Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 556
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • София
При нас преписване в час няма как да стане, но за домашните - масово който е пръв пуска в групата и всички взаимстват от там.
Прави ми впечатление обаче колко много домашни им дават - по всички предмети - и редовно са от учебника, от уч. тетрадка и като завършек една презентация/ или отговор на исторически въпрос /това по един предмет/ та ги разбирам. Гледах в понеделник има 126 задачи в класрум от както е на ДО /края на ноември/

Е, това не е много по-различно от присъственото... домашните пак се споделят.
Но като се замислите не е и толкова различно от нашето време.

е как да откаже на приятел да играят, като те само на компютър играят! теста е правен преди пандемията и ДО.
 Wink сега се сетих за един от въпросите от олимпиадата за житейски умения: на френско бразилската граница пада самолет. къде ще погребеш оцелелите?
и се оказа, че на Горинич му липсва емпатия, защото написа, че никъде няма да ги погребва. Wink

Или може би има твърде добро логическо мислене, не липса на емпатия. Или, може би, добри познания по право. Защо ще погребва оцелелите? Освен дето е жестоко си е и сериозно криминално престъпление... във всички държави.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 00:07 от katiABV

# 256
  • София
Ех...спомени споделяте тук...ама все сте били умници Simple Smile то езикови, МГ-та. Аз съм кандидатствала само в техникум и техникум си завърших. Изпитът беше по рисуване - графика Simple Smile Лесна работа. После влязох пак само с рисуване в ТУ, единствената година когато беше само с този изпит за моята специалност, после когато 80% от колегите ми отпаднаха още първата година им дойде акъла, че инженер без математика трудно се става и добавиха и мат. за влизане. Аз успешно завърших за радост!

Лесна, лесна, колко да е лесна. Можеш да рисуваш, аз рисувам на ниво 3 група в ДГ Laughing

Виж, тийна миналата година ходи един срок на рисуване в едно читалище, май имаше някакъв талант в него, който много исках да развие и да кандидатства с рисуване, но след локдауна тотално се отказа от това. А има хубави специалности като компютърна графика, анимация с рисуване.

# 257
  • София
И аз си спомням ярко моя изпит по математика  - имаше един пощальон, който масово бяха забравили да върнат на месторабатата му и много хора "изгоряха" с пресмятането на пътя му Joy Аз, понеже бях на самоподотовка, не се чувствах уверена в себе си и писах желаната паралелка на второ място. Приеха ме по първо желание - срещнах страхотна учителка по английски в лицето на класната ми, от нея научих езика / преди това учих френски/Класът ни беше страхотен, класната ни подкреряше за всичко. И до ден днешен се събираме, класната ни се обажда, когато се идва от Канада. Та, всяко зло за добро - надявам се и нашите деца да попаднат на тяхното си място

# 258
  • гр.Варна
Привет !
Оставила съм явно лошо впечатление за изказването на госпожата ни по Бел от школата.
Държа да напиша, че тя е СТРАХОТНА и аз не съм написала това, което искам правилно. Тя имаше предвид, че грозното и нечетливо писане и не добрата подредба на преразказа може да повлияе лошо при оценка НВО. Всички останали мисли за левичарство са мои лични, които споделих и са ми били казвани от преподаватели на сина ми. Може би търсят причина за грознописа по-скоро, отколкото да са научно обосновани факти.
Четейки постовете след моя разбрах, че съм ви объркала тотално. Извинявам се!
За съжаление не мога и да се редактирам. Нямам идея защо. Ако някой знае как става, нека ми пише!
Имам питане относно пословичният мързел при нашите деца. Мислите ли, че се дължи на ДО или си е от възрастта?

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 09:37 от alaskan summer

# 259
  • София
За съжаление не мога и да се редактирам. Нямам идея защо. Ако някой знае как става, нека ми пише!
Редактиране на пост е възможно 24 часа след пускането му; после - не.
Ако нещо важно трябва да се редактира, като информацията на първа страница например, се моли модератор да помогне.

Нямаше ли някаква наредба, която упоменаваше, че класно и контролно в един и същи ден не може да има?

# 260
Мързелът е от възрастта и по мое мнение от чиста разглезеност на днешните деца включително и моето. Има и някакви редки изключения за цвят Grinning

Някой ходи ли на ПИ по БЕЛ в СМГ? Ще има ли резултати скоро?

И друг въпрос ми изникна. На колко ПИ ще записвате децата? По-нататък се надявам, че ще пуснат други нали така? Освен тези в Регалия, които сега се плащаха наведнъж.

За НВО по БЕЛ аз ако се явя вместо девойката, нищо няма да изкарам Joy Едно време мразех литературата, особено седмокласната. Темите ги учех почти наизуст. По математика решавах задачи с кеф и много ме е яд, че наборката я няма тази искра, въпреки че има някаква даденост.
А гимназията много си я обичах. Имахме страхотни фестивали, екскурзии и др. Сега софийските училища, от които се интересуваме, ми се струват много сухарски с изключение може би на АК, за който не иска и да чуе обаче.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 10:11 от Дъждец

# 261
Kally May, моите деца вчера правиха контролно, вярно по музика, ама контролно и в следващия час имаха класно по математика. Вече гледам да не внимавам за такива неща...
Мързелът е повсеместен, не че не работят, но на санитарния минимум, много внимават да не направят нещо отгоре.

# 262
Няколко пъти виждам споделено от вас, че на тезите след първото изречение децата закъсват. Въпросът ми е има ли някакво стандартно начало на тезата? И всъщност това ли е разсъждаването с 5-6 изречения върху цитат от произведение? Моето момче нито в училище ги учат на това, нито на уроците.

# 263
  • София
В последните няколко страници е пуснат линк към на книжката с тезите, има подобна и за 6 клас.

Не спират да растат с идването на цикъла.

# 264
  • София
Няколко пъти виждам споделено от вас, че на тезите след първото изречение децата закъсват. Въпросът ми е има ли някакво стандартно начало на тезата? И всъщност това ли е разсъждаването с 5-6 изречения върху цитат от произведение? Моето момче нито в училище ги учат на това, нито на уроците.

Да, има правило за първото изречение. Някой беше пуснал преди месеци май една таблична какво да има във всяко изречение. Принтирала съм му я, да я ползва уж. Някъде дълбоко заровена е на бюрото му. Но поне научи как да започне тезата, т.е. прословутото първо изречение. От там нататък е голямото мазало.

Допълвам с това, което намерих сега: https://didiishere.wordpress.com/2019/08/12/kak-se-pishe-teza/

# 265
Навсякъде по НВО пише за тезата 3-4 изречения
5-6 или 3-4

# 266
catty m , Много благодаря! Полезно е!

# 267
  • София
Ако някой има тази табличка, ще се радвам да я качи тук или във ФБ.
Явно е всеощб проблем тази теза.

# 268
Ако някой има тази табличка, ще се радвам да я качи тук или във ФБ.
Явно е всеощб проблем тази теза.

Мисля, че тази беше табличката, която беше качена тук.

И ние лека полека завършваме срока. Това, което не можем да се разберем е да проявява повече търпение при изписването на решението на текстовите задачи. Не знам как е при вас, но при нас решението шари по целия лист, пише се уравнение с х, никъде не пише какво точно значи този х, после направо следва отговора Simple Smile като цяло тези текстови задачи са ни проблем, всеки ден сме си обещали да решава по 1-2 текстови задачи, дано до лятото улегнат... Сега с геометрията според мен става още по-важно изписването на задачите, но не виждам учителите на курса или в училище много да наблягат на това...

На курса по БЕЛ не ги карат да учат тези наизуст, пишат със свои думи, единственото правило, което спазват е в първото изречение да упоменат автора, жанра и името на произведението, а второто да започне от сорта на "тези думи внушават..." Горе-долу около 4, преко сили 5 изречения пишат.

# 269
Имаше и едно помагало, в което има тези. Българската литература в таблици.

Общи условия

Активация на акаунт