Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 384
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Какъв е проблемът, че с твърди дънките. При обуването се оправят. На мен не ми пречи. И с чаршафите е така.

# 526
Не ми се иска да я сменям все още, защото е на 2-3 години.
А дали не е наслоена мазнина? Не вярвам съвременна печка, даже и куче марка да е правена с ръждясващ материал. Звучи абсурдно.

Ами аз бая търках с обезмаслител, но няма ефект. Остава по гъбата, но не се маха от фурната. 😁

# 527
  • София
Забелязах някакво малко, почти незабележимо светло петънце на червената си памучна блуза. Натърках го с тест гел и го пуснах в пералнята с Ариел капсула. Блузата излезе с тъмнокафяво петно! 😵 Има ли спасение, или да се простя с новата си почти блуза?

# 528
Забелязах някакво малко, почти незабележимо светло петънце на червената си памучна блуза. Натърках го с тест гел и го пуснах в пералнята с Ариел капсула. Блузата излезе с тъмнокафяво петно! 😵 Има ли спасение, или да се простя с новата си почти блуза?
Този препарат за миене на съдове само съсипва дрехите (багрилата).
Ако петното е мазно, по-добре му сипете отгоре малко течен препарат за пране, но не използвайте тази гадост върху дрехи.
Мисля, че блузата е заминала вече.

# 529
Пусни на максималната възможна за блузата температура . Дълга програма – около 3 часа . С прах за бяло (не вярвам още от пръвия път да избелее драстично). За по–сигурно предварително наръси с препарат за петна , различен от Тест гел . Не знам защо хората си мислят , че това чудо маха петна . Според мен не го прави .
Дори не знаех , че още е  на пазара .

# 530
  • Пловдив
Пробвай със смес от 1част сода, 1 част кислородна вода и 1част перилен препарат , остави да подейства 20 мин. И после в пералнята.  Проблема обаче , че вече си я прала

# 531
  • София
Този препарат за миене на съдове само съсипва дрехите (багрилата).
Ако петното е мазно, по-добре му сипете отгоре малко течен препарат за пране, но не използвайте тази гадост върху дрехи.
Мисля, че блузата е заминала вече.
Ами мисля, че тук четох за тест гела, и затова реших да пробвам. Е, останах удивена! Не стига, че не изчезна, ами стана все едно е пръснала черна боя. 😞

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 09:58 от july1993

# 532
Това е много агресивен, много концентриран препарат и със сигурност действа върху багрилата на тъканите. За това не бива да се прилага върху дрехи и изобщо върху тъкани.
Сега да не вземете и да я изпере с прах за бяло, че съвсем ще я довършите.

# 533
  • София
Блузата едва ли ще се оправи. Може да я търнеш на ръка със сапун за петна и после да я изпереш номрално, но в никакъв случай с прах за бяло.

ПП: Да се препоръчва пране на цветни дрехи и в частност червено (а то няма да е 1 блузка сама в пералнята, предполага се, че ще има и други дрехи) с препарат за бяло е меко казано неакватен съвет, който би довел до лоши последствия за багрилата. Не знам за забавление ли се дават такива съвети, които биха съсипали цяла пералня с дрехи?

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 08:56 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 534
  • оттам, откъдето започва България
Аз ползвам от години тест гел за премахване на петна. Досега не ми се е случвало такова нещо с дреха. Astonished

# 535
И като стана въпрос за пране.... Не мога да разбера, защо някой дрехи стават много твърди след пране. Пера на програма минимум на час и половина, слагам омекотител, но като изсъхнат пак са груби. Някой памучни тъкани също са така, а памука го пера на 3.5часа, такава е програмата. Суша на вътрешен сушилник, понеже не минсе иска да пускам сушилня постоянно. Къде бъркам?
В това , че не пускаш сушилня . Каквото и да правих всички дрехи бяха сухи . Сменях програми , пералня , препарати , омекотители и накрая ефекта беше като преди . Накрая купих сушилня . Резултата _ всички дрехи са меки .
Преди да си купя тази пералня никога съм нямала проблеми с твърдостта на дрехите. Не мога да се съглася, че за да е меко прането, трябва да се мине през сушилня. Да, тя омекотява, но не съм сигирна, че това е единствения начин. Има нещо в самата пералня- градуси, дължина на програмата... Нещо някъде бъркам. Аз ли съм единствената с този проблем?

# 536
Чувала съм , че с допълнително изплакване дрехите стават по–меки , но не съм го пробвала .

# 537
  • Mediterraneo
Няма да се оправи блузата, колкото и да се пере отново и да се ползват други препарати, петното е с променен вече цвят. Юле, купи си нова!

# 538
  • София
Няма да се оправи блузата, колкото и да се пере отново и да се ползват други препарати, петното е с променен вече цвят. Юле, купи си нова!
Ще направя още един опит поне. 😉

# 539
Петно от риванол дали се чисти?

Общи условия

Активация на акаунт