Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 253
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Вчера 4 класа ще връщат, днес са 3 ....

# 226
  • София
Хай, група,

Снощи бях пред нервен колапс от нежелението на девойката да прави каквото и да е, да прочете каквото и да е, свързано с теза. Не я разбира, не разбира думите от произведенията, не може да говори така. И е напълно права, за съжаление, но какво може да се направи. Но, и не е чела произведенията скоро, не иска да ги прочете, противи си ....направоооо, си сипах... как ще я караме така?!

По повод преразказите - в училище не са правили нито един, в школата всичко на всичко 4 мисля. Тези - в школата една, в училище - нито една.

И аз не мисля, че ще тръгнат присъствено школите, дори и да им наложат маски, но да видим де...

# 227
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Силно ненавременно - кой ще возят тези автобуси, докато децата са ДО, че ми стана интересно, пък и щели да наблюдават как им се развива начинанието... Пир по време на чума. Широкоскроен популизъм.

това съм го пропуснала и нямам думи за такава глупост.
вземат децата за лабораторни мишки, но и имат наглостта да го обявяват така.
Sad

# 228
  • София
Ще се оправдаят че не е по различно от ЧУ. Ще носят маски вътре, ще мерят Т.

irina_a, може да пробвате с книжките тезите - да почете, да опита сама ...не на всяко дете му се получава. Аз там от сега съм заложила -3 т., така да се каже подготвила съм се психически, детето се старае и по Мечо-Пуховски "колкото повече, толкова повече"

# 229
не разбрах какво общо има с ЧУ.
частните училища са си училища като всички други - имат си свои ученици и не ги смесват с ученици от други училища.

или ЧУ е частни уроци? ако да - школите са затворени, за да не се смесват децата.

# 230
Днес поредната петица по български, а толкова много учи за тази контролна
Много е взискателна в оценяването госпожата 25 точки макс, от 23 до 25 е шестица
Наборът вечно е с 22 точки, в началото това го мотивираше, но вече почва да се демотивира
Напълно съм се вторачила в българския , но мисля да обърна на 180 градуса и без друго ще утрояваме математика от матурите, а и там му е силата
Ще наблягам на тестове по математика, за да се доближи до максимума, а българският каквото дойде
Защото и двамата така се тормозим излишно
Това ми е планът за предстоящите матури
Разбира се и виното Smile

# 231
  • София
Днес поредната петица по български, а толкова много учи за тази контролна
Много е взискателна в оценяването госпожата 25 точки макс, от 23 до 25 е шестица
Наборът вечно е с 22 точки, в началото това го мотивираше, но вече почва да се демотивира
Напълно съм се вторачила в българския , но мисля да обърна на 180 градуса и без друго ще утрояваме математика от матурите, а и там му е силата
Ще наблягам на тестове по математика, за да се доближи до максимума, а българският каквото дойде
Защото и двамата така се тормозим излишно
Това ми е планът за предстоящите матури
Разбира се и виното Smile

Не бих се впрягала толкова при такива резултати. Щом ще утроявате МАТ и тук му е силата, бих заложила на този предмет с надеждата за максимална оценка на НВО. А по БЕЛ дори и точки в интервала за 5-ца да са, пак е добре. Това за мен де.

За тезите - за мен за най-тъпото и гадно нещо по БЕЛ. Напомнят ми нашите отговори на лит. въпрос от едно време, много ги мразех. За мен това е неразбираемо и ненужно да се зубри от децата. Жалко, че няма нещо в тези изпити, което да показва размислите на самите деца, а ги учат да наизустяват фрази, които не разбират. За тезата и на 3 точки ще съм доволна.

# 232
  • София

За тезите - за мен за най-тъпото и гадно нещо по БЕЛ. Напомнят ми нашите отговори на лит. въпрос от едно време, много ги мразех. За мен това е неразбираемо и ненужно да се зубри от децата. Жалко, че няма нещо в тези изпити, което да показва размислите на самите деца, а ги учат да наизустяват фрази, които не разбират. За тезата и на 3 точки ще съм доволна.

Абсолютно подкрепям!
И аз много се дразних едно време на нашите теми. Не ги разбирах, заучавах фрази, думи, наблягах на определени написани неща.....
Затова обяснявах на моята девойка да компенсира с блестящ тест и добър преразказ.
И разбира се, най-важното - да чете внимателно условията - когато има "Кое е Вярно/ Не вярно", някак си все недоглежда.

# 233
Ох, и моят син е зле с тези тези. Обяснявам му точно какво се изисква да се пише и то разбираемо, а той ме гледа усмихнат, с леко празен поглед 😁 Успява да напише две изречения, като второто е лека трансформация на първото 😃 В тази връзка има ли някакви помагала с развити тези. Предполагам че не е късно да му купя?

The invisible  и на него все не му достига малко за 6. Иначе госпожата все му пише общи похвали, обаче на тестовете не успява. И при тях са дадени 2-3 точки за отличен и той все не ги достига. Здраве да е. Наборът ще кандидатства в МГ и мисля, че математиката се утрояваше миналата година. Ще наблягаме там.

Моите момчета вече нямат търпение да се връщат на училище, въпреки че ДО протича супер при тях. Надявам се, ако пуснат няколко класа и 5-ти да е сред тях, че малкият никак не е щастлив да си седи сам вкъщи, а и аз няма да съм много спокойна като е сам.

# 234
  • София
не знам аз ли не съм наред или те нещо са мръднали...
https://dnes.dir.bg/sofia/puskat-uchenicheski-avtobusi-v-sofiya

школите не могат да работят присъствено за да не се смесват деца от различни училища.
а в автобус на общината няма проблем да се смесват?

А да не говорим за маршрута от 10 ДКЦ до тези училища. Че моето дете по-бързо ще стигне до училището, отколкото до този пункт, за да си хване рейса. И това е за 99% от децата, учещи там.

# 235
Ох, и моят син е зле с тези тези. Обяснявам му точно какво се изисква да се пише и то разбираемо, а той ме гледа усмихнат, с леко празен поглед 😁 Успява да напише две изречения, като второто е лека трансформация на първото 😃 В тази връзка има ли някакви помагала с развити тези. Предполагам че не е късно да му купя?
Има на Мирослава Стойкова, но не е удачно да се заучават наизуст. По-скоро като пример как се пише - https://bguchebnik.com/150-tezi-za-izpita-v-7-klas.html
Мда, с тези автобуси голяма недомислица. То всъщност повечето деца пътуват от доста по-различни квартали за да ги устройват тези две-три спирки по линията на трамвая. А и пускат автобуси, но само малките са присъствено.

# 236
  • На морето!
Някой схвана ли логиката на МОН, че 5ти клас е по-важен и сложен от 8-ми и затова той е от приоритетните, а 8-ми не?

Силно се надявам повече да не пускат школите по онлайн пързалката, на тях разчитам повече отколкото на училище. Ако министърът си мисли, че може да преподаде материалът по математика, физика и пр. за 30мин. онлайн, значи и той е минал здраво на нашата Тиквешка терапия.

# 237
  • София
Някой схвана ли логиката на МОН, че 5ти клас е по-важен и сложен от 8-ми и затова той е от приоритетните, а 8-ми не?

Силно се надявам повече да не пускат школите по онлайн пързалката, на тях разчитам повече отколкото на училище. Ако министърът си мисли, че може да преподаде материалът по математика, физика и пр. за 30мин. онлайн, значи и той е минал здраво на нашата Тиквешка терапия.

МОН според мен са изцяло извън логиката, та такава май не трябва да се търси. Simple Smile
Моята седмокласничка я тресе също як мързел. Накрая май аз ще трябва да се явявам на матура вместо нея...

# 238
страхотна идея.
Wink и както всичко е със засекретени резултати, никой никога няма да разбере как сме се изложили. Simple Smile

# 239
  • Варна
Тезите и при нас са драма. Първото изречение и после не знае как да се изкаже. От този уикенд пък имаме ново 20. Едва ли сте запомнили, той ходеше на уроци по БЕЛ, но ги спрях, защото нещо зациклиха. Не си пише домашното, незаинтересован. Учителката пък твърдеше, че както миналата година можел да изкара 80 т. на матурата, сега не знаела дали ще изкара 60. Така, записах го на курс. На първия ПИ 83 т. Този уикенд учителката там го похвалила как добре се справя, колко приятно е изненадана и колко е добре с граматиката.
Кажете ми сега какво да мисля? Според мен лично не е чаааак толкова супер, ама може ли да съм прекален максималист?

Общи условия

Активация на акаунт