Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 472
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Bonanza, и ние мислим в посока откъсване на ски за няколко дни. Но мисля да я оставя да си е на ДО преди обед и послед да се пуска по пистите. Малко ми е трудно да си представя как ще работим и с баща й в това време от хотелска стая, но ще търсим варианти. Определено им трябва малко разведряване на децата (най-вече защото не се "потапят"). 
Още си липсва оценката по история. Обещал господинът да й даде шанс да си поправи петицата от изненадващото изпитване, но и днес не я изпитал... А тя горката толкова учене му удари, колкото сигурно за година не й се е събирало Simple Smile
Иначе получихме резултат от "всичко реших, но може да имам и 0 точки". Е, има 21. Малко се поусмихна и май ще преживее петицата по история по-леко Simple Smile))

Svetli, а защо като са ДО са една смяна, а ПО - друга? Това ми се струва много неразумно и неудобно и за учителите! Представете си да трябва да станете в тъмни зори, да идете присъстено на работа за 2-3 часа, после да се приберете и следобед от вкъщи да преподавате до 19ч. И през две седмици да ви се върти програмата... Ужас Sad И за децата е уморително да седят пред екраните на изкуствена светлина по 3+ часа. Да не говорим как се влиза в ритъм при положение, че си от 14:30 на училище. Сигурно има някаква причина да го направят така, но не мога да се сетя кой печели от такава организация Sad

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 13:48 от Dive

# 646
  • София
И моят син е оформен окончателно току-що, само с две петици по английски и по физика, но по някои предмети определено не е за отличен. Ще видим втория срок с тази втора смяна как ще е, обикновено се отпуска.
Много се вълнува от тръгването присъствено на училище, даже и контролните не го притесняват, имало време да поправя оценки. Даже искаше да си зареди картата за метрото, за да пътува заедно със съученици и в двете посоки, но му казахме, че ще го караме с колата. Не му стана приятно, но не смея да го пускам с градския транспорт, не че в класната стая няма да са 30 човека.

# 647
  • София
Вашите седмокласници имат ли изявено желание къде искат да учат?
Да, и в това е проблема. Иска да учи само в една определена гимназия и ако не я приемат ще има големи трагедии (писах малко по - нагоре за желането й) Rolling Eyes

# 648
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
носи се като перо по локва.
днес едно, утре друго...

# 649
  • гр.Варна
Нашето много обича биологията.В момента е на вълна екзотични растения.Гледа на вилата сигурно 10-15 вида-Ръката на Буда,папая,манго,папая,портокал,цитрон,лимони,пепино,чайот,финикова палма,от костилки на авокадо вече 10-тина на брой-3-4 му тръгнаха коренчета и си ги пресажда...Голяма занимавка.Иска парник да прави в и без това малкия ни двор,от който се открива страхотна гледка към града,но няма да му се получи.
Тааа,мислех,че ще иска да учи нещо с биология,но категорично отказа.По-скоро предпочитал нещо с профил математика(нч е му е кооооой знае колко силна).Flushed

# 650
Избрали сме училища, курсове, спортове, всичко...да минава матурата и карантината, че да почваме да живеем...

# 651
  • гр.Варна
Избрали сме училища, курсове, спортове, всичко...да минава матурата и карантината, че да почваме да живеем...
И аз смятам като теб!
Останаха 4 месеца и половина....Simple Smile

# 652
  • Варна
Вчера някой ми позволи да се потапям от обед, нали? По италиански Wink
Е, потапям се - но тоз път от радост - учителят по история все пак остави 6 и завърши с пълно отличие. Като добавим и пълния сбор точки от олимпиадата, направо си е престъпление да не си сипя! Simple Smile

За училище, подозирам, че все повече клони към МГ и затова беше истерията вчера, както и лудия максимализъм напоследък. Не иска много да говорим, да минели изпитите, но преди винаги твърдо заявяваше, че иска 4та с испански, сега отклонява, шикалкави, пита ме за сравняване на балове и колко точки било това... Хем се радвам, че явно го обмисля (това ми беше желанието на мен), хем не искам да прави нещо, само за да ми угоди, а и ако е свързано с истерии и паники - изобщо не съм навита. Но мъти й се нещо в главата, това е сигурно.

# 653
Даже искаше да си зареди картата за метрото, за да пътува заедно със съученици и в двете посоки, но му казахме, че ще го караме с колата. Не му стана приятно, но не смея да го пускам с градския транспорт, не че в класната стая няма да са 30 човека.
Моят големият каза - ти хубаво ще ме караш с колата, ама как точно се пазя, като другите ще са дошли с автобуса.

Браво на дъщеря ти, Dive!

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 21:47 от тити

# 654
  • Варна
Dive, повече да не си се оплакала от детето Simple Smile
Моето ги накъдри разнообразни. 2 четворки, не знам колко петици и шестици. Все още не е оформен по БЕЛ и математика, не знам какво чакат кралиците...

# 655
  • София
Dive,браво на девойката! Сипвай си смело.
Моят завърши с една 5-ца, по География, но дори не се и ядосва. По-скоро го е страх от "клането" на обещаните им контролни по време на присъственото обучение. Господинът им по история днес им казал, че е подготвил тест със 70 въпроса, направо изцъкли очи Joy. Но тоя господин си е уникат - миналата година първия срок имаше 6; 4,49; 6;6 + 2 похвали за отлично представяне в час и му остави 5 за срока. Вторият срок му писа 6, но му остави 5 за годината - тогава така де ядосваше, че не бил завършил с пълно 6, което заслужавал - а по принцип не е бележкар. Тази година много снижи летвата - искал 5, да видим какво ще се случи от четвъртък насетне...

# 656
  • София
Вчера някой ми позволи да се потапям от обед, нали? По италиански Wink
Позволих, позволих Wink
Ама как да не си сипеш при такива успехи на детето! Дано все така да е отлично!

Моето момче завършва с две 5-ци. Едната е подарена по Химия, /както е и 6-цата по Физика между другото/. А другата е пълна смехория - по ФВС, при положение, че синът е активен спортист. Но това да му е кусурът.

# 657
  • sofia
Вашите седмокласници имат ли изявено желание къде искат да учат?
Да, и в това е проблема. Иска да учи само в една определена гимназия и ако не я приемат ще има големи трагедии (писах малко по - нагоре за желането й) Rolling Eyes
Да ви кажа и при нас беше така изминалата година. Накрая като я приеха и в едно частно училище, съвсем беше уверена, че ще избира училището със зар. Накрая какво стана – отиде там, където най-много отричаше по-голямата част от годината, но сега си е повече от супер. Затова не се притеснявайте, ще влезе там, където е най-удачно спрямо бал, изисквания. Ако бих могла да и дам съвет на моята със сегашния опит, бих и казала единствено да не се впряга точно в една гимназия и да мисли по-широкоскроено.

# 658
  • София
Да ви кажа и при нас беше така изминалата година. Накрая като я приеха и в едно частно училище, съвсем беше уверена, че ще избира училището със зар. Накрая какво стана – отиде там, където най-много отричаше по-голямата част от годината, но сега си е повече от супер. Затова не се притеснявайте, ще влезе там, където е най-удачно спрямо бал, изисквания. Ако бих могла да и дам съвет на моята със сегашния опит, бих и казала единствено да не се впряга точно в една гимназия и да мисли по-широкоскроено.
Ох, това й се повтаря непрекъснато, но се е запънала като магаре на мост и не иска да чуе за друга.
Трябва да успеем да я убедим, че има и други също толкова добри до деня в който ще подреждаме желанията, защото може са се окаже без училище на 15.09.

# 659
  • на Мелмак
Моята се фокусирала в езикова, аз не искам, завършила съм такава. Но и мен не ме слуша Yum Ама да знаете какво хубаво бяло вино си взех Wink

Общи условия

Активация на акаунт