Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 247
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Да, имам такава /дори и такава с клапан/ - всички ми запотяват. Имат такъв дунапрен. Странно...

Бърз въпрос - по математика ще разделят ли времето на 2 части - т.е. като свърши времето за 1ва част трябва да приключиш и започваш 2ра? Или е общо за целият тест? Бяхте писали по-нагоре, но не намирам сега.

# 196
  • София
привет, благодаря за отговорите за пробните изпити, ще му взема на регалия, не съм сигурна, че ще го запиша за онлайн версиите им, но имам малко време за размисъл, видях на сайта им че записванията са до 31 януари. за педагогическия подход на учителката, потрес... вярно, че и госпожата по БЕЛ на уроците няколко пъти му казва, че тезите му са в телеграфен стил, но никога с идеята да го унижи, а за да покаже, че не може с 2 думи да обясниш само...
по БЕЛ в училище са до глаголни времена и немили-недраги, глава 2, като гледам, изостават, спрямо това, което сте писали, а по математика - съседни и противоположни ъгли .  на уроците по мат и бел, учителките не следват учебния материал, видно от миналогодишния втори срок, често връщат и назад и пълнят дупки. това е от една страна добре, от друга, се надявам, да не им изиграе лоша шега.
тръгнах да пиша, че мога да пратя снимка на задачите от олимпиадата вчера, обаче някъде съм забутала листа. ако го намеря, обещавам да снимам и пусна, да си го имате, нищо, че задачите са различни вероятно.

# 197
  • София
Olive, разделен е на две части. Пишат един час по първата и след кратка пауза започват втората част, която е 90 минути.

# 198
  • София
alaskan summer, няма изискване за краснопис, а да е четливо. А това за левичарите, нямам думи просто ...
.... Направо да се притесни човек, че нещо върлува из варненските учителки (продължение към цитираната, за нея излиза същата школа).
Да почваме да събираме бисери.

Дъждец, може ли линк за маската (намирам я но на различна цена).

Catty m, благодаря за информацията за Регалия. По кои сборници работят там?

Много е странно това с отлагането на НОМ в много училища се проведе в събота (още по-странно е че и в софийски училища е отменена)

# 199
Десем, от този сайт https://vvmstore.com/lichni-predpazni-sredstva/respiratori
Малко по-надолу е.

# 200
alaskan summer, няма изискване за краснопис, а да е четливо. А това за левичарите, нямам думи просто ...
.... Направо да се притесни човек, че нещо върлува из варненските учителки (продължение към цитираната, за нея излиза същата школа).
Да почваме да събираме бисери.

Школа Клас има страхотни преподаватели, държа да подчертая. Досег имам основно с 3-ма по БЕЛ и един по Мат, но впечатленията ми са отлични. Да тази Янева явно преподава и там и това страшно много ме учудва. Собственичката на школата води на нашия вече 3 години и смея да твърдя, че разбиранията и за учебния процес в школата са на светлинни разстояния от показаното и разказано...Струва ми се, без да мога да твърдя със сигурност, че тази година колективът там доста се е увеличил. Като започваха децата ми имаше само един учител по математика и 4 по БЕЛ.

# 201
  • Варна
За краснописа, вече неведнъж съм се оплаквала от дъщеря си. Но до момента никой учител (говоря след начален етап) не й е правил забележка, или поне тя така твърди. Факт е, че на преразказа, който ни върнаха от школата с точкуване, има пълен брой за графично оформление. Та, не го мислете чак толкова Wink
Мен напоследък повече ме тревожи сериозното обостряне на АД. На всичко отгоре се е заинатила и не се маже с нищо - нямало полза, така щяла да си умре! Head Band Ако така ще я караме до юли, ще остане пак без кожа по ръцете Sad

# 202
  • София
Добре дошли на новите мами Flowers Hibiscus
Dive, моят син също има атопичен дерматит - миналата година направо беше в окаяно състояние. Основно беше в сгъвкити на ръцете, но тогава пламна и лицето му - диети, мазила на килограм и нищо. За ръцете помогна протопик 0,01%, но всичко е временно. Сега отново има, интересното е , че след плуване се успокоява мястото, явно хлорът прави нещо.

# 203
  • Варна
Бебчо, точно в сгъвките на ръцете е и при нея. Наред с това кожата й е изключително суха, на моменти чак се бели... Диети не помагат, при нея е адреналинозависим АД. Когато тя е спокойна и кожата е добре. Затова се чудя как ще я караме до юли. Не дава вид да е стресирана, обаче ръцете скоро ще станат за превързване Sad

# 204
Dive, много неприятно това, дано не е болезнено и дано склони да се маже детето, все пак много време има до смъртта.
За грозното писане, мойте и двамата пишат грозно, особено момчето, но имат шестици на преразказа в училище, частната учителка и тя е доволна, явно не е толкова страшно.

# 205
  • София
Моли, не вярвам да няма в други школи и градове кандидати за номинации.
Дано обаче не са много.

Dive, моята девойка е същата, ще си стресира колкото си иска, но няма дади каже, че има проблем.
След издънката по Биология днес за пореден път я питам има ли нужда от помощ, има кой или аз (след припомняме), или баткото. Отхвърли няколко пъти и накрая ми казва: "нали самата ти ми каза, че не е проблем, един път да не си на 100%, справям се!"... нямах какво да добавя.
За щастие няма проблем с АД, само студът и се отразява зле на ръцете - изсушават се и се напукват до кръв (кожата е тънка и направо и се виждат костите на пръстите), но и леля и имаше този проблем преди години (бяха го нарекли "студова алергия"). Вчера по обяд прибирайки се от НОМ се чувствала все едно е няма ръкавици.
Дано се успокоят нещата при младежите с АД.

Дъждец, благодаря.

За маските: девойката свикна с трислойни  от плат (иначе съм събрала колекция, за да намерим удобната). Държат се отзад на главата/врата, а не на ушите.
Тя също е с очила и не се е оплаквала от запотяване, застъпва я с очилата. Даже бяха научили г-жата по математика за този "трик".Joy
Тя ходи с маска постоянно от самото начало, когато бяха само за коридора и задължителни в школите (смесваха се деца), а при частната учителка я носеше. Беше ме питала дали да стои с маската в час, казах й както се чувства... и тя реши да е с маска.

# 206
  • София
Здравейте, колко често вашите деца правят преразкази? Ние досега сме правили не повече от 6-7,което си мисля,че малко,но може и да бъркам.

# 207
  • София
Различно е с преразказите.
В училище в началото на годината, девойката пишеше с часове, 6-8 страници голям формат изписваше. Всяка седмица по един такъв.
В школите в началото май бяха през седмица, но в количество като на НВО. Сега не са много често. Може би 10тина заедно с тези от ПИ, аз бе съм й давала да прави други.

# 208
От както са на ДО преразказите почти спряха , защото няма кой да проверява от снимка.Преди това бяха всяка седмица, Но със сигурност повече от 10 са правили.

# 209
  • София

Catty m, благодаря за информацията за Регалия. По кои сборници работят там?

По техни. Раздадоха им по БЕЛ и МАТ и по тях си карат часовете, от там са домашните (по МАТ). Аз така или иначе не успявам да го накарам да решава от друго място, а в учебника на Регалия има допълнителни задачи, които май са по-трудни, но той и тях не иска да решава, просто защото не са задължителна домашна. Има едно момиченце от групата, доколкото разбирам редовно ги решава и предава, един път г-жата я похвали, че е предала 20 стр. решени задачи. Имало и такива деца, мда...

Общи условия

Активация на акаунт