Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 12

• 52 135
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Луелис, само едно уточнение, за бебе, което тепърва започва да захранване, не е окей твърда круша, защото е choking hazard. Хубаво е да бъде мината или на пара, или на фурна, за да е мекичка.

Дааа! Аз си ги правя и за мен на пара - под налягане, ако трябва да съм точна.. Покрай дребния вече всичко е минало обработка и правя порции за няколко дни.. Всичко, освен авокадото и банана е на пара...

А кога е окей да предложа месо и как? Много добре сварено и самостоятелно ли в начало или с нещо друго? Примерно морков?

# 316
Аз предложих месото на късчета с малко печен картоф и печен морков:)

Той също е на 3 хранения и е на 1г. Все още не мисля да стават 4. Яде закуска, обяд, следобедна, но на вечеря давам малко каша лека нощ и заспива с шише ам. Харесва ми този ритуал с млякото. Самата аз като тийн много обичах чаша мляко с ванилия докато си гледам сериала преди сън и си го представям след няколко години си ляга с по-малко братче-сестриче и четем приказка и те пият малко, затова така си продължавам😍

# 317
Аз по снимки гледам, че още третата седмица съм дала  печено пилешко бутче (не цяло, ами частта с копанката) 😀 Всъщност доста време само това му беше месото плюс многооооо скара. Кебапчета и кюфтета от всякакъв вид за момента са ви топ нещото.

# 318
Аз по снимки гледам, че още третата седмица съм дала  печено пилешко бутче (не цяло, ами частта с копанката) 😀 Всъщност доста време само това му беше месото плюс многооооо скара. Кебапчета и кюфтета от всякакъв вид за момента са ви топ нещото.
Може ли да споделиш рецепта за скара? Нещо изпитано с пропорции. Благодаря.

# 319
  • Варна
А кога е окей да предложа месо и как? Много добре сварено и самостоятелно ли в начало или с нещо друго? Примерно морков?

Аз си спомням, че за първи път му дадох мляно пилешко месо, като кюфтенца на фурна. Малко след това и сьомга вкарах в нещо като рибени пръчици от картофи, броколи и рибка.
Печеното копанче и при нас беше (и все още е) любима храна. Grinning

Редактирам се само да допълня, че няма нужда да се притеснявате и да отделяте храните, тоест да въвеждате едно по едно. Simple Smile Ние правихме така само първата седмица, после почнахме многокомпонентни ястия. Ако случайно излезе някаква алергия, просто в последствие тествате една по една съставките от съответната рецепта.

# 320
Аз пак съм с въпрос. Имам съмнение , че дребен е с АБКМ или поне непоносимост . Ще го обсъдя с педиатъра и ще настоявам и за консултация с алерголог. Ако се докаже как се действа с млечните и телешкото и дали са проблем яйцата?

# 321
На бебе 16.5 месеца как се предлагат маслини (Без костилка) ?
Нарязани на 2 или сам да си гризе от цели?

# 322
На две мисля, че ще е по-успешно.

Аз пак съм с въпрос. Имам съмнение , че дребен е с АБКМ или поне непоносимост . Ще го обсъдя с педиатъра и ще настоявам и за консултация с алерголог. Ако се докаже как се действа с млечните и телешкото и дали са проблем яйцата?
Ако има АБКМ, ще е на диета без млечни и телешко. Яйцата вероятно ще посъветват да се въвеждат внимателно. Гастроентеролог обаче бих препоръчала като първа консултация.

# 323
Момичета при нас се наблюдава нещо ново. Не знам дали на някоя и се е случвало. Напоследък иска да дъвче храната след това я плюе и си играе с нея. Честно казано ми става доста гнусно, като го гледам, но особено ме дразни факта, че после не иска да го яде. Обича тези храни, но просто иска да си ги мачка, според вас какво да направя за да спре?

# 324
Изи, на каква възраст беше? Малката също прави така от време на време, аз просто я спирам и махам храната.
Искам да попитам дали след консумация на печива с банан при изхождане наблюдавате промяна или миризмата? Извинявам се за неприятния въпрос, но вече няколко пъти засичам промяна и миризмата е доста остра. Дали не бъркам аз някъде при приготвяне? Следя съотношение на съставки и време за изпичане.

# 325
Мирише различно всеки път…винаги неприятно.
На 1г е

# 326
Вкарай месо, ако не си, и ела се оплачи след два дни запек.

# 327
На две мисля, че ще е по-успешно.
Благодаря,  Кактус.

А какво мислиш за заквасена сметана за дете на 1и 5?  Малкият е много любопитен и бърка навсякъде и опитва от всичко, което страшно много ме радва, защото сам си добавя нови неща в менюто (например ягоди от онзи ден, дето не ги искаше миналото лято.)
Освен това е луд по варени яйца и бекон  Grinning на ядене може и по 2 яйца да изяде, естествено после се стремя до края на деня да не му попадат в полезрението, защото иска още. Обач2 всеки ден яде по 1/2. Досега реакция не е имало, а от доста време го практикува, но не знам защо малко се притеснявам.

# 328
На малката тортата за годинката беше с маскарпоне и заквасена 😊 въвиждай 😉

# 329
Аз днес за сефте включих сметана, защото нямах под ръка мляко. Дано не е фрапантно. Момичета, повтарям се, но от кога мога да давам маскарпоне и вие на коя марка залагате?

Общи условия

Активация на акаунт