Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 245
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София
...
Относно Регалия - ако се пита до къде са стигнали - по МАТ днес започнаха геометрията и взеха ъглите, по БЕЛ просто изречение, части, еднородни части и 2 част на "Една българка".
...

И моят син днес започнал с геометрия, вероятно ъгли, не знам. По БЕЛ май бяха на трета част на "Една българка" миналата седмица, тази са имали български и са взели съставните сказуеми. Преразкази обаче не пишат често, което ме притеснява.

# 181
  • гр.Варна
За графика се дават 3т,да.
Това включва краснопис, изнасяне на нов ред и подредба на текста.
Нашият пише много грозно, защото все бърза, а и смятам, че държането на химикалка също е от значение. Ще Ви го снимам някой ден. Абсурдно е!
Бързайки, смята че нов ред не е нужно да пише по-навътре... Всичко е почти едно цяло. Simple Smile

# 182
  • На морето!
Много неща искам да споделя, но сега само ще обобщя – на света няма толкова много пиене, просто не е достатъчно.

И ядене, бих добавила аз.

И моят е по съкратените преразкази без план и чернова.
От школата са казали, че от февруари трябва да минат присъствено. Дано ! Дано ! Дано!

По литература са до "Една българка", по математика започнаха геометрия в петък.

# 183
Здравейте, включвам се с двама пловдивски седмокласници, мъжки и женски, в съседния на vox клас.
Много неща искам да споделя, но сега само ще обобщя – на света няма толкова много пиене, просто не е достатъчно.

Добре дошла, стана ми интересно. Познаваме ли се? Не се сещам за близнаци в нашето училище от седмокласниците.

# 184
  • София
В училище по литература са на "Опълченците на Шипка", т.е. по-напред са от школата, но за сметка на това изостават по БЕ.
По МАТ са на ъгли, вървят с добро темпо ми се струва.

Все по-често се спряга завръщане към ПО от февруари. Със смесени чувства съм Neutral Face .
Скрит текст:

# 185
vox, не, не се познаваме, даже майките от нашия клас бегло познавам. Следя темата и от споделеното от теб реших, че сме в едно училище, ако греша - извинявай. Все пак ако сме в едно, във вашия клас трябва да има близнаци, момчета, синове на госпожата по мат. Извинявай, ако съм сгрешила.

# 186
mira70, права си. Не се изразих правилно, исках да кажа, че не се сещам за близнаци от другия клас, а познавам децата, защото бяха заедно със синът ми в детската градина. Както и да е, значи време е да се запознаем Wink

# 187
  • В светлината на слънцето
Нямам думи за коментара на тази учителка. Потресена съм, най-точно казано. Колкото и да си строг, не е това начинът.

И от мен добре дошла на варненската мама. Още един баскетболист в групата.

Това връщане в училище защо ми се струва, че ще е ден до пладне. Бе само да са здрави, че февруари почват и традиционните грипове.

# 188
  • София
И моята е левичарка, но краснописа й е учудващо добър. И нейните преразкази са по страница, страница и половина, но тя пише много дребно. Нейният учител казва, че не е важно колко е дълъг преразказа, а да се наблегне и да се преразкажат важните моменти, както и да се следват частите на текста, а не да се прескачат и след това отново да се връщат към тях.
Относно връщането им в училище,аз съм скептично настроена. Може да ги върнат до края на първия срок присъствено 😂
Вчера получихме от Междучасие мейл, че от 3.02. курсовете започват присъствено, което  ако наистина се случи много ще ме радва, защото те са ни по - важни. Единственото ми притеснение е, че през цялото време ще трябва да са с маски, а моята е с очила и много й се запотяват. Вчера на олимпиадата по математика е трябвало да бъдат с маски и една от квесторите като я видяла как се мъчи и се смилила над нея и й позволила да си я махне.
Не знам дали ще е позволено да ходят с тези шлемове, които обхващат само носа и устата 🤔

# 189
  • София
И моята дъщеря има същия проблем с очилата и запотяването, като сложи маска. а уж последно купените очила този септември бяха със стъкла, които не се запотяват - може и така да е, но като се влезе от студено на топло например, но с маска се запотяват. Дори вече обмисляме лещи заради това, въпреки че аз съм носила лещи и знам колко е неприятно рано сутрин да си бъркаш в очите.
Не мисля, че тези маски /плексигласовите на носа и устата/ пазят каквото и да е, но съм виждала деца в училище с тях.

# 190
И аз обмислям от тези прегради за устата, но все пак той изкара вируса и има стабилно количество антитела.Не знам дали ще направят изключение за него да не носи нищо ако им покажа теста с антителата!?

# 191
Тези шлемове за уста и всякакви видове шлемове не ги ли забраниха, защото не предпазват по никакъв начин?
И аз нося очила, шофирам с маска и очила често.  Като се пъхне маската под очилата, не се запотяват. Също има значение дали се диша през носа и горе пластината да е добре прилепнала към лицето. При високия клас маски без клапа дишането през носа помага да не излиза въздух нагоре. При маска с клапа помага издишването през устата, но е хубаво да има и медицинска маска върху клапата за предпазване на околните.
Също се сетих, че хора бяха писали, че си слагат лентичка тоалетна или кухненска хартия на пластината на маската. Така тя обира влагата около носа. Не съм го пробвала, защото при мен горните методи дават ефект.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 11:47 от Дъждец

# 192
  • София
red_violet, и моята го изкара. Не сме правили тест за антитела. Не знам колко месеца след като човек го изкара има все още антитела. Тя го хвана два дни след като минаха онлайн, мисля че беше края на ноември. Аз си мисля че няма да им позволят да ходят без маска или някакво предпазно средство., въпреки че са го изкарали.
Дъждец, точно така я защипва с очилата, но въпреки това пак се запотяват. Носи само медицински, с другите й е трудно да диша.

# 193
  • София
Дъждец, аз бях на театър 2 пъти с 2 различни вида маски - обикновена медицинска и N95 - точно под очилата подпъхвам - ами ужасно ми запотяваха очилата, по едно време махнах очилата въпреки лекото късогледство.

# 194
Медицински носех преди пандемията, но вече нямам спомен дали са ми запотявали. Сега купувам такива
Скрит текст:
Имат  мекичък дунапрен на носа и може би той спира влагата.

Общи условия

Активация на акаунт