Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 228
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Днес дъщеря ми беше на присъствена олимпиада по математика. Били са с маски през цялото време, учителките си говорили, защото не са се виждали...

# 136
  • София
Чета за мерките и теглилките.... Моя младеж е 152 см, около 30 кг и носи 36 номер. И много го мързи Simple Smile

# 137
  • България, София
Велина, то аз съм с 10 см по-ниска от щерката. В рода на баща й са все така. Голямата й първа братовчедка е 1.92 и естествено баскетболистка. Моята няма шанс да стане чак така, защото от моя страна няма такъв ген.

Ооо, 1.92 м за жена е впечатляващо, ама няма нужда чак дотам да стигат. После къде ще търсят достатъчно високи мъже Joy
Голямата ми девойка е 1.69 висока. И май спря да расте. Така и не ме стигна, а се надявах да надмине с малко моите 1.73. Но тя ми каза, че така си й било добре, че готините батковци не били чак толкова високи Grinning

И все пак да не разводнявам много темата. Наборката са ги напънали яко тази седмица с тестове. В сряда тест по БЕЛ и по химия. По БЕЛ правиха на наклонения и преизказни глаголни форми, но е имало няколко въпроса и за съюз и частица. Има 5, но съм доволна. Борим се за 5 за срока, втория срок -  повече. Че сега е наредила такива оценки, че 6 ми се вижда невъзможен вариант, въпреки че е желан.
С математиката същата работа. Там оценките са пълна шарения, но поне 5 да върже, а втория срок ще трябва да натиска много и да няма никакво отпускане. Днес имат тест по математика.
По физика също имаха изпитване онзи ден, но госпожата им задавала много лесни въпроси. В понеделник ще имат тест върху "Една българка". Вижда се, че идва краят на срока.

# 138
Чета за мерките и теглилките.... Моя младеж е 152 см, около 30 кг и носи 36 номер. И много го мързи Simple Smile

И моят е така с мързела, висок е 164 см, 44 кг., 41 номер обувки. Приятелите му са гиганти в сравнение с него. Аз съм висока 174, надявам се той да стане поне 180.
Аз цял живот съм с ниски мъже, за това и леко се притеснявам за високите девойки, то да са живи и здрави разбира се, но все пак все ми се е искало така да съм с висок мъж., поне 185 см, та да си обуя високи токове и аз.

# 139
  • Варна
Хахаха, christina1980, при мен обратно - все високи мъже Simple Smile Навремето сестра ми (висока е 172см) все ми повтаряше, че "хабя високите момчета". Токчета слагам по супер официални поводи и с мъжа ми обикновено сме като Крачун и Малчо (25 см ни е разликата).
Да са здрави, пък мерките не са толкова важни.
И при нас се усеща края на срока. Не че се е притеснила нещо девойката и се е юрнала да преговаря, просто оценките валят в Школото.

# 140
Аз да се похваля с мойто момче, 6ца на класното по БЕЛ. Чак не мога да повярвам. Чудеса върши частната му учителка!!! По математика 5ца. Поръчах му едни сборници с подробни решения, та да не си блъскам главата и да откривам топлата вода. Ще ги почваме тях, дано помогнат.
Иначе за статистиката -165см 48кг 39ти номер обувки.
И аз с моят мъж близо 30см разлика, аз 158см, той 187см. Ама височките си харесвам аз 🙂

# 141
Dive, като написа за разликата във височината и си представих моите баба и дядо, стана ми мило. Само, че те имаха още по-голяма разлика. Баба не знам дали имаше 1.60 м., а дядо близо 2 м. Баба не слизаше от токчетата до последно.

При нас в Школо е пълно затишие. Валят само звездички за второкласничката Simple Smile

п.п. Pisa, браво на синът ти. Дано и мен  да ме сполети такова щастие скоро.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 12:04 от vox

# 142
  • София
здравейте всички, аз като албански реотан, най-накрая загрях и реших да се включа в темата, надявам се да приемате нови. много полезна информация сте сложили, която ще ми трябва време да предъвкам и да преценим с тийнейджъра какви са му вариантите.
срещнах постове как някои от децата ги наляга мързел или оставят нещата за последния момент, което не че ме радва, но да си призная си отдъхнах, понеже бях решила, че нещо му става на моя тийн. той посещава уроци, не е на курсове, не е спирал да е "наживо", тъй като е индивидуално. забелязвам, че започна устремно, а сега прави всичко с адското отегчение. от учителките научих миналия месец, че и по двата предмета има дупки от втория срок, който беше дистанционно за всички, което ме притесни, надявам се да навакса.
другото притеснение, което бих искала да споделя, е че няма никаква идея къде иска да кандидатства - лашка се между ЕГ и технически- ТУЕС, Джон Атанасов, не се е ориентирал все още.
не видях конкретно, може би съм пропуснала, но какво ви е мнението за пробните изпити- не само за регалия- кога е удачно да се правят? по БЕЛ госпожата му дава непрекъснато, но по математика - не...
ще продължа да ви следя с интерес и отново благодаря за информация. Simple Smile

# 143
Добре дошла! Явно, че тийновете си ги мързи малко или повече. Което ни коства нерви на нас.
Досега моите деца на ПИ не са ходили. Ще ходят в Регалия съвсем скоро.
Добре е детето да потренира за НВО-то според мен:) Но и на всички ПИ да ходи ми се струва прекалено...

# 144
  • София
Добре дошла elpet, моето дете посещава курсове на Междучасие от 6 клас. От тогава до сега, обаче е била само на един ПИ присъственото, другите са били онлайн и по тази причина не е успяла да усети напълно тръпката от провеждането на НВО.  От школата правят 4 ПИ и тази година вече мина първият, сега началото на февруари предстои втори, за който се надяваме да бъде присъствен.
Аз й взех миналата седмица тестове на Веди и Регалия. Сега е започнала с тези на Веди, защото още не са взели целият материал, който е от първият ПИ на Регалия.

# 145
  • В светлината на слънцето
Оф, при нас е драма. От един месец е отново със силни болки в краката и май пак ще има скок в растежа. Само на обувки да не скача се моля, че ще е мъка. На косъм е вече от ръст 190. Аз съм под мишницата му.
ПИ не е правил, но мисля от другата седмица да го подпукам домашно, че много несериозно взе да го дава.

# 146
  • гр.Варна
Привет!
И аз съм нова в темата. От Варна сме.
Нашият седмокласник също го гони невероятен мързел. Е, поне ходи на тренировки по баскетбол. Става на 14 през април. Висок е около 175 и е 56кг.Носи 43 номер обувки. В отбора им има момчета, които са по 190см.
Днес се явява на общински кръг по математика. Къде могат да се намерят решенията на задачите, знаете ли?

# 147
Здравейте момичета, сменихме учителката и веднага има промяна в поведението на детето за добро. Допадат си двете, засега, и се надявам да продължи така. Жената е много мила и търпелива, намерих я по случайност. Щях да махна с ръка и да забравя всичко, но днес си взехме тетрадките от предната госпожа и попаднах на такива коментари, че направо се изумих.
Как може педагог с толкова дълъг стаж да се държи по такъв начин? Изпратих за коментар снимките на писанията на госпожата на друг учител, за да разбера толкова зле ли е положението, оказа се, че не е така...не знам кому беше необходимо да ѝ се говори, че трябва да се откаже да кандидатства там, където е решила, защото нямало смисъл!
Нямаше да пиша и този пост, но намерих още един коментар и мисля, че наистина трябва да предупредя за тази жена - Евгения Янева
По-лошото в случая е, че намирам пропуски и от моя страна. Как можах да не забележа? Виждах, че има проблем, но не мислех, че е толкова зле. Няколко пъти казвах на детето, ако иска да я сменим, да не ходи, защото виждах, че се натоварва психически, но тя не искаше, защото госпожата била "много добра"!! Горкото...дъщеря ми страда от автоимунно заболяване, което се обостря при стрес, разбира се имахме проблеми с болестта, но не мислех, че и аз съм създала допълнителен стрес като съм ѝ намерила тази учителка..Предполагам, че ще има родители, които ще бъдат доволни от нея и агресивния ѝ подход и той да действа при техните деца. Но трябваше да предупреди, че е така и ние да решим, дали пък е подходящ за нас!!
Прилагам снимка на коментара:
Скрит текст:

# 148
begbie не мога да повярвам че има такива учители, особено това агресивно поведение
Аз тотално се отчаях за преразказите
И от училище и от школата госпожите все едни и същи коментари пишат-не е достатъчно подробно, от което щял да изгуби много точки, но никоя от тях не дава съвети как да подобри преразказа
Лично му четох последните, няма изпуснати моменти, няма много правописни грешки
Може би трябва да запомниш всяко изречение, но ми се струва невъзможно
Освен учител да търся, наборът съвсем се е отчаял
Ако някой може да ми препоръча за Пловдив, макар че по средата на годината, не знам дали ще намеря свободен

# 149
Здравейте момичета, сменихме учителката и веднага има промяна в поведението на детето за добро. Допадат си двете, засега, и се надявам да продължи така. Жената е много мила и търпелива, намерих я по случайност. Щях да махна с ръка и да забравя всичко, но днес си взехме тетрадките от предната госпожа и попаднах на такива коментари, че направо се изумих.
Как може педагог с толкова дълъг стаж да се държи по такъв начин? Изпратих за коментар снимките на писанията на госпожата на друг учител, за да разбера толкова зле ли е положението, оказа се, че не е така...не знам кому беше необходимо да ѝ се говори, че трябва да се откаже да кандидатства там, където е решила, защото нямало смисъл!
Нямаше да пиша и този пост, но намерих още един коментар и мисля, че наистина трябва да предупредя за тази жена - Евгения Янева
По-лошото в случая е, че намирам пропуски и от моя страна. Как можах да не забележа? Виждах, че има проблем, но не мислех, че е толкова зле. Няколко пъти казвах на детето, ако иска да я сменим, да не ходи, защото виждах, че се натоварва психически, но тя не искаше, защото госпожата била "много добра"!! Горкото...дъщеря ми страда от автоимунно заболяване, което се обостря при стрес, разбира се имахме проблеми с болестта, но не мислех, че и аз съм създала допълнителен стрес като съм ѝ намерила тази учителка..Предполагам, че ще има родители, които ще бъдат доволни от нея и агресивния ѝ подход и той да действа при техните деца. Но трябваше да предупреди, че е така и ние да решим, дали пък е подходящ за нас!!
Прилагам снимка на коментара:
Скрит текст:
Тази учителка ако преподава на моя тийн и види колко "красиво"пише сама ще се откаже от преподаването 🤪😆🤣.

Общи условия

Активация на акаунт