Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 484
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Dive, горкото дете, явно е много съвестно и съчетано с хормоните... Но съм сигурна, както казва и beb4o_fb, че на същинския изпит нещата ще са далеч по-уравновесени. Сега го има и момента, че е вкъщи и може да си отпусне нервите.

Иначе аз, като от обратната страна на твоята като vox, виках днес и то, за да седне да поучи малко. Вече си сипах, де.

# 616
Dive, поне е сигурно, че и под стрес може да изкара точки за желаната паралелка. иначе дай, боже, всекиму такива съвестни и отговорни деца.
моите са тъкмо напротив - колко е бил минималния бал, аха, значи мога да сгреша тук, тук и тук. само да не се минат, да не положат повече усилие.
и обяснявам, че таз сметка е без кръчмар, и няма кой да ме чуе. нерви нямам вече.
наздраве!

# 617
  • Варна
Момичета, знаех си, че тук ще намеря разбиране! Пращам прегръдки на всяка от вас и ви благодаря, че ми изчетохте мрънкането и отделихте време за проблемите ми! Вече имам чувство, че се познаваме и лично.
Моето момиче е доста чувствително, но доскоро поне не е имало никакви подобни паники и нервни сривове. Чак не знаех как да реагирам днес и вероятно не съм го направила по най-добрия начин, но зарът е хвърлен. Дано сте прави и да успеем да се научим да владеем ситуации като тази по-скоро. Трудно ми е да й обясня, че съм разочарована от реакцията й, а не от грешките в задачите. Знам какви са й възможностите, но тя не си ги знае и не ми харесва тази неувереност.
Спирам, че вече ставам досадна и на себе си Simple Smile време е за нова чаша Wink

# 618
Нашият не се впечатлява от грешки Simple Smile Вчера го разпитвам за ПИ...добре бил...ама...не можал да довърши тезата, не му останало време. Сещам се, че имаше въпрос с цитати....питам "Написа ли ги" - " Само двата"... Simple Smile Хайде кажете ми, тогава кое му е било добрето? Simple Smile
И ние се шегуваме с влизане в дървото Dive...но нашия наистина може да влезе точно там, с това отношение Simple Smile

# 619
  • София
Dive, и у нас е същата работа, много трудно приема резултатите от ПИ и като види отговорите започва да се ядосва, че била направила елементарни грешки. А, за оценката по биология за срока пък такава драма направи, че направо не можех да повярвам, че това е моето дете.
При нас има и друг проблем, тя иска да учи в точно определена гимназия, която е една от най - високобаловите в София и винаги говори "когато ме приемат", а аз я поправям "ако" и тя преди около седмица направи голям скандал, заради това, че аз не съм вярвала, че тя ще успее, че аз не я подкрепям и т.н. Опитах се да й обясня, че винаги има вероятност, колкото и малка да е тя, когато се случват независещи от нас обстоятелства, заради които може да не попадне точно в тази гимназия. А тя още повече се ядоса.  Приемането във въпросната гимназия й е станало фикс идея и не знам, ако не я приемат, какво ни чака.
Ох, иска ми се вече да сме 1.08 и всичко да е зад гърба ни. Уж ми е второ НВО и трябва да ми е по - лесно и по - леко, но не е така.

# 620
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а някоя може ли да се похвали с прераказ, направен до половината, защото изписал листа до края и "няма нужда да е чак толкова дълъг".
естествено, има коментар от учителката за липсваща част и намалена оценка.
и правилно.
по математика пак така "нали има отговор и той е верен". пяна ми излезе на устата да обяснявам, че трябва да се разписва.

# 621
  • София
а някоя може ли да се похвали с прераказ, направен до половината, защото изписал листа до края и "няма нужда да е чак толкова дълъг".
естествено, има коментар от учителката за липсваща част и намалена оценка.
и правилно.
по математика пак така "нали има отговор и той е верен". пяна ми излезе на устата да обяснявам, че трябва да се разписва.

Laughing Извинявай, Добри, разсмя ме. Друго е да го видиш при другите, по-смешно е, че иначе като видя нещо такова при нас и... отивам да си сипя. Моят днес пише тези като ДР за училище. първата теза 2 изречения, вярно, този път сложни, ама са си две. Дописа с триста зова още едно. Нямам нерви, честно. Поне след половин година повтаряне, че като пише 3-4 изречения не се има предвид 3-4 просто изречения от по 3-4 думи е схванал, че трябва да се пише със сложни такива.

По МАТ същата история - задачите с избираем отговор се налучкват, решавайки се наум!!! Flushed Другите ако може да прескочи нещо, го прави, не държи на чертежа, що ли... Г-жата от Регалия му прави забележка за това да не прескача, а да разписва всичко подробно.

И аз искам да е вече 1 август.

# 622
нищо не налучква, решава наум и няма разписано нищо, нито в белова, нито в чернова.
ако все пак благоволи да запише уравнение се изхитря всичко да е на един ред - получава отговора, но никой не знае как.
бейлиса застрашително намалява, косата ми побеля, даже боядисаната част, и много съм задобряла в рязкото покачване на децибелите - подозирам, че скоро ще чупя прозорци с вик. Wink

# 623
Добри,  печелиш по точки 😂
По-добро оправдание не бях чувала
Хич не мисля да  го карам да влага усилия в тезата, +-  две три точки
Казах му ,че текстът с правописните грешки е по-важен 12-14 точки
С преразказите имаме напредък, което много ме радва

# 624
Simple Smile най-тъмно било преди зазоряване.
само не разбрах при мен зорА или от зОра е наред Wink

# 625
Извинявам се, че се намесвам, но Добри все едно описва моят осмокласник ( винаги е бил енергоспестяващ и още се чудя ,как успя да изкара 88т. по мат?!?). Момичета, стискам палци вие да оцелеете..., децата се мобилизират и наистина показват знанията си, когато трябва!

# 626
Simple Smile Благодаря.
аз все "мързел" го наричам, а то си имало полит-коректен термин. Simple Smile

# 627
И моят така решава задачи. Накрая ще излезе, че са някакви самородни таланти. Не знам обаче журито дали ще ги оцени подобаващо Grinning

# 628
оценява ги. с част от точките. Sad
от 1-18 има три грешни отговора.
19 задача - 6т
20 задача 7 (явно е макс., защото няма поправка, няма забележка.
и втория модул цитирам:
"Как си съставил уравнението? Губиш точки от това?" -задачата е оценена с 3,5 т. не знам колко би трябвало да са.
"С пълно изречение", Подробно!" и "Напиши отговора с текст!" - по 2 - 4 точки Wink

# 629
  • София
Днес голямо затишие в темата, но вечерта определено е забавна Joy
Наздраве от мен - тествах първо коктейл мартини (с джина на таткото, той нещо някаква непоносимост към алкохола разви, ще се мъча аз - нали пари са давани ....само с уискитата му не мога да помогна, подарява някой пъти на родителите си) след това и класиката Wine Glass

Ох, как ви разбирам и вас с чувствителните девойки, и вас с диванета, умните диванета, онези над нещата:
Скрит текст:
Баткото в добър по БЕЛ, което не му попречи до последно да го изпитват за 6 в 7 клас, както и на НВО да изкара точки малко над 5 - тогава имаше скала за превръщане. Резултат да влезе в АЕГ или ФЕГ, искаше само АЕГ, незнайно защо ФЕГ бе единствения компромис.
Математиката е друга бира, не е неговото (може да изкара 6 на училищна на математика, но си няма вярва).
В 5 клас започна с школа по Математика - страхотна учителка (девойката има щастието 2 г. да й е учителка в училище след това), та ходейки на школата заяви -"това е моето училище!“ .... Майко, мила това не става с цъкане на игри ... Добре, приех нещата присърце и работихме на 5 фронта (3 допълнителни предмета), за да се случи ....всъщност го приеха с най-сложният за мен предмет... И той подпитваше колко му трябва, да не вземе да се преучи явно... И ако бе игра щеше си проучи сам, но не и за това, а аз чистосърдечно го излъгах, колко точки ще му трябват...вдигнах летвата с едни 10-15 т. ср. на предмет Blush

Има вече резултат от молул 1 на ПИ ... -15т.
Но както каза тя: Този ПИ обърка сметките, (моите също) трябваше да се подготвя само за Олимпиада според мен, а според нея - почивката й изял. Проблемът се основно организацията времето, та да свърши февруари и я настъовам.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 23:47 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт