защото е гадно така, купила го от познат на приятелка и тн. Бутилката течеше, а аромата траеше 15мин. но въпреки това мирише много свежо, на праскови и пъпеш. От тогава много искам да пробвам оригинала.

# 274
И какво се оказват Rasasi-скъпа и качествена парфюмерия от типа имитационна ли?
Аз много харесвам Барека,сега ме карате и други да запиша за проучване:)
Днес съм с Гучи Мемоар....много го харесвам!

# 275
Днес съм с Гучи Мемоар....много го харесвам!

За мен някой от нещата им са по-скоро копия отколкото имитации.
Имам Qasamat Bareeq за който бих казала,че прилича на Бакара повече от всичко друго което съм пробвала.

# 276
Ансолютно подкрепям! Даже скоро въобще не посягам към БР540,Барекът ми е фаворит!

# 277
И какво се оказват Rasasi-скъпа и качествена парфюмерия от типа имитационна ли?....
В какъв смисъл?
Ако е заради това,че сравняват Тусканската кожа с мъжкото Расаси, за мен са си различни аромати. Все едно да се каже,че Кирке е скъпа имитаця на Ерба Пура.....
Днес имах изненада за кафето. Поем на Ланком, бях забравила какво ЧУДО е това- силен ,сласък жасмин с много акация.Потънах в него Bowtie ммммммммммммммммммм

# 278
В смисъл,че Rasasi наподобяват много на други парфюми,или явно това са някакви моди,течения в парфюмния свят и много парфюмни къщи се опитват да се впишат в дадена пирамида,не знам,затова питам...както БР540 има семейство от себеподобни или близки до него...аз така открих Барека,както и Velvet Fantasy ми е идеален/благодарение на парфюмна съфорумка/,вместо Ерба Пура,която навремето имах в предишното красиво тюркоазено бутилче и продадох,поради факта,че рядко имах поводи да се пръсна с този задължаващ парфюм,докато в този дух Монтал ми е по-носим в ежедневието,а цената не говоря,качеството е превъзходно също!

# 279
  • Germany

Копирането на парфюмни идеи води началото си още от началото на двадесетте години на миналия век. Jacques Guerlain копира най-безцеремонно парфюмните формули на François Coty и ги подобрява. Mitsouko (1919) е инсипиран от Chypre (1917), Heure Bleue (1912) от L'Origan (1905), Shalimar (1925) от Emeraude (1921). Примери могат да се дават до безкрай. В съвременния свят на свръхпредлагане в парфюмната индустрия, Aventus, Baccarat Rouge 540 и Erba Pura са парфюмите с най-много имитации на идеите. Почти няма сериозна парфюмна къща, която да не е излязла с тяхна интерпретация на тези хитове. Тициана Теренци и Ксерджоф почти нямат авторски композиции, всичко е имитации и експлоатация на чужди идеи. Тициана Теренци имат пет или шест варианта на тема Ерба Пура, а докато пиша това, може да са станали и повече. Защо трябва да ви учудва това? И защо трябва да решаваме, кой се е справил най-добре и кой от кого е крал, когато в днешно време всичко е възможно? Всеки сам за себе си преценява, кое му пасва най-добре, имитация ли е, или е съвсем нова идея. В края на краищата парфюмите се правят, да се продават, и да стигат до повече хора. Не да ги обсъждат 100 ценители. И е нормално, да има различен ценови клас, не всеки може да си позволи да отдели цената за Бакара Руж или Ерба пура, а и не съм сигурна, че си струва.

Днешният ми избор на парфюм е поредното доказателство за експлоатация на вече известна идея.
Musk Kashmir e прекрасен, чист, нежен мускус, подобен на Есенс на Нарцизо Родригез. Мускусът е памучен, нежен, лек като перце. Мирише ми на топло пране, изпрано с хубав препарат за пране. И на прани чаршафи на ситни цветенца. Има прекрасен цветно кремест оттенък, леко пиперлив вкус, и много нежна санталова база. Намирам го една идея по-сух от Есенс на НР, но за мен са много близки, и страдащите по Есенс трябва да се запознаят с този кашмирен мускус. В по-топлото време го губех на моменти, а после изненадващо ми се показваше. Днес в студеното време е като диамант, кристално чист, прозрачен, и много силно излъчващ. Чудесен пример за мускус, и нищо ново под слънцето.

# 280
Мерси,Ковачева,отново полезна🌺,да точно “хитови интерпретации” е думата:)..което е добре за любителите на парфюми,всеки може да си намери неговата!

# 281
Мерси,Ковачева,отново полезна🌺,да точно “хитови интерпретации” е думата:)..което е добре за любителите на парфюми,всеки може да си намери неговата!
Че и по-поносим за джоба Simple Smile

...... страдащите по Есенс трябва да се запознаят с този кашмирен мускус. ......
Записвам си го  Simple Smile Аз сега страдам по-малко,след като имам още една 100- ца Есънс. Някак ми е леко на душата Laughing

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 18:38 от Ре

# 282
О, трябва да се напръскам утре с моя Musk Kashmir Attar Collection. Не съм го вадила на такъв студ, какъвто е сега навън. Днес мислех, но сложих Хаяти.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 19:03 от densi

# 283
  • Франция
В другата тема имаше интерес към Пчелата (Bee) на Zoologist.
За тези, които не успяват да четат и двете теми Wink да напиша, че получих пратка с десет пробички на марката, поръчани направо от официалния им сайт. От Канада дойдоха за десет дни (живея във Франция), пристигнаха в пощенската кутия, не съм се разправяла в митници, каквито леки притеснения имах.
Предвид сладкарската тематика предварително бях сигурна, че точно Bee едва ли ще го харесам. Не бях очаквала обаче, че по някакъв начин ще провокира самата ми представа за парфюм. В субективните ми възприятия парфюм просто не може да мирише така. Дори многогодишните ми страдания Laughing с жанра на гурмандите не са ми подготвили за това изживяване. Защото Вее ухае не просто вкусно, за мен той ухае буквално на храна.
Началото е изключително реалистична прясна пчелна пита. Със сигурност всички сме яли медена пита, така че много добре може да си представите на какво мирише този парфюм. Върху мен е супер натурално и особено потентно - от едно пръсване на китката, цялата стая замириса на пчелен восък и мед. Мъжът ми го усети и се притесни Simple Smile Сега, проблемът с пчелната пита е, че колкото и да го обожавам като храна, не мога да изям повече от една хапка. А Вее е много силен в началото и ако се бях объркала да пръсна повече, вероятно щеше да ме подлуди за половиния час, през който върху мен е само и единствено пчелна пита.
След като отмина началото, ароматът се сдоби с подтонове на пак много натурален мек карамел. Все едно восъчната пита я изпразнихме от пчелния мед и я напълнихме с течен карамел. Това е личният ми олфактивен кошмар Simple Smile Легнах си да спя и завих ръката, за да не я усещам Simple Smile На сутринта миришеше много добре на прясно изпечени меденки с портокалови корички и джинджифил. Напълно възможно е да съм проспала някакви етапи от развитието, но нито за миг не усетих цветни или дървесни нотки. Ако бях, може би щях да го възприема като парфюм, но за първи тест под носа ми се изредиха единствено и само хранителни есенции.
Също така не долових изобщо никакви нюанси на пот или урина, каквито често се появяват при парфюми с мед.

# 284
  • Чукарландия
Аз днес съм с Rawaa, приказен е в студ, че и съм с нова глва, та съвсем ми е по арабелски щастливо! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт