Парфюмни размисли и страсти - 255

• 55 055
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
А, сетих се за още една хубава виолетка, която даже мисля да поръчам: https://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Daisy-1361.html
Фланкърите му също са много приятни.

# 571
  • виртуално
Момичета и момчета, нуждая се от препоръките ви за хубав парфюм с теменужки, нещо доближаващо се до аромата на Метеоритите на Герлен.
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Meteorites-Le-Parfum-49587.html

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 17:21 от Рапунцел.

# 572
Нося и обожавам Инсоленс и нищо ретро не виждам в него. Ретро и тежки за мен са удове и мазни рози. Леко ретро, че даже и доста са ми виолетките на Метеоритите, нещо като парфюм за малки момиченца, несериозни, но и те ми харесват.  Но така е, различни са ни възприятията и няма нищо лошо в това. Важното е всеки да е верен на собствения си вкус.
Босилка, Дейзи е чудна виолетка, нищо че брандът не е от най-коментираните тук. Това е един от малките парфюми, които съм изпръскала до дъно.

# 573
Violet Blonde Tom Ford e висок клас парфюм.
През студените месеци смесените виолета и ирис, ветивер и кожа те карат да направиш реверанс пред кралицата,
докато не вдигнеш поглед и не разбереш, че това си самата ти.

# 574
Двоумя се между Angel Nova и Nina Ricci Rose Extase. Има ли прилики и кой от двата според вас си заслужава повече да познавам?

# 575
Двоумя се между Angel Nova и Nina Ricci Rose Extase. Има ли прилики и кой от двата според вас си заслужава повече да познавам?
Определено първия, макар че и Роуз екстаз е добър. Харесвам ги и двата.

# 576
Много са ми бледи спомените ,но според мен нямат прилики.

# 577
А, сетих се за още една хубава виолетка, която даже мисля да поръчам: https://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Daisy-1361.html
Фланкърите му също са много приятни.

Въобще не съм знаела, че има виолетки в този парфюм! Но ми харесваше и съм изпръскала 2-3 шишета преди няколко години, тогава носех само него.

# 578
Според мен не си приличат. Аз харесвам повече Rose Extase, по-нежен и по-женствен е, няма нищо рязко в него, за мен е точно както изглежда флакона, розов и заоблен, нежна розова розичка с лека ванилия и малко плодова сладост. Единствена забележка е, че бързо спирам да го усещам. Angel Nova е с по-рязък плодов старт, жизнерадостен, момичешки бих казала. Като фен на Mugler не мога да кажа нищо лошо, но и не е нещо супер, другите му аромати са къде по-впечатляващи.

# 579
  • До сърцето...
Иска ми се да си причиня по-рано идването на пролетта, лятото (обожавам малини) и смятам да си поръчам Hot Couture Givenchy.
Скрит текст:
За жалост много от малините, които откривам в други парфюми са силно синтетични и ми идват компотести или избива шампоанена нотка. Освен може би в Emporio Armani Because It’s You Giorgio Armani, тук е много фино представена.
Някой купувал ли го е скоро, има ли осезаемо реформулиране?

Скоро, скоро, колко да е скоро... преди две-три години от Нотино (тогава Енцо). Реформулиран е, според мен - направо скопен. Любим парфюм, много съжалявам за него. Добре, че една парфюмна фея Heart ме спаси и ми отстъпи своят стар използван парфюм. Сега ми е най-ценното бутилче в колекцията.

Прекрасни рози на мосю Кюркджиян са и тези:
https://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/L-Extase-29668.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/Rose-Extase-43676.html

Но не се говори за тях, защото Нина Ричи е низвергнат и бюджетен бранд. Кукленската бутилка на Rose Extase е очарователна.

На мен не ми допадат тези произведения на арменския вълшебник. Поръчах ги, защото съм му фен и мислех, че няма слаба творба. Ами разочарование, поне за мен. Оставям настрани факта, че розата не е моята бира, но и никакъв характер и развитие нямат. Роз екстаз е приятна, монотонна водичка, средна хубост. Л`Екстаз - нищо особенно, да не кажа ретро (ама баш си е като от прашната тоалетка на обедняла аристоктратка), но пък траен. Първият, от който ме заболя глава.
Мисля, че не му правят чест на Къркджиян тези две рози, освен ако не е целял елементарността им.

# 580
Какво си купих аз... Laughing Още по-любопитно ми е колко ще съм ужасена  какво ще излезе от тази, така красива бутилка!

# 581
  • До сърцето...
Какво си купих аз... Laughing Още по-любопитно ми е колко ще съм ужасена  какво ще излезе от тази, така красива бутилка!

Е, чак пък ужасена Grinning "Онази розовка бутилчица на Нина Ричи" си е приятен аромат, просто зад него стои име, което дава очаквания. Ако ти допадат политкоректни парфюми, не си сбъркала.

# 582
Не знам дали ми допадат. Понякога съм претоварена от плътни и ангажиращи аромати... НО - не обичам рози, не обичам плодови парфюми и защо купувам тогава такъв?! Защото обичам пастелно розово. Да бях си купила ваза Grinning
От посочените за приличащи си с Rose Extase Nina Ricci, не понасям Modern Muse Le Rouge и ако наистина прилича на него, ще изтърбуша пръскалото и ще си забуча една розичка в шишето, за да ми напомня, че никой нормален човек не купува съзнателно неща, които знае, че не харесва.

# 583
Азалия, ще следя за парфюми, които мразиш. Сигурна съм, че ще ми харесат. Grinning Как ми припомни за Музата Ле руж....страхотен аромат!
Иначе много ме разсмя с това пастелно розово! Grinning Явно си много пристрастена към него.

# 584
Рядко пиша, но ви чета редовно Blush
Преди време питах за парфюми с изявена шоколадова нотка и Валтер ми препоръча няколко парфюма, един от които на Akro. Поръчах комплекта проби от сайта им (става дума за ноември миналата година), защото и другите аромати ми харесаха като пирамида и отзиви. Три месеца чакане и кореспонденция, накрая ми върнаха парите, пратката се изгубила. Не ми било писано. Някой има ли опит с поръчки от AKRO Fragrances?

Относно двата парфюма, които да избирам, въпрос от преднишните страници. Че това е като да се чудя кои две неща от гардероба си да взема. Ами то не може само с потник и чорапи (примерно), ще си взема и блуза, панталон, яке. Само два ми се струва като като да съм гола.

На първа среща бих сложила парфюм спрямо настроението и настроя си. Женската интуиция е голяма работа. На първата официална среща с бъдещата ми половинка се напръсках с дискретен и прибран парфюм; оказа се, че младежа не обича силните и натрапчиви аромати. Първата "битка" бе спечелена Yum

Общи условия

Активация на акаунт