Отговори
# 180
Мамчетата, които хранят смесено или изцяло на АМ - какво мляко ползвате. Scrubi като каза за ефекта на пръцкането на нашето и чак сега осъзнавам, че може и да го измъчваме, ама си мислех, че си пръцка нормално. Опитвам се да сме повече на кърма, но на всяко хранене сме като на бойна сцена. Той не иска да захапе и се мята като рибка на сухо и няма успокояване,докато не бутна шишето с АМ в устата му. Че на моменти хич не иска и да суче и ми се струва, че виждам накъде вървим с кърменето.
Малага на нас вчера педиатърката ни каза да махнем 1 хранене - хич не ми е ясно как ще стане това. Малчо от вчера плаче и иска да яде на 2ч, вместо да ги намалява, той увеличава храненията.
Дано не го простудихме вчера, че духаше много и уж само от колата до болницата - 20 м да сме минали, ама нещо днес шмърка с нос...

# 181
Моят човек още е на смесено хранене. Обръща си две бутилки АМ дневно. Едната задължително вечер и успявам и аз да поспя 4-5 часа. И аз давам Хип комбиотик. Не съм забелязала да му е некомфортно от него, но той като цяло няма колики. Избрах него, защото това са давали още от ковьоза и не исках да го сменям.
На ортопед го водих при доц. Кацаров. Направи си ехографията и не се е опитвал да пробута някакви ортопедични материали в допълнение. Аз и за себе си съм ходила при него, като цяло го харесвам и смятам, че е доста смислен професионалист. С баткото преди 7 години ходих при д-р Алексиев и много ме издразни. Типичен ортопед от Горна Баня, но аз имам 4-5 операции там и съм предубедена. Не бих го пропуснала този преглед, защото може да стане голяма беля, която на този етап е поправима. Като цяло съм фен на профилактиката.
За пюретата ще карам както дойде. Не робувам на марки, гледам да чета етикетите. На Ганчев помня, че бяха предимно захар (включително и зеленчуковите) и нишесте. На Слънчо имаше и хубави по състав и не толкова хубави. На ДМ и Лидъл бяха добри. Все пак минаха години и пак ще гледам внимателно състава. Иначе като цяло сме късметлийки, че ще захранваме лятото, защото ще има много сезонни зеленчуци и плодове за домашни пюренца.

# 182
Моето момиче нещо не иска да се храни като хората. Захапе, после пуска, реве, извива се. Така не мога изобщо да прецедя дали се е наяла. Давам сега по-начесто, ама е мрънкате, разнасяне. Какво става не знам вече? Колко яде идея си нямам нали е само на кърма. Аз още цедя по веднъж на ден.
Освен това забелязвам, че все наляво си завърта главата. В редки случаи надясно.
Като реша да я обърна, тя пак я връща.
Активната гимнактика я сложих вчера и микля, че й е интересна. Заглежда се, кокори се.

# 183
Нашата активна гимнастика я купих лятото от Лидл и в последствие ми подариха още две използвани. 😊
Слагам Ева от две седмици в нея и няма такъв кеф. Ще ѝ се откачът ръцете и краката. А какви усмивки и звуци издава... Много ѝ се радва. Харесва си едно шарено цвете с огледалце и все него гледа. Имам си малка кифличка. 😄🥰

# 184
Ние хапваме нан комфортис.. При нас е голяма хамалогия, първо яде от мен, после АМ и след това се цедя и пазя за следващото ядене или замръзявам. Мисля че сме в криза на растежа ние, странно спане, странно ядене.. Аз за пюретата мисля сама да си правя, пък и готови ще взимам, но за сега съм доста амбицирана сама да му правя. то било много гот с раничка навън 😍

# 185
Кой ви издаде болничния след изтичане на този от родилното? Моя изтича утре, ще звъня на педиатъра да видим....В петък трябва да имам нов болничен. Вече след него май се подава някакъв документ
до работодател....

# 186
Деси, много сте сладки! И ние сме така, сукане, дохранване, цедене следователно пълно изтощение.
Изгубен, на мен педитърката ми издаде болничния.
Да се похваля и аз получих превод с еднократната помощ Simple Smile

# 187
  • София
И на мен ми се вижда много рано за махане на нощното хранене на толкова малки бебета.
Моята госпожица хапва два пъти през нощта.

За захранването, при ЗВБ няма пюрета, но ако все пак се наложи да давам, със сигурност ще го приготвям вкъщи. Тия купени боклуци, пълни с Е-та... Мерси. Close

изгубен, третият болничен ми го издаде педиатъра.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 12:37 от rave

# 188
Ами не, не преяжда...връща като рефлукс. Той още от родилното си хапваше повече, все пак ни изписаха почти 4кг. Правили сме си експерименти с количествата, за да видим кога е глад и кога колики и просто на моменти като изяждаше по-голямата доза, заспиваше почти веднага без повръщане. Плюс това, повръщанията започнаха без да сме покачвали количеството и затова знаехме, че не е от преяждане. Това, че някои бебета ядат по 90-100 за 1 месец, не значи, че това е универсалната доза за всички.

# 189
Филм, Парадигма....извинявам се ако съм ви засегнала с изказването си за ортопеда.
Изгубен и аз не съм по партитата с поръчкови мъфини и торта от памперси.  Предпочитам да изхарча парите за почивка отколкото за дизайнерски мъфини....но пък има и много хора, на които тези неща им доставят истинска радост.
Да ви се похваля,  най-накрая блокът ни взе Акт 16 и Разрешение за ползване. Иупиииии! Днес оставих Яни на моите родители и сега търча към НАП да плащам данъци,  че банката не пуска ипотечен кредит ако си длъжник на държавата. Тази вечер ще пия една голяма чаша вино. Вижда се края на съвместния живот със свекито.

# 190
В никакъв случай не си ме засегнала Скруби. Аз лично съм си патила от ненавременна диагностика и се презастраховам.
Честито за новата къща. Дано бързо и безаварийно да се справите с ремонта и да дойде сладката раздяла със свекито!

# 191
  • София
Вчера и аз се чудих да се смея ли, да плача ли. С малката цял ден се разнасяме на ръце и получих страшни болки в гърба, врата и ръцете. По едно време чувам кучето, че скимти и гледам как е наакало на три места в хола, а по-късно още два пъти. Не мога да го изкарам навън, защото беше късно вечерта и беше супер студено, а малката беше къпана за да я взема с мен и чаках ММ да се върне от работа. Докато чаках кучето започна да повръща. А между другото чистенето на цялата мизерия се случваше с една ръка, защото с другата носех бебка, която се скъсваше от рев. Та в 23ч, когато се прибра ММ изглеждах на корабокрушенец. 😁 Изпих една чаша с вино и се тръшнах в леглото, а ММ пое грижите за бебка и ме остави да спя до 08:00ч. Той разбра, че яко го бях закъсала...

# 192
Нашето 40 е в понеделник. Аз не исках да събирам никой, ама бабите(нашите, не на малкия) сакън все едно не знам какво съм казала. Та в неделя ще ги съберем тях, майките ни и леля ми, една питка и толкова. Да си правят каквото си знаят де и който иска да се сърди. На църква няма да ходим, аз не съм от най-вярващите, а мм е атеист.

Чудя се дали да не сменя био амиката с нещо друго. Не знам от нея ли е или не, но е един рев като тръгне да пръцка и ака, чак се буди. Вашите бебоци събуждат ли се като се напъват? В много случаи Деян не може да пръцне или ака, ако не го гушна в подходяща поза-по корем, на рамо, в поза за изакване.

# 193
При нас хапва по- често през деня. Но ние с ММ още преди да се роди си лягахме късно. Така че като яде към 1- 2 после чак към 6, след това 9- 10 ...може след обяд пак да поспи 4 часа ...със сигурност имаме по 6 хранения на ден. На домашния кантар е качила около 600 гр, за 3 седмици и малко, само на кърма. Но не виждам как мога да я събудя и нахраня,  ако не иска. В момента заспа , а е яла само от едната гърда ( по мое усещане около 80-100 мл).
За пюретата,  определено смятам аз да ги правя, плюс че обожавам да готвя. Дори ще консервирам плодове, белени праскови и кайсии... И т.н.  ще прегледам разни рецепти скоро, за да мога да прочета и да се организирам да започна градината. Така че мойте хобита- кулинария,  градинарството и бродиране, ще ми влязат в употреба за отглеждането,  без да излиза че съм обсебена от детето. Просто се припокриват.
Довечера ММ ще прави пържолки на скара, с пържени картофки и мисля да си сипя една бира. Тъкмо да проверя хемоглобина,  че на нова година от две глътки шампанско бях ....

# 194
Вчера и аз се чудих да се смея ли, да плача ли. С малката цял ден се разнасяме на ръце и получих страшни болки в гърба, врата и ръцете. По едно време чувам кучето, че скимти и гледам как е наакало на три места в хола, а по-късно още два пъти. Не мога да го изкарам навън, защото беше късно вечерта и беше супер студено, а малката беше къпана за да я взема с мен и чаках ММ да се върне от работа. Докато чаках кучето започна да повръща. А между другото чистенето на цялата мизерия се случваше с една ръка, защото с другата носех бебка, която се скъсваше от рев. Та в 23ч, когато се прибра ММ изглеждах на корабокрушенец. 😁 Изпих една чаша с вино и се тръшнах в леглото, а ММ пое грижите за бебка и ме остави да спя до 08:00ч. Той разбра, че яко го бях закъсала...
Позната история....нашият куч обаче пикае ....мине се не мине има локва...
А днес бях от зор до тоалетната по голяма нужда с ревящо на цитата бебе.... И в тоалетната не бях кърмила.

Скруби и аз бих дала пари за почивка, ски или да отидем някъде, но не и да правя измислени партита....РД стигат. По спомени от каката става цяла сватба един детски РД....хахахах откъм финансите де.
А се чудя на сестра ми примерно, на нито една почивка не са отишли никъде, все нямали възможност,  в същото време дават по 300+ лв за цигари и им са широки пръстите. Все нещо са купили на изплащане....Но за почивка няма.
Ясно е че всеки си е свикнал с някакъв негов си начин на живот. Ние не можем без  море, планина и тнт.....Да сме здрави да можем да си ги позволяваме де. Много ми се иска да го заведем това лято до Гръцкото море поне, ама дано не затворят границите....за неваксинирани от Ковид....хахах

Общи условия

Активация на акаунт