Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 200
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Синът ми си решава всичко сам, след като миналата година на тест по български, бяха работили заедно с негов приятел от класа и госпожата им показа, че е разбрала. Не ги наказа или санкционира, но и двамата се почувстваха неудобно. Тогава аз също го попитах, кой лъже? На изпита на неговите си знания ли ще разчита или на приятел?
Сега само решава задачи от тестове на негови приятели от други училища.

На мен също ми се струва пораснал на височина, вече ме догонва. Аз съм 1,72 м., но за него се надявам на поне още 10-15 см. отгоре. И другото, което забелязвам е, че гласът му вече започна да мутира. На моменти чак ми е странно, като го чуя. Ухото ми не е свикнало още Simple Smile

# 76
  • София
anitsa, ами не съм сигурна, че ще се случи това с успеха, от опита, който имам с двете училища на децата.
Да, има деца, които препиват, вече няколко случая хванаха учители, някои дори уведомиха за това всички родители. Държат строго с тях  , изискват (даже сякаш още повече тази уч.година), може би единственото “лабаво“ са часовете на баткото по АЕ, но той е много над нивото заложено за този клас и го брои за свободен час. Коментира се и работа в екип, как се вършат задачите.
Баткото миналата година едва върза 4 по Химия, в същото време правеше контролните на гейм-приятелче от страната за 6 за около 10 мин.
В неговия клас няма преписване вчера нещо се отпусна да споделя и каза: " говори се преди контролното как ще си помагаме и после пълно мълчание". Не всичко е розово, страдам по една математика, че не се получава при него, но отчитам и факта, че положението е комплексно.

# 77
аз дори и против присъствените олимпиади съм. според мен е съвсем редно още да се продължи с дистанционните дейности, всички свикнаха и човек трябва да е добре да е ок със себе си при всякакви обстоятелства и децата, научавайки го отсега, биха били гъвкави и занапред... а нашите закостенели способсности на гъвкавост яко ги тестваме сега.

учители, продавачи в магазини, банкови служители... всички те не могат да работят дистанционно и не може без тях, както и лекарите. няма как, всеки си носи риска, няма как - та училищата за затворени не заради учителите, а заради многото хора и разнасяне на зараза.

# 78
  • София
Да, има деца, които препиват....
Ах ти, Desem, я си признай за какво си мислиш Sweat Smile
Да повторим, че бЕлото и червеното са за нас, не за децата Wine GlassYumWine Glass

# 79
Desem, аз мога да споделям ограничен опит от нашето училище, но е факт, че оценките по двата основни предмета на така да ги наречем 'колебаещи-се-между-две-оценки" деца, успехът се "вдигна". Пряко знам,за девойка с пълни шестици по математика, откакто са ДО, която се опира на приложение и беше питала дали няма да си го свалим и ние... Преди това успехът ѝ не беше в този диапазон. Естествено,че не е единствената, а и не само с приложенията - помощници от всякакъв тип бол.
Това, за мен, е нормален феномен в тази ситуация - никого не виня, нито порицавам. Смятам, че има време за естествен подбор до НВО и както се знае - ще гледаме представлението от първите редове. Hug

# 80
Аз лично очаквам много лесно НВО - така чe , очаквам доста отлични  оценки  от деца , които не са "математици"  например , но са с устойчива психика. Но важното е правителството e да отчете колко е успешно ДО -то в България.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 17:02 от red_violet

# 81
  • На морето!
Точно това обяснявах днес на детето докато го прибирах от плуване-- очаквам лесно НВО, което означава, че оценките от дипломата ще са решаващ фактор. А при това преписване са имаш 5 по балообразуващ предмет ще се окаже сериозен проблем за най-желаните паралелки.
При тях изискванията се повишиха значително, но от друга страна пишат оценки на домашни, което за мен (уж и за него) беше изненада.

# 82
аз бих подсказала , ако е за оценка която влиза в бала-като математика и български, и ако му е решаваща
защото в много училища пишат  шестици на килограм, а в други са много взискателни
нека всичко да се реши на матурите-там всички са на равен старт
иначе и аз очаквам лесно НВО , което изобщо не може адекватно да разслои децата според знанията им

# 83
  • София
Аз май започвам да се интересувам само от оценките по математика и БЕЛ  - не мислех, че някога ще го кажа, но е факт Stuck Out Tongue Winking Eye
Моят подсказвач си откри втора грешка на задача с много точки - намерил времето на някакъв турист, но всъщност се искало да се намери времето на втория турист. Не вярвам да му даде някакви точки за задачата, от намереното число трябвало да извади 1 час, но забравил. Та и онлайн, и присъствено, подсказвачите си носят кръста - ще има по-ниска оценка от тези, на които помогна Joy
Наздраве Wine Glass

# 84
  • София
И при моите деца, ситуацията с оценките е като навсвкъде. Почти по всички предмети им пишат по - високи оценки. Относно преписването, се преписва и такива деца, които са имали по - ниски оценки сега имат по - високи.
И аз бих помогнала тази учебна година, не с цел да улесня девойката, а за да изкара по - висока оценка, защото и аз смятам, че тази година всяка стотна ще е важна за класирането.

# 85
  • София
Актуална информация за Американския колеж с примери за изпита:
https://drive.acs.bg/pr/ExamGuide_Final2021.pdf?fbclid=IwAR0-pzY … OQXqzXX19jcTxz1dU

# 86
Е как преписват или се подсказва. При нас при изпит и тест искат включена камера и микрофон. Нито може да прелисти учебник, нито да помага друг. То и не влизаме при нея докато е на ДО, че да не се окажем и ние онлайн в час. Не съм забелязала и по-високи оценки от ДО, даже напротив. Дават се трудни тестове.

# 87
и при нас няма по-високи оценки при ДО, определено.

# 88
Министърът сега говори за започване на присъствено от началото на февруари, щели да тестват учителите от 25.01.

# 89
  • София
Да, има деца, които препиват....
Ах ти, Desem, я си признай за какво си мислиш Sweat Smile
Да повторим, че бЕлото и червеното са за нас, не за децата Wine GlassYumWine Glass
Joy
Номинирам автокоректора за "Хуморист на годината". Laughing

Общи условия

Активация на акаунт