Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 554
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Престрашавам се и аз да пиша в темата, а от доста време редовно ви следя.
Имам следния въпрос - имате ли наблюдения дали наистина растежа на момичетата спира месец, два, три след идването на цикъла? Дъщеря ми е около 1,60 см. висока, но носи 40-41 номер обувки и аз тая надежди, че ще дръпне още на височина. Според моя мъж най-много 2-3 сантиметра да порасне още и това ще е (теорията за цикъла и растежа), а тя преди дни навърши 13 години.
Иначе е много съвестна и самодисиплинирана, учи с часове, ходи на присъствено на уроци и по БЕЛ и по математика. По тази причина още не съм посегнала към запасите в шкафа с алкохол Laughing. Надявам се да се справи добре с предстоящите изпити!
Желая успех и късмет и на всички бъдещи осмокласници!

# 241
Не мисля, че растежът спира толкова скоро. Имам момичета им идва на 9. Аз лично растях докъм 16. Не че съм особено израснала....

# 242
страхотна идея.
Wink и както всичко е със засекретени резултати, никой никога няма да разбере как сме се изложили. Simple Smile

st. Dobri, разсмя ме Simple Smile Обаче си е вярно, ако сега ме пратят на НВО по БЕЛ, направо я закъсахме.
Така че да си му мисли синът ми, на мен не ми се ходи на изпит.

# 243
Някой схвана ли логиката на МОН, че 5ти клас е по-важен и сложен от 8-ми и затова той е от приоритетните, а 8-ми не?
....

Последното, което казаха по новините току-що (но с питанка накрая на изречението) беше, че 7-ми, 8-ми и 12-ти клас се връщат от 04.02. Вероятно, докато не стане официално, няма да е ясно...

# 244
  • София
страхотна идея.
Wink и както всичко е със засекретени резултати, никой никога няма да разбере как сме се изложили. Simple Smile

st. Dobri, разсмя ме Simple Smile Обаче си е вярно, ако сега ме пратят на НВО по БЕЛ, направо я закъсахме.
Така че да си му мисли синът ми, на мен не ми се ходи на изпит.

А, да си ходят на изпитите. Ние когато е трябвало, сме ходили. Моите родители хич не са били толкова ангажирани, че и още от 6 клас, за моята подготовка. Пък се представих добре (е, по БЕЛ не толкова, ама то с този омразен отговор на литературен въпрос толкоз). А със сигурност ако седна да правя НВО сега по БЕЛ, положението няма да е по-добро Laughing Laughing Laughing

# 245
  • На морето!
Аз още помня ярко моя изпит. Седнах да пиша ОЛВ, погледнах малко празния лист и изведнъж като текна една муза-не мога да сватя да пиша, но си пиша свои мнения, чувства и анализи, не тези от темите, които наследих от сестра ми. Та, писах, писах, излизам- майка ми ме чака в колата "Писах от себе си, каквото ми дойде". Тя много се уплашил като ме чула, после ми разказа, че ѝ се доревало, но не го показала. Пита ме няколко пъти "Изобщо нищо от темите ли не включи?", аз горда "Не!". Докато излязат резултатите (лепиха ги на едни дълги списъци на входа на училище) се намериха поне 10 нетактични хора да ми кажат, че ще е цяло чудо ако вържа поне 3.50-4 с моите детски разсъждения, без да включвам цитати на големите критици от книжките и темите. Съответно с майка ми отиваме да проверим с провиснали носове- тя ме успокоява, че и техникумите са хубави училища, ФЕГ не е върха на сладоледа, мечтаната от нея НЕГ пък нищо особено не била, та отиваме и... Бам- 5.75. И айде пак-рев, писъци, драма, но щастлива. Съучениците ми, които бяха писали от темите имаха 4, макс 5. Ех, колко различно беше!

# 246
  • Варна
О, браво за доброто представяне, Rapariga Simple Smile Като сме се отдали на спомени - определено не мога да се похваля с такова представяне по БЕЛ. Помня ясно, че се падна да разсъждавам по "На прощаване", а аз през цялото време гледах с нескрита завист една девойка с жълта тениска как вдъхновено пише. Сепнах се чак когато я видях пак така вдъхновено да зачертава написаното Simple Smile. По математика пък ползвах за доказателство на прав ъгъл Питагорова теорема, която по наше време се учеше в горен курс, а аз знаех покрай сестра ми. Не ми я признаха и загубих точки. Финално резултатите ми бяха достатъчни за всичко друго без една паралелка - единствената, която исках. Но не страдах дълго, попаднах на страхотен клас, прекрасни учители, училище с традиции и изобщо, имах чудесни гимназиални години Simple Smile

# 247
По мое време изпитът по бел не беше задължителен за прием в МГ и не го държах, то и затова съм толкова боса по български
По математика направих голяма грешка, че реших да се подготвям сама
Приеха ме, но доста се бях издънила
По цял ден решавах задачи доброволно , и това ми доставяше истинско удоволствие
Затова толкова ме е яд на набора, че има талант и е  по-добър от мен в математиката, но доброволно нищо не прави Confused

# 248
задачите от олимпиадата в СМГ има ли някой?
Качиха я във ФБ групата.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 22:21 от VAVA

# 249
Качиха я във ФБ групата.

Момичета, ФБ групата нали се казва: "На старта! 7-ми клас 2020/2021" или има и друга? Потърсих задачите от олимипиадата, но не ги намирам...

# 250
  • На морето!
Финално резултатите ми бяха достатъчни за всичко друго без една паралелка - единствената, която исках. Но не страдах дълго, попаднах на страхотен клас, прекрасни учители, училище с традиции и изобщо, имах чудесни гимназиални години Simple Smile
Ето това съм си пожелала за сина ми- да влезе не в най-желаната паралелка, а в онази, в която наистина ще се чувства щастлив, ще учи с желание и ще намери приятели, тъй като в момента класът им е много раз единен и лидерите на класа са много далеч от неговото светоусещане.

# 251
Качиха я във ФБ групата.

Момичета, ФБ групата нали се казва: "На старта! 7-ми клас 2020/2021" или има и друга? Потърсих задачите от олимипиадата, но не ги намирам...
Извинете ме. Ето линк:
 https://www.facebook.com/groups/mathtournament/permalink/1661429367336774/

# 252
Членувам в тази група. Не съм забелязала задачите за седми клас да са качени там, но може и да греша. Изпратиха ми ги вчера, вероятно утре ще са на разположение. Обичам да си изпипвам файловете, а снимките не са годни за разпечатване.

# 253
Благодаря, Дидева и VAVA! Ще изчакам тогава още малко, за да ги връча на наборчето.
По темата за спомените от нашите приемни изпити и при мен беше на принципа "Всяко зло за добро". Математиката винаги ми е била ужасен ужас и оценката не ми стигна за желаната английска паралелка, но ме приеха във френска и така научих два езика и създадох истински приятелства, които продължават и до днес.
Искрено пожелавам на всички наши деца да се озоват на най-добрите за тях места във всяко едно отношение!

# 254
Ех...спомени споделяте тук...ама все сте били умници Simple Smile то езикови, МГ-та. Аз съм кандидатствала само в техникум и техникум си завърших. Изпитът беше по рисуване - графика Simple Smile Лесна работа. После влязох пак само с рисуване в ТУ, единствената година когато беше само с този изпит за моята специалност, после когато 80% от колегите ми отпаднаха още първата година им дойде акъла, че инженер без математика трудно се става и добавиха и мат. за влизане. Аз успешно завърших за радост!

Общи условия

Активация на акаунт