Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 467
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Какъв текст? Това да не е БЕЛ...ама и учителите прекаляват Simple Smile
Първи модул, наум или не, важното е отговора да е верен. 19 и 20 задача също, но написан краен отговор Simple Smile
Но, да...втори модул се изписва подробно. Не с думи, а с подробно изразени уравнения. Евентуално с думи може да се напише кое е х...или нещо друго такова. Поне така аз виждам нещата Simple Smile
Втори модул е 35 точки, общо за трите задачи!

Desem, тъжно ми стана, като те прочетох...и искам да помогна с каквото мога. Аз обичам уиски, ще ти пратя адреса Satisfied Stuck Out Tongue Closed Eyes SatisfiedТрябва да си помагаме все пак!

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 22:41 от MollyBy

# 631
Моли, точно така ми отговори - от 1 до 18 пишело само отговорът да отбележи. но това беше домашната за учителката с уроците по мат. те са онлайн и госпожата иска разписани всички задачи, снимани, пратени. и той не за пръв път пише такава домашна, обаче не, изредени само верните отговори.
обяснявам, че на лесните задачи е много по-лесно да се научиш да разписваш, че трудните задачи не става наум, че като се научиш да си записваш даденото и половината задача си я решил.
не, това било излишно, нали му били вярни.
спирам, че пак много се ядосах.

# 632
За мен си е право детето. За какво е нужно да разписва всички задачи, на тест тип НВО? И после на същинското "Що не ми стигна времето?"
Учителката по математика на нашия до миналата учебна година искаше всички задачи подробно разписани и пратени. Тази година още първите часове им казала, че тази година се готвят за НВО и тестовете ще се правят по този формат. Разписани иска само последните три задачи. Останалите, ама вярно си разсъждавал, ама знак си объркал...признава се само верен отговор.

# 633
Моли, логично е и твоето твърдение.
стискам палци ти да си права и аз да греша.Simple Smile

# 634
  • София
Добри, рано рано ме разсмя с твоя сладур. Какво ли не съм чувала, но да му свърши листа, просто уникално 😂 Сега си му ядосана, но след време ще го разказвате като виц.
А относно разписването на задачите от първият модул, мисля че не е редно ако са им го дали за време, да изискват и решението на задачите. Нашата госпожа, когато им даде в часа да решават някой ПИ иска само отговорите, но когато е за домашно, тогава на друг лист ги кара да ги решават подробно.

# 635
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
права си. още се смеем като си спомним как излезе от едно състезания и обясни, че е нарисувал отговорите.
най-трудната задача, тази, която дава половината от точките беше с някакви чаши, делеше се някаква течност ... вместо решение, нашичкият беше нарисувал чашите: 3 празни, три пълни и три полу-пълни.
щях да умра на място. отговорът беше верен, но го питам защо с рисунка?
Simple Smile и ме разби с логика: нали аз съм му казвала да се забавлява на състезанията. той се забавлявал, но и проверяващите трябвало да се забавляват.
на едно друго пък си остави задачи за по-късно. кога по-късно, като беше излязъл не можа да ми обясни. и всичко това, защото искал да се пързаля на локвата в двора на училището.
тя пък се беше размразила и пак страдания геновевини.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 636
в идеята да се разписва първата част , за мен има логика
така се правят по-малко грешки и след това можеш да си провериш написанато
но това е ако на детето му стига времето

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 08:47 от The Invisible

# 637
Момичета, някоя  случайно да е запазила задачите по БЕЛ от ПИ в СМГ.Направо изключих , че вчера линка беше цял ден отворен за проверка

# 638
Хах, Добри, забавен младеж имате.
Аз чакам с трепет другия уикенд, когато моята девойка  ще има 2 ПИ. Ще са първите за нея и ще ми е интересно как се представя.
Моята разписва задачи, ама грозно и разхвърляно.
Учителката по мат в училище, така хвана тези които преписаха на класното или някой им реши задачите, не знам.
Изиска да ѝ изпратят снимани, веднага след класното разписани задачите, които са решавали. А бяха с включени камери и микрофони през цялото време. Имаше издънки.
Ох, хем искам да не я натискам моята девойка толкова, хем ми се ще да се представи добре на НВО. А има още толкова време..

# 639
  • София
Привет, група,

Много сте писали уикенда! Simple Smile
Много емоции, дано все хубави да са занапред!
Избутахме първи срок. Сега започва трудната част!

Вашите седмокласници имат ли изявено желание къде искат да учат? Моето хич, а ми се иска да набележим някакви училища. Но тя за всяко предложение казва "не!" - учило се немски, учило се френски, учило се география, учило се история....За нея беше голяма изненада, че ще има разказвателни предмети и в горните класове. Simple Smile

# 640
  • Варна
Привет. Току що получихме дневното разписание за втори срок, лееееко сме бесни с детето. Значи, ако са присъствено, часовете са от 7.30 до 13.20. Ако са ДО, часовете са от 14.30 до 19.00.
На това какво му викате?
Хаос!

# 641
Аз не виждам никакъв смисъл в едната стая да има 30 деца, другата да е празна, след две седмици -обратното
Не знам кой ги мисли тези неща, но това е абсолютна глупост
Или да ходят постоянно или да са дистанционно, от две седмици присъствено няма никакъв смисъл
Поне часовете ни ще са по 40мин

# 642
  • София
Абсолютно безмислени мерки!

Аз не разбирам какво се случва, когато учител по география преподава ПО на 7 клас, но в същия ден има и с 6-ти клас примерно? Всеки учител има компютър в училище ли? Далеч съм от тази мисъл. Всеки ще преподава в празна ученичка стая на ученици, които са по домовете си ли? Дали във всяко училище ще има ДО за тези, които не искат да са ПО? За съжаление, учениците, както обикновено, са най-големите опитни мишки, но после "българчетата били на едно от последните места по знания" ... много се дразня!

# 643
Абсолютно безмислени мерки!

Аз не разбирам какво се случва, когато учител по география преподава ПО на 7 клас, но в същия ден има и с 6-ти клас примерно? Всеки учител има компютър в училище ли? Далеч съм от тази мисъл. Всеки ще преподава в празна ученичка стая на ученици, които са по домовете си ли? Дали във всяко училище ще има ДО за тези, които не искат да са ПО? За съжаление, учениците, както обикновено, са най-големите опитни мишки, но после "българчетата били на едно от последните места по знания" ... много се дразня!

В момента класът на сина ми (не сме в БГ) е под карантина и учат в Google Meet - компютърт е един, стои си в училището и учителите сядат пред него, когато е техния час. Така се учи тук, когато едни са у дома, а другите - присъствено.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 12:31 от marini

# 644
  • гр.Варна
Привет!
И на мен много ми хареса израза за "потапянето във виното" и се старая да го изпълнявам Simple SmileТо се и налага де!
И аз забелязах,че напоследък ми се случва все по-често.
Нашето момче приключи срока доста добре според мен.Има само две петици-по IT и не защото не може,а тъй като им дават постоянни проекти и той не "успявал' да ги направи.Другата е по химия,като там си призна,че му е трудно и това е.
И пети, и в шести калс завърши с 6.00 в един доста сериозен клас с много добри ученици.
Дано да е за добро и се представи добре и на НВО.
Записал се е на олимпиада по биология в четвъртък.Класира се и за областен кръг по математика.
За съжаление ще пропусне олимпиадата по български език в училище,защото сме планирали да ходим на ски точно тогава.
В тази връзка,когато отивате на почивка по време на дистанционното,децата учат ли си там или им извинявате отсъствията?
Питам,защото мие някак тъпо да предтсавям бележка по семейни прични,които не знам какви могат да са при положение,че вече навсякъде има нет и могат да са на линия от където и да е.
Нашата класна е силно против почивки по време на училище.Аз самата също и досега не сме го правили,но го виждам младежа,че има нужда,старае се в училище и 3 дни няма да изпусне кой знае какво....

Общи условия

Активация на акаунт