Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 871
  • 833
  •   1
Отговори
# 390
В случая сравнявате повече квадрати в Дианабад за по-малко в Лозенец, нали така? Или изпуснах нишката?
Именно, за една и съща сума купуваш повече квадрати НС в Дианабад срещу по-малко СС в Лозенец, защото Лозенец е по-скъп квартал, на 1-ца площ. Или обратното, едни и същи квадрати в Дианабад НС ще ги купиш за по-малко пари от Лозенец СС.  А е по-скъп, защото е с по-добре показатели по обичайните критерии за градска среда. Съответно, ако имаш дадена сума пари, правиш компромис с локацията,  ако ти трябват 150 кв. Ако и 100 кв са ти достатъчни, тогава не ти се налага да правиш компромис с локацията. И не е само за Лозенец, същото важи за И Вазов, Изгрев и тн

# 391
  • София
Ами именно Simple Smile
За една и съща сума правиш компромис с квадратите.
Абсолютно легитимна и обективна логика.

# 392
Бтв, да се поправя. Стана ясно, че сградата е NV TOWER  http://minstroy.com/ofis-sgradi/nv-tower
Намира се на бул ГМ димитров, до метрото. И е реално в Студентски Град. Не е много близо до 4ти км.
Ако я озеленят както е по проект, ще стане чудна.

# 393
И да вземем предвид, че повечето микролокации в Лозенец също са компромисни - на булевард, нагъчкани, тъмни (засенчващи се кооперации), ама задръствания имало - все често използвани критерии при избор на жилище.
Или казано наобратно - малко микролокации в Лозенец отговарят на всички критерии, дадени от Попея.

# 394
  • София
Уф, трети ден се занимавате с моя покупка от преди 20 г. И защо е този направо нездрав интерес?  Ами това съм искала, това съм купила без да бъда притисната финансово или от времето. Новия собственик нямаше нищо против да си живее в квартирата, наемите и цените бяха други. Сделките се случиха изцяло в моя полза заради моментния валутен курс. 
2 г. след покупките можех да се върна в наследствен имот в Лозенец, а да давам Дианабад под наем. Но двете с дъщеря ми не пожелахме да се върнем в квартала. А и тогава  започнах работа точно до блока на бул.Черни връх. С удоволствие си пътувах между кварталите - авт. спира пред двата блока, като такси ми беше.
Танграта, ще сме съседи и ще си махаме от прозорците докато си на работа и си пишем тук.

# 395
Хора, стига с този Лозенец. Аз пък например въобще не го харесвам. Работила съм достатъчно дълго време в квартала, познат ми е и мога да кажа, че е квартал където не бих искала да живея, респ. не сме търсили там, това означава ли че сме направили компромис? Недейта да налагате, че само защото някой си е взел в Дианабад или Мусагеница е направил компромиса на живота си...

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 19:39 от blackcat6

# 396
Ами именно Simple Smile
За една и съща сума правиш компромис с квадратите.
Абсолютно легитимна и обективна логика.
Да, въпросът е кое ти е по -важно, кварталът или квадратите. Но това по никакъв начин не променя кой квартал е по-добър. Което беше поантата на разговора.
Съвсем отделен въпрос е трябват ли ти 150 кв вместо 100 (достатъчни за 4 членно семейство) в замяна на пешеходен достъп навсякъде, добри училища, парк, спортни съоръжения и тн . И дали не е по-добре 100 кв., ама готините мацки да ги впечатляваш с ап в Лозенец - това специално за ергените 😜
Добре, нека заменим Лозенец с Яворов. Разсъжденията са съвсем същите.
А ап на Аиша в Дианабад е преустроен двустаен, вероятно към 65-70 кв., старо ЕПК. По нейна информация. Та Танграта съвсем няма да го хареса 😀

# 397
Ами то винаги е било ясно - който не живее в Лозенец (около Елин Пелин най-вече)/Иван Вазов, сега и Яворов се спряга, е бил принуден да направи компромис, защото не е имал достатъчно пари за елитните квартали. И не иска да си признае, че няма пари.

# 398
Уф, трети ден се занимавате с моя покупка от преди 20 г. И защо е този направо нездрав интерес? 

Нищо лично към теб няма:-) Просто ти попадна във фокуса на много стар спор и той се завъртя около теб с нова сила.

# 399
За мен пък би било компромис да живея на 100 квадрата, нищо че сме трима и половина.
И някой да ми обяснява дали 100 или 200 ми трябват. Отговорът е: Лозенец не ми трябва, квадратите ми дайте 😀
А в Яворов пък живее една от свекървите ми и за нищо на света не го доближавам. Елитния квартал с бабичките. Цялата кооперация вътре вони на вехто.

# 400
За мен пък би било компромис да живея на 100 квадрата, нищо че сме трима и половина.
И някой да ми обяснява дали 100 или 200 ми трябват. Отговорът е: Лозенец не ми трябва 😀
Ми добре. Твой си избор. Това не отменя факта обективно кой квартал е по-добър, респ по скъп. И че правиш компромис с квартала за сметка на квадратите. Просто си избрала този компромис.

Добре хора, най-готиният квартал е там, където всеки от вас е избрал да купи. Който и да е той. Аз спирам с безсмислената дискусия.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 19:14 от Анонимен

# 401
  • София
Квадратите са много важни.
А правите ли сметка, че децата растат и ще поискат да живеят отделно? Вместо 150 кв. предпочитам 2 по-малки. Не си представям 2 жени  в 1 кухня. Затова съм взела по-малки - да си ходим на гости и да се уважаваме.  И родителите ми така постъпиха на времето,  живеехме си задружно, но вечер всеки си знаеше къщата.
С деца в 5 - 7 кл, много бързо ще дойде и това време.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 19:15 от Aisha

# 402
Не, Попея, ти правиш компромис с квадратите за сметка на квартала 😀😀
Стига сме си мерили компромисите.
Ако всички дружно признаем, че Попея живее на най-скъпата локация, Нико в най-голямото жилище, а Танграта има най-много инвестиции в имоти, ще има ли мир?😀

# 403
Айша, ама трябваше два малки в Лозенец да вземеш, пък ти! За да не са компромисни. Но като не си имала достатъчно пари - така е, правиш компромиси Laughing

Доро, ти пък ме сащиса - колко свекърви имаш? Обикновено и една е повече от достатъчна Laughing

# 404
Доро, ти пък ме сащиса - колко свекърви имаш? Обикновено и една е повече от достатъчна Laughing

Мани, 3. Ама 2 от тях са бивши, де

Общи условия

Активация на акаунт