Отговори
# 105
Панова, стискам палци и пожелавам  всичко да мине леко и успешно! Изгубен, при вас също дано всичко мине по план.
При нас човечето някои нощи що годе спи и става на 2-3 часа да суче, други нощи не спи добре и го дондуркам, люшкам, разнасям, за да заспи. Ама така ще е. Колкото и да е уморително и трудно понякога, истината е, че имаме щастието 24/7 да гушкаме най-прекрасното нещо на света. Памперсите изведнъж станаха само напишкани; трябва да почна да си записвам кога е свършил голямата работа, че големи паузи станаха.
Водихте ли ги на ортопед? Аз още не съм, но вече в понеделник ще запиша час.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 23:57 от Fifiana

# 106
Аз откакто писа Сладката така правя но както е с памперса и помага.Но ние нямаме проблем. По скоро не смогвам на памперси след всяко ядене ака.....
Joy малеее, Деян някой път по 3 пъти ака между храненията, случва се да сменям памперс през половин час 😂 За няколко дни почти сме преполовили бокс памперс със 148бр.

# 107
Вчера ЦЯЛ ДЕН СИ КУПУВАХ КОЛИЧКА..!! Не знам каква е тая каръщина при мен,винаги за каквото и да е..Да ви разкажа..Вчера в 12:30 отиваме в Хиполенд..харесахме си всичко ок..Прибираме се отваряме и А,не е цвета,който харесахме..Обаждам се за да отидем да го върнем..Хайде пак в Плд върнахме го.. Прибираме се сглобяваме и А,ми къде е чантата,комарника  дъждобрана..😵 йее луднах..Обаждам се казвам,че чанта няма..От там ми казват,че и там няма..И накрая се сдобих с количка без чанта и други пренадлежности..Всичко това до 17:30 и ми викат елате да я върнете..Ха ми Колко пъти ще се връщам и отивам..Отказах се..Ето я прословутата количка..

Вчера не съм го кърмила близо 4-5 часа,а гърдите ми не бяха подути,защо така..?? При вас случвало ли се е..Няма кърма ли какво..Пък и от вчера не си е изял дозата мляко и снощи беше така..Вашите бебчета имат ли дни,които не искат да се хранят..??

# 108
Хюлия, при мен някои дни и нощи гърдите са видимо по-препълнени от други при един и същи интервал от време. Не знам на какво се дължи, но кърма си има. Вече не ги чувствам супер болязнени като преди, но мога след хранене на бебето да изцедя около 100 мл.

# 109
Helinor, с каква помпа цедиш? Похвално остатъчно количество имаш Hug
Аз едва изцеждам х60 от двете преди бебето... С двойна електрическа съм (Bebumi). Като стисна с пръсти ареолата излизат повече струйки, с помпата само 2-3..

# 110
Хелинор и аз така не ги чувствам болезнени..Има някакви болки,като наближи бебчо да яде и то за няколко секунди..Чудо на природата направо..Иначе ги усещам,че са тежки като дойде време за хранене и това е най-много през 2 часа,няма и толкова..Иначе бучки нямам..
малага аз пък въобще не се цедя да знам колко имам,колко сучи..всичко ей така на магия,късмет..И при мен сега има повече струйки на дясната 3,на лявата 1 😄

# 111
Малага, цедя с помпа на Медела, ръчна. Правя го обикновено веднъж на ден и то в случай на нужда. Замразих известно количество за спешни ситуации, но нямам вече място в камерата.
Често суче от едната гърда, а другата цедя.

# 112
Аз също не мога да хвана зависимост.  Изпомпвам и аз по 80- 100 мл но остава и в гърдите. Мен много ме  боляха зърната,защото нямаше кой да се сети да се маже. Моята помпа е ръчна на Авент. Много бързо се изпомпвам, хванах цаката, дори и бучиците да махам.
Благодаря за видеото за акото, тъкмо започнах да се притеснявам. Сега ми е притеснено, че усещам костите на главичката по по- различен начин. Но  ММ каза че се шашкам .... пак, и се оплака че много мрънкам. Вчера му казах че имам нужда да ме гушка повече , да каже браво мамче ...И ми се сопна че 5 мин не съм могла да издържа без нещо да ми е криво. Но като питам кога ще смениш поне един памперс - имало време. Сега се подготвям ментално за посещение от свекървата. 🤯🤯

# 113
Аз също не мога да хвана зависимост.  Изпомпвам и аз по 80- 100 мл но остава и в гърдите. Мен много ме  боляха зърната,защото нямаше кой да се сети да се маже. Моята помпа е ръчна на Авент. Много бързо се изпомпвам, хванах цаката, дори и бучиците да махам.
Благодаря за видеото за акото, тъкмо започнах да се притеснявам. Сега ми е притеснено, че усещам костите на главичката по по- различен начин. Но  ММ каза че се шашкам .... пак, и се оплака че много мрънкам. Вчера му казах че имам нужда да ме гушка повече , да каже браво мамче ...И ми се сопна че 5 мин не съм могла да издържа без нещо да ми е криво. Но като питам кога ще смениш поне един памперс - имало време. Сега се подготвям ментално за посещение от свекървата. 🤯🤯
От опит Ани не насилвай човека.На моя мъж му отне много време да се престраши,вече много често сменя баткото,но малкия не смее.А за признание и аз чакам....мрън-мрън не спя ,докато приспя единия другия става,оплаквам му се,а отговора е това ти е работата.Просто мъжете са друга "бира" нашия организъм и психика се подготвят 9 месеца за бебето,бащата чак като го види осъзнава промяната.
Бях на пазар в Лидъл и във Фантастико,все едно на ексурзия бях.Нямам търпение да се стопли и с количката да обикалям.Вече 2 дни сме без добавка ам.,явно е било някаква криза.Преоткрих безалкохолната бира и орехите,боза не мога да се прежаля да пия,опитах и сокове натурални.Чая на веледа за мен е най-добър.

# 114
И аз съм като Хюлия, колкото суче- толкова. Не се цедя допълнително, веднъж пробвах и се изнервих ужасно, 40 мин. се борих с помпата и накрая разлях половината.

Слагате ли децата по корем? Аз се опитвам, но издържа не повече от 30 секунди и следва бурен рев.

# 115
Аз също не цедя, нямам помпа и не съм и пробвала даже колко ще събера, бебко си суче, в петък ще видим и колко е наддал. Слагам го по корем, когато се сетя. Седи, стига да не го мъчат колики и да е кисел, надига главата и се оглежда насам натам. Мм и памперси сменя и го мие, облича и дундурка. Само дето не може да го кърми 😂😂

# 116
ММ сменя, ако аз поискам, но сам не поема инициативата. С храненето е същото той ѝ дава шишето, но чака аз да кажа кога. Полива ни вода като я къпя. Помага човека и много ѝ се радва.
За обръщането - правя го когато се сетя. Обикновено поне веднъж на ден два. Има случаи в които леко мрънкащо успява да я повдигне и обърне на другата страна в други случаи си се отпуска и си дреме както сэм я оставила. Рев ако не се лъжа имаше само веднъж, но той беше защото си беше раздразнена и преди обръщането.
Хюлия, честита количка. Ама на твое място щах да си взема и чантата.

# 117
  • София
Хюлия, честита количка. Много разходки да има бебко с нея. Blush
Но настоявай да ти дадат и другите принадлежности, щом са включени в комплекта.

Деа я слагам всеки ден по корем, по няколко пъти. Много обича.

Препоръчайте активна гимнастика. Нещо на нормална цена, де, не тия по 100 лв. Grin

# 118
Rave, и аз търся активна гимнастика тези дни. В момента има 50% на някои артикули в Хиполенд, гледах тази https://www.hippoland.net/fisher-price-newborn-aktivna-gimnastik … rsko-konche-drd92, но съм ограничена от мястото и се чудя какво да е... Приятелка ползва едни малки дървени без килимче от Икеа. Иначе има 1000 обяви и в олх.
ММ върши абсолютно всичко 50:50 с мен, че и контрол на храненето на детето ми упражнява. Да не говорим, че само той готви и сервира. Една вечер бях закъсала с едната гърда и сам го изкъпа във ваната. Добре че в момента не ходи на работа, голяма отмяна е. Друг не ни помага.

# 119
Нашата педиатърка ни показа масаж как да му правим и се слага по корем за да масажираш гръбчето. Той много обича по корем , и даже заспива така. Като много го мъчи коремче го слагам така легнал и заспива.....

Хюлия, ако наистина влизат в цената си ги искай, чанти подходящи за количка са си скъпи и няма за без пари, а за дъждобран също....

Днес цял ден спи, дори още, жална ми майка довечера.....ама ме е жал да го будя.

Общи условия

Активация на акаунт