Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 566
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
А какъв шампоан ползват вашите младежи, че нещо като пърхот май забелязвам...

# 271
  • София
Моят младеж ползва на Здраве. Доволен е, има ефект.

# 272
shimbite, в нас ползваме шампоан на Vichy. Но има различни видове и трябва да прецените, кой ще е подходящ за вас. Като допълнение съм взела и спрей на Себорал форте+
Аз не мога без този шампоан, а синът ми го ползва само, когато му се появи пърхот.
Скрит текст:
При нас ефект има шампоана за сух скалп
а това е спрея

# 273
  • На морето!
Шампоан какво хване ползва. Къпе се 2 пъти на ден, лятото 3 и всеки път си мие косата с шепа шампоан, така че уж съм забранила да ползва моите, но не го следя какво прави.
Обаче виждам, че акне му се е появило на границата на косата и лицето (леле как го обясних), но е от това неприятно червено акне, което оставя белези дълго, след като е минало. Хубавото е, че на него не му пречи и не го пипа, лошото е, че с нищо не третира и не минава от само себе си.

# 274
shimbite, в нас ползваме шампоан на Vichy. Но има различни видове и трябва да прецените, кой ще е подходящ за вас. Като допълнение съм взела и спрей на Себорал форте+
Аз не мога без този шампоан, а синът ми го ползва само, когато му се появи пърхот.
Скрит текст:
При нас ефект има шампоана за сух скалп
а това е спрея

Седмокласникът няма проблем с пърхот, но има малък проблем с кожата и ползва бебешки шампоани за да избегнем всякакво дразнене на кожата.  Големия има пърхот напоследък и ние купихме от този спрей. Видях, че има и шампоан такъв и мисля и него да пробваме. Доволна съм и има ефект, за сега Simple Smile
Виши харесвам и аз, но ставам скрънза, когато за два дни се изхабява едно шише и затова сега сме на български марки Simple Smile

# 275
  • Варна
И моят син има пърхот от есента. Фризьорката казва, че е от хормоните. Въртим различни шампоани и същия спрей на Себорал, определено помага.

# 276
Нашият юнак ползва био шампоан банан на Гарние фруктис, редува балсам и маска от същата серия. Косата си я мие почти всеки ден.

# 277
У нас за акне, пък и за черните точки много добра работа върши една лавандулова вода.
Скрит текст:

# 278
  • София
На девойката пък косата се омазнява лесно и затова два пъти седмично. Според мен като е прибрана косата по-малко се цапа, но фризьорката й каза да не е постоянно с прибрана коса, защото се опъвала е корените и се изтощавали... Сега през ДОто направо е забравила как изглежда четката/гребена.
Сега ползва синия Neoval (не Tar, той е катранен шампоан ...леле как мирише туй нещо Sick ) https://apteka.puls.bg/bg/shampoani/neoval-shampoan-protiv-parhot-100-ml-30663,
или коприва на Клоран

Ползвала е и Лореал за пърхута .https://www.hair2007.bg/instant-clear-pure-shampoan-protiv-pyrxo … lna-do-mazna-kosa,
но за омазняването сякаш Неовал-а се представяше най-добре.

# 279
  • България, София
И на наборката косата се омазнява по - бързо отколкото моята и на сестра й. Мие я два пъти седмично.
При нея няма пърхут, но един участък над тила сякаш е със себорея. Само там се зачервява от време на време и има ситни люспички. Не я сърби и ако аз не го бях видяла, едва ли щеше да усети, че има проблем.  Мие се с шампоан на Билка против себорея, но сякаш няма ефект от него. Освен това пръскам с био вода със салвия на същата фирма, от която mira70 показа лавандуловата вода, но и от тази вода сякаш няма ефект за себореята. Ще взема да пробвам спрея на Себорал и шампоана. Ако и това не помогне - лекар.
За лицето девойката ползва същата лавандулова вода и е доволна. Но тя като цяло не е с проблемна кожа и дано така си остане.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 10:25 от velina_v

# 280
  • София
За прекомерното омазняване на скалпа много добре действа шампоанът на Дюкре - Аржеал

# 281
Благодаря на всички! Аз се чудех дали могат да ползват вече шампоани за възрастни, та затова питах. Ще пробваме с шампоана на Здраве първо:)

# 282
Леле, като чета: шампоан, балсам..и то момче...Браво! Моите момчета са по-мързеливи и купувам от тези за спортисти 3в1 за коса, лице и тяло.

# 283
mama Irinka, когато нямаш проблем, може с всякакъв шампоан. В случая коментираме, какво ползват децата, когато имат даден проблем.

mira70, не бях попадала на тези продукти. Бързо се поправих, поръчах на сем.Ралчеви един Подаръчен комплект. По нататък ще споделя и аз впечатления.

# 284
Аз също препоръчвам шампоан на Дюкре, от който винаги съм доволна. Ето този е, противопърхутен:
Скрит текст:
От същата серия има и паста, която може да пробва дъщеря ти, velina_v, за зачервяването на скалпа:
Скрит текст:
Ако намеря, веднага ще взема за децата този, който beb4o_fb препоръчва.

Общи условия

Активация на акаунт