Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 862
  • 833
  •   1
Отговори
# 375
Има си Нико балкон, има си... От там е снимал гледката...Не го мисли него.
Сега има, някога е нямал, доколкото помня какво беше писал. Ама все ми е тая дали един човек има или няма, като (вероятно) 90% от хората искат да имат. Следователно липсата му може спокойно да се счита за минус/компромис.
Имам си балкон, а сега и двор си имам. Имаме  двустаен апартамент (наследствено жилище на жена ми) без балкон (с усвоен такъв).  Намира се на страхотно място и се отдава за сериозен наем въпреки липсата на тераса. П.П. Със сигурност е по добре да има балкон, но когато има достатъчно други позитиви липсата му е позволим компромис.

# 376
100% съм съгласен с ЧС. И аз така съм постъпил.
Според мен Попея малко се вживява и ги приема лично нещата.
Отделно, че 68кв бих живял 1 човек или 2ка. Но с дете вече идва тясно. А са изсипани 1 торба пари.
Това семейство няма ли да расте?
Сега вече има метро навсякъде. И красно село и където си помислиш.

Ако се вземе за пример имота в Яворов там ще има две спални и хубав хол с кухненски бокс. Идеално става за отглеждане на дете. П.П. Тангра, изтрих поста за локацията. Сега ще го пусна пак. П.П.2 Топ локацията не е за “гъзария”, а основно за удобство. Живеейки в топ район имаш наблизо хубаво училище и градинка или парк. Не се налага да се ползва непрекъснато ГТ или автомобил. Всичко е на пешеходно разстояние и се спестява доста време дневно/месечно/годишно загубено в път.
Смятах да не се намесвам пак в този безсмислен спор, но след като топ локацията не е само заради "гъзарията", ами за удобството, то не е ли заради удобството и това колко е голям апартаментът, колко е светъл, какво му е изложението, как е изолиран, шумен ли е, има ли асансьор и т.н.???
Аз многократно съм поствал снимка с гледката ми. Страхотна е. Просторна и зелена. Изложение изток/юг. Висок етаж. Апартамент от 200 м2 с хол 60 м2, кухня 12 м2, три спални, 2 бани, мокро и дрешник си мисля, че е напълно достатъчен за семейство с дете. Спалните гледат към тих вътрешен двор. Може да се спи на отворен прозорец. Има асансьор. Метрото е на 100 метра, но никога не съм го ползвал. Всичко е на една ръка разстояние и няма нужда от ГТ или шофиране.
Именно с този си пост доказваш, че не е единственото определящо локацията. Защото ако и другите променливи не бяха изпълнени, вероятно нямаше да купиш там?

# 377
Преди това съм живял в далеч по-малки апартаменти намиращи се в същия район. Преместих се в голям имот чак когато го намерих. Но е вярно, че локацията е супер важна, но не е единствен (понякога) фактор.

# 378
  • София
Ами до колкото знам, сградата сега се строи. И е срещу Арена армеец. Не е съществуваща ИТ сграда.
Спирката се води площад на авиацията. Май има и един паметник самолет. На самото кръгово има 2 спирки. Едната е откъм ГМ димитров, срещу бившия VMware. Другата е отдолу, откъм НАП. Има доста сериозен наклон в посока "Шипченски проход".
Бтв, да се поправя. Стана ясно, че сградата е NV TOWER  http://minstroy.com/ofis-sgradi/nv-tower
Намира се на бул ГМ димитров, до метрото. И е реално в Студентски Град. Не е много близо до 4ти км.
Т.е. на мен ще ми е 15 мин пеш през парка и 2мин с кола. А и до метрото. Не е лошо.

# 379
Има си Нико балкон, има си... От там е снимал гледката...Не го мисли него.
Факт е, че вероятно 90% от купувачите нямат неограничен бюджет. А това означава, че неизбежно правят някакъв компромис при избора на жилище.
Защото то излезе, че като правиш някакъв компромис, значи си зле. Визирам мнението на Попея, за това, че Айша е направила компромис за жилището в Дианабад, нищо че това е добър квартал. Просто защото не е толкова добър като Лозенец.
Май нещо и на теб ти куца разбирането. Аиша твърди, че не само не е направила компромис, ами и Дианабад е по-добър от Лозенец. Което е абсурдно и по него споря. Тя изобщо отрича да е правила компромис, даже била спечелила по отношение на квартала. Ти какво си разбрала, е друг въпрос.

Аиша, милият ти може да има ред причини да се съгласява с теб, най-очевидната е да не го изгониш, ако те ядоса 😂

# 380
  • София
Popeа, наистина ли смяташ, че всеки, който не е купил апартамент в Лозенец е направил компромис? Аз мога да кажа за нашето семейство, че избор на апартамент в Лозенец би бил компромис. Имахме предложение за мезонет до Здравната каса и любим ресторант, който отказахме без да се замислим. Това не означава, че за всички е така, разбира се.  Защо за Аиша Дианабад да не е по-добър квартал за живеене, за нея и нейното семейство?

# 381
Хубаво е да се дефинира кога имаме компромис. Ако човек гледа оферти в Лозенец и Диана бад  и харесва повече жилището в Лозенец, но не може да си го позволи и затова взема другия, явно имаме компромис с положението. Но ако човек изобщо не е имал интерес към Лозенец и хич даже не е гледал оферти там, то дали пак имаме компромис? Може ли да се говори за отказ от нещо, ако не си го искал? Можем ли да кажем, че един веган се е лишил от нещо, ако не си купи салам в магазина?

# 382
  • София
Хаха, ако погледнем статистически, Лозенец е само един от кварталите. Така че би трябвало сравнението да е обратно!
Ако някой не си е купил веганско киноа, а салам, означава ли, че е направил компромис Wink

Ако трябва да избера между нов 4стаен 150 кв с 2 гаража, още 50кв в Дианабад, срещу 30 годишен, без асансьор, без гараж 3стаен 100кв в Лозенец, познайте според мен, кое ще е компромисът?

# 383
Защото говорим обективно кой е, а не субективно. Субективно за някого Дружба ще е по-добър избор от Лозенец, защото майка му живее наблизо и гледа детето. Това  не значи, че Дружба е по-добър квартал от Лозенец. Обективно кой е по-добър се вижда от цените. А Аиша е била притисната от обстоятелствата и е направила компромис заради това. Което си е ок.
Хубаво е да се дефинира кога имаме компромис. Ако човек гледа оферти в Лозенец и Диана бад  и харесва повече жилището в Лозенец, но не може да си го позволи и затова взема другия, явно имаме компромис с положението. Но ако човек изобщо не е имал интерес към Лозенец и хич даже не е гледал оферти там, то дали пак имаме компромис? Може ли да се говори за отказ от нещо, ако не си го искал? Можем ли да кажем, че един веган се е лишил от нещо, ако не си купи салам в магазина?
Така де, ама Аиша написа, че е гледала първо в Лозенец и нищо не е харесала. Ама като си си продал имота (и това го написа тя) и трябва за месеци да се изнесеш, време да чакаш хубав имот нямаш. Затова правиш компромис и гледаш да е възможно най-малък. И излязло ЕПК на булеварда в Дианабад. Ами каквото, такова, ремонт не иска и можеш бързо да влезеш. Защото новият собственик на твоето няма да те чака дълго. Жената си го обясни как е станало.

# 384
Защото говорим обективно кой е, а не субективно. Субективно за някого Дружба ще е по-добър избор от Лозенец, защото майка му живее наблизо и гледа детето. Това  не значи, че Дружба е по-добър квартал от Лозенец. Обективно кой е по-добър се вижда от цените.

Нищо обективно не може да има тук. Това, че цените в Лозенец са по високи, само значи, че субективната оценка на голям брой хора му отдава предпочитание. Както бях казала и преди, тук нямаме метър, килограм, волт, честота или друга обективно измерима величина, че да говорим за обективно по-добър квартал. След като хора (субекти) го оценяват така, то оценката е субективна. Вече цената може да е обективна, защото почива на факт - желанието на голям брой субекти. Но харесването е субективно по дефиниция. Можеш ли да кажеш от десет артиста - секс символи кой е обективно по-хубав? Едва ли.

# 385
Танграта, цената е определящото за това кой квартал е по-добър. И у нас, и в чужбина. Ако за едни и същи пари в Дианабад купуваш 150 кв НС, а в лозенец 100 кв СС за ремонт, това очевидно показва, че Лозенец е по-добър квартал. А ти може да предпочетем за същите пари 250 кв в Дружба, това си е твой избор. Но това не значи, че Дружба е по-добре от Дианабад.
ЧС, ами то точно това е дефиницията за обективност в социалните науки. На това се базира  и социологията, и ИК статистика.

# 386
Цената е показател кой квартал е предпочитан, а не кой е по-добър. За да се каже кой е по-добър трябва да се дефинират критерии и да се сравняват те.

# 387
Ама не значи и че апартаментът в Дружба е компромис.
Локацията е компромис, не покупката/апартаментът.
Локацията не е = апартамент.  Стига сте го въртяли, все едно е. Не е.
Аз пък казвам,че апартаментът е равен на квадратурата. Това е водещия фактор. И цените го доказват. По-големите са по-скъпи от по-малките 😀😀😀

# 388
Цената е показател кой квартал е предпочитан, а не кой е по-добър. За да се каже кой е по-добър трябва да се дефинират критерии и да се сравняват те.
Ами те са дефинирани  - близост до центъра, транспорт, зеленина, ниско застрояване, близост до парк, добри училища и ДГ. Предпочитанията на хората са на база подобни критерии и затова повече хора предпочитат Лозенец, отколкото Дианабад и съответно цените там са по-високи.

Доро, за сравняване се използат цени на 1-ца площ, а не общи цени. Именно, че локацията е компромис, а това е една от основните характеристики на всеки апартамент. Съответно, ап става с компромис - локацията. Има плюс, че е близо до мама, но има компромис - локацията. Съответното всеки си избира какъв компромис ще направи.

# 389
В случая сравнявате повече квадрати в Дианабад за по-малко в Лозенец, нали така? Или изпуснах нишката?

Общи условия

Активация на акаунт