Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 210
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да, самият формат е доста по-различен. На Оли дават три задачи с разписване и по мое мнение общински кръг е лесен (нещо подобно на последните задачи от НВО), но окръжния е доста над нивото му.

# 106
  • София
По БЕЛ, ако не се лъжа е ОЛВ, което не учат.
Имахме РС снощи в училището на баткото.
Още не било ясно съвсем за олимпиадите - отложиха им Биологията и Химията.
За Математика, която е обявена на 16.01. още мъдрували в МОН.

# 107
И аз мисля, че общинският кръг  на НОМ се доближава до НВО втори модул(или може би една идея по-трудничък е).Докато се чудя дали има спуснати дати за олимпидата по МАТ, моят се е самозаписал .Днес в час по МАТ госпожата ги е информирала за дата 23.1.2021 - присъствена форма

# 108
  • София
Това е нова информация за датата на олимпиадата по математика. Моята е, че олимпиадата ще бъде тази събота. Записали сме по-малкото дете и засега няма други данни от страна на училището.

# 109
  • София
И за нас е 16.01- присъствена. Все си мислех, че са по едно и също време кръговете, но може покрай карантината да са го оставили по преценка на директорите

# 110
Сега се сещам , че някъде четох  информация за олимпиадите :
https://dideva.alle.bg/%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B … %D0%BC-2020-2021/

# 111
  • Варна
За учениците 5-7 клас всяко училище си прави "общински кръг" и задачите са различни, правят се от комисия на самото училище. Така е от миналата година, доколкото знам. По тази причина, миналата година в нашето училище само 1 дете от випуск 130+ беше допуснато до Областен кръг...
Иначе, да - по математика са 3 задачи по 7т всяка, като трябва да има над 16т присъдени, за да се класира детето на Областен. Като трудност обикновено (поне преди, когато се обявяваха задачите) бяха: едната съвсем по възможностите на всеки отличник, втората - малко по-сложна, като често има елемент на досещане и трета, която наподобява сложността по състезанията. Поне така са наредени в моята глава Simple Smile

# 112
  • София
Явно различията са заради решенията на съответните училищни директори.

# 113
И аз мисля, че общинският кръг  на НОМ се доближава до НВО втори модул(или може би една идея по-трудничък е).Докато се чудя дали има спуснати дати за олимпидата по МАТ, моят се е самозаписал .Днес в час по МАТ госпожата ги е информирала за дата 23.1.2021 - присъствена форма
И при нас е на 23
Явно в Пловдив са на една и съща дата

# 114
Нашия ще ходи на олимпиада само по химия и география Simple Smile по химия е тази събота - 16. Отказа категорично математикатата...

Много интересен тест са правили по АЕ...В учебника е! Дали си компютърен наркоман...Не знам точно как е озаглавен , на мен той ми го превежда...излязло че изобщо не е Simple Smile въпросите са супер - " пропускал ли си хранене, за да играеш", " отказвал ли си на приятел да излезеш, за да играеш" и др. такива Simple Smile

# 115
  • София
Моли, мога да добавят още въпроси към теста
- можете ли да повторите това, което са ви казали, до като цъкате/играете.
- случвало ли ви се е да не помните, че сте яли и са повторите хранене...
...из реала

# 116
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
е как да откаже на приятел да играят, като те само на компютър играят! теста е правен преди пандемията и ДО.
 Wink сега се сетих за един от въпросите от олимпиадата за житейски умения: на френско бразилската граница пада самолет. къде ще погребеш оцелелите?
и се оказа, че на Горинич му липсва емпатия, защото написа, че никъде няма да ги погребва. Wink

# 117
Desem, имаше и други въпроси, но май като твоите не чух...
На първия въпрос аз бих отговорила с не - не чувам друго, докато пиша тук Wink
На втория, не...И той би отговорил с не...Не се яде в тяхната стая, където е компютъра!
Добри, нашият излиза да играе футбол, често...И никога не би предпочел игра на компютъра пред това.

# 118

И малко да сменя темата. Вашите деца как са с физическото развитие по време на ДО? Щерката онзи ден каза, че не са я познали на тренировки, питали я: да не те поливат Simple Smile Предния ден я гледах с приятелките й - на един ръст са, дори от 2 е по-висока видимо, а все си мислех, че отглеждам миньонче. Всички са пораснаи доста, позаформили са се, вече не приличат на момиченца, а на млади дами... как лети времето...
Моят продължава да е под 30 кг, маалко е израснал на височина, но той навършва 13 през лятото чак. ЛЛ не е притеснена.

За френско-бразилската граница не би се вързал ☺️ но да, и храна, и излизане би пропуснал. Почти се е сраснал с компа.

# 119
Според уикипедия съществува граница между Франция и Бразилия Simple Smile , така че аз не разбирам въпроса?...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт