Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 568
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Моля за малко помощ. Къде мога да намеря олимпиади от минали години по биология./Имам само от 2010/ и по химия/ имам 2016, 2017 и 2018г/. Търсех в сайта природни науки, но само това Simple Smile

Благодаря ви предварително!

# 286
Дали тук няма да има нещо, което може да е от полза: https://www.mon.bg/bg/94 ?

# 287
Дали тук няма да има нещо, което може да е от полза: https://www.mon.bg/bg/94 ?

Гледах и там, но нищо за общински кръг. Иначе по астрономия, олимпиади колкото искаш в сайта на МОН Sad

# 288
  • гр.Варна
Моля за малко помощ. Къде мога да намеря олимпиади от минали години по биология./Имам само от 2010/ и по химия/ имам 2016, 2017 и 2018г/. Търсех в сайта природни науки, но само това Simple Smile

Благодаря ви предварително!
И нашето момче се е записало на олимпиада по биология.
Аз намерих тези олимпиади от 2014/2015 и 2015/2016.Седмокласниците са в 1 възрастова група Simple Smile
http://www.prirodninauki.bg/archives/8105
Ето и още малко:
http://www.prirodninauki.bg/archives/10005

# 289
  • България, София
Аз също препоръчвам шампоан на Дюкре, от който винаги съм доволна. Ето този е, противопърхутен:
Скрит текст:
От същата серия има и паста, която може да пробва дъщеря ти, velina_v, за зачервяването на скалпа:
Скрит текст:
Ако намеря, веднага ще взема за децата този, който beb4o_fb препоръчва.

Благодаря за идеите. Ще имам предвид.

# 290
  • София
От Междучасиеднес ни изпратиха мейл да попълним електронен формуляр, как желаем детето ни да се яви на 2 ПИ - онлайн  или присъствено. Ние избрахме да е присъствено, за да види как е "на живо" изпита. Сега се надяваме да не ни мине котка път и да се осъществи явяването й.

# 291
  • София
Момичета имате ли отговорите на един тест по химия, че голям зор видяхме

# 292
  • София
Момичета имате ли отговорите на един тест по химия, че голям зор видяхме

Без да претендирам за голяма точност - нова можах да реша

# 293
  • София
Досато сме на тема преразкази, какви са правилата за редакция на текст. Госпожата е писала:" Не зачертавай, при необходимост редактирай според правилата". Попита я какви са тези правила, отговор няма Rolling Eyes

Правилото е грешното да се слага в скоби. Да не се зачертава / драска.
Беше същото и по времето, когато аз бях в началното училище...
Никога не съм го прилагала. Струва ми се абсурдно - още повече, че честичко ползвам скобите като част от текста... *blush*.

# 294
  • Варна
Нашата учителка пък казала да се зачертава само с 1 черта, без да се драска, и отгоре да се напише вярното.

# 295
Във връзка с поправянето на текстовете. Изпращам Ви снимка с правилата за редактиране.

# 296
Моята девойка се е записала само на олимпиадата по БЕЛ. Миналата година се класира за втори кръг, разболя се и не успя да отиде. Аз не я пуснах де, но беше с температура и много кофти кашлица баш в разгара на грипната епидемия. Много ми се сърди тогава. Тази година е амбицирана още повече.
Оф, класното по математика е другата седмица. Защо, защо все накрая ги слага тази жена.  По математика ѝ се очертава петица за срока преди класното, по физика, химия и биология също. 
Само като си представя, че от февруари ще са присъствено, ми става лошо. Така свикнахме с този режим всички.
Преместих  допълнителния английски да бъде дистанционно втория срок, каквото и да става. Даже се зарадвах, че можем да го изберем.

Опитвам се да търся баланса на това хем да не я натоварвам с моите родителски амбиции и напъни, хем да я разръчкам достатъчно, че да има сама интерес и амбиция да влезе в сравнително добро училище. 
Ако не ме намрази тази година ще съм успяла Simple Smile

# 297
Аз много се чудех дали да пускам моята на оли по БЕЛ. Миналата година на втори кръг беше някъде напред, което не беше зле. Тази година обаче с този ОЛВ няма шанс. Те не са го взели дори, а и като няма да се пада на НВО, не виждам смисъл да си губи времето.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 14:56 от Дъждец

# 298
  • София
Здравейте, група.

И аз писах присъствена опция за ПИ 2 към Междучасие. Дано да се случат нещата. Мисля, че ще е полезно.

Аз...да ви разкажа една случка от снощи, която определено ме втрещи и само ми показа колко далече сме като поколение от това на децата ни (не че не го знам, но сякаш се доубедих) и как е пределно ясно, че няма как да разбират Яворов, Славейков и прочие.
Прибира се дъщеря ми супер развулнувана вечерта. Вечеря и се къпе с косата за общо 20 минути, което е WOW..., защото ще има някъде си лайв стриймване на едни двама английски тинейджъри, които играят Майнкрафт! И сяда да гледа това нещо, заедно с нейна приятелка и заедно с още .... 510 000 зрители!!! Всички тези половин милион деца (а може би не само деца) гледаха как двама тинейджъри играят на Майнкрафт и се бият с един, който бил най-известният, никой не знае как изглеждал, не си показвал лицето, но бил най-добрият. И неговите лайв-ове събирали по над 1 000 000 зрители!!!!
Бях без думи ...и не разбирам все още какво се случва!

# 299
  • София
Разни поколения, разни интереси! Което обаче не значи, че не могат да разберат и да се развълнуват и от Яворов или Славейков. На дъщеря ми й се напълниха очите със сълзи на филма Хъшове (пусках го покрай изучаването на Немили-недраги), вярно - не е като да се разреве на самата книга, ама аз чак такива очаквания и нямам! Joy

Връщат се май, всички:
https://offnews.bg/zdrave/uchenitcite-ot-5-do-12-klas-shte-se-va … denia-744396.html

Общи условия

Активация на акаунт