Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 204
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Аз нямам наблюдения върху много от съучениците му. При нашия, оценките са си все същата шарения Simple Smile Тестовете често са с включена камера, но има и от другия вид за който говорих - без да са на линия, но толкова трудни и завъртяни, че и с учебник и интернет не се справя за 6. Повечето оценки са от устни изпитвания, на няколко въпроса.

# 91
  • София
Министърът сега говори за започване на присъствено от началото на февруари, щели да тестват учителите от 25.01.

Ох, дано. Аз се надявах от началото на 2 срок да се случи. И е крайно време да тестват масово учителите и да го правят периодично.

# 92
  • София
И аз не мога да си представя преписване при нас. Камерите са непрекъснато включени, а и времетраенето на часовете не позволява детето да се справи хем с контролното, хем да търси какво точно да препише или пък да подсказва.
За връщане към ПО съм вече песимист. Всичко е предпоследно; днес казват едно, утре друго. Ами не им вярвам.

# 93
При нас се преписва на поразия! Камерите не се включват, било то защото не разполагат с такива, било то защото звукът се разпада... Някои преподаватели не включват камери, какво остава за децата!

# 94
  • София
При нас преписване в час няма как да стане, но за домашните - масово който е пръв пуска в групата и всички взаимстват от там.
Прави ми впечатление обаче колко много домашни им дават - по всички предмети - и редовно са от учебника, от уч. тетрадка и като завършек една презентация/ или отговор на исторически въпрос /това по един предмет/ та ги разбирам. Гледах в понеделник има 126 задачи в класрум от както е на ДО /края на ноември/

# 95
Преписване винаги има как да стане, има начини за всичко, да не говорим колко са изобретателни децата

# 96
  • Варна
Някои учители при нас се борят с преписването като дават малко време за тестовете. Видях какво става. Тест за 15 минути, доста въпроси. Не успяваш да ги изчетеш и помислиш, камо ли да ровиш из учебника.

# 97
  • София
Вчера са правили тест по химия, вероятно без камера и микрофон, защото моята е помагала на две нейни съученички. Не съм я разпитвали, но щом им е помагала, значи е имало възможност.
Както казва The Invisible, децата са толкова изобретателни, че винаги ще измислят  начин.

# 98
Аз съм на мнение, че може да се преписва само, ако учителя позволи. При сериозен подход трудно ще се получи.

Синът ми току що каза, че се е записал за Олимпиада по БЕЛ. По информация от госпожата, ще е присъствено между 25 и 29 януари.

# 99
  • На морето!
Достатъчно е да пейстнат в гугъл условието на задача, да ползват калкуратор, да проверят автор, цитат и пр.

При нас са върнали класната по БЕЛ, 31 от 35т и има 5ца /на тезата 3 от 5т./. Закова си 5 за срока, дано вторият е по-добре. Разгледах работата му- въпросите са доста трудни и завъртяни, освен това учителката ги е направила да се разбъркват във всяка работа, но при поредните въпроси за едно и също произведение е забравила да го спомене и става объркващо за кое точно пита.

Утре е математиката и в края на месеца мислим да отидем на планина.

# 100
Първият кръг на олимпиадата  подобен ли е по трудност на НВО?
Не мога да повярвам какви въпроси ме вълнуват в 22.30. Наборът и той спря да ме ядосва, пълна скука Joy

# 101
Имате ли спуснати обявени вече дати за НОМ от училищата  и в частност за Пловдив се интересувам?

# 102
Първият кръг на олимпиадата  подобен ли е по трудност на НВО?
Не мога да повярвам какви въпроси ме вълнуват в 22.30. Наборът и той спря да ме ядосва, пълна скука Joy
Абсолютно не. Форматите на НВО и форматите на олимпиадите са съвсем различни. Ако ще ходи на олимпиада с цел като пробен изпит, няма смисъл. Ако детето Ви ще ходи, за да види какво е да си на "изпит", тогава го запишете.

# 103
  • Варна
В нашето училище вчера на съвет са решили, че ще се провежда само олимпиада по математика. И то заедно с МГ, в същия ден и час (познайте дали и задачите няма да са същите Wink ). Информация за олимпиади на сайта няма. Какво се прави в случай, че дете иска да се яви на олимпиада, а училището не организира такава, някой знае ли?

# 104
Абсолютно не. Форматите на НВО и форматите на олимпиадите са съвсем различни. Ако ще ходи на олимпиада с цел като пробен изпит, няма смисъл. Ако детето Ви ще ходи, за да види какво е да си на "изпит", тогава го запишете.
Разбира се, че няма да ходи с тази цел
Но ми се струват с еднаква трудност, та затова питах.
Да не кажа, че от миналата година в СМГ са били по-трудни от матурата

Общи условия

Активация на акаунт