Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 638
  • 833
  •   1
Отговори
# 60
И на мен микроскопичен този до Мадара. 35 кв. ми стои, да. Затова предполагам отлежава година - 3 хил евро квадрата много аристократично ателие идва. За арт-минималисти.

# 61
Колеги, пишещи редовно в темите за имотите, много ви се моля! Нека все пак темите да не са само да убием времето и скуката. Нека да се опитаме да бъдем малко по-коректни към потребители като Саиван, които се опитват да получат сравнително, не абсолютно обективни съвети. Човекът обясни, че идват да живеят в София с малко дете. Явно се притесняват заради детето къде да изберат жилище. Парите, които имат, хич не са малко. Нека да се опитаме да им бъдем полезни, не да си избиваме фиксациите, че човекът (Саиван) кой знае какво ще си помисли за живеещите в София.

Саиван, аз си казах мнението за двете обяви. Като се опитах да бъда обективна (сравнително).

И двете локации са добри, единият апартамент (в Яворов) има по-добри възможности за преустройство, но е тъмен на много нисък партер, а и ще глътне повече пари за ремонт. Другият няма особено големи възможности за преустройство, но пък е по-светъл и по-висок партер (половин етаж над земята). Входът изглежда добре поддържан.

Като локация и двете обяви са ОК, единият е малко по-близо до центъра, но и другият, в Изток, има удобни комуникации. И двата апартамента се падат към добри училища.

Обсъдете го семейно, пък вземете този, който ви е повече на сърце. Това е нещо, което ние тук няма как да кажем. Винаги има една емоционална нотка - този апартамент ми харесва повече, защо-как - не е ясно, просто е така.

И не се плашете толкова от София, ще ѝ свикнете след първоначалния шок, в смисъл, че тук разстоянията са много по-големи, хората са по-изнервени, трафикът е по-голям. Но се свиква, предполагам.

# 62

Ново строителство не гледам понеже там квадратите се разминават много.

Голяма грешка, ти не купуваш квадрати а конкретен апартамент. С този предразсъдък кой знае колко си изпуснал.

# 63
  • София
Ми като се разминават, ходиш с една ролетка, мериш, пишеш в 1 тетрадка и после сравняваш.
Новото строителство на Ляпчев (много ми харесва това място) е 113кв, 3 големи стаи, голям хол, за 100к евра.
Има спалня за 2то дете. Утре като станат студенти, студентски е на 5 мин оттам.
На 2етаж е. 2 метра има на по 10 мин пеш.
Няма как да са повече квадрати предложените 2стайни. Пък нека се разминават. Даже и гараж ще си купиш за разликата до 120к евра. Парите за преустройство даже не ми се смятат. За 2 стени искат 2000лв майсторите. Само градеж и мазилка. Отделно шпакловки.

# 64
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b157347127641959
Но се чудя как така досега не е продаден, мисля, че мястото е чудно за инвестиционен имот.
Кой наемател ще се набие да качва 5 етажа пеша? Няма да се продаде скоро и не цената е проблемът.

# 65
Ми като се разминават, ходиш с една ролетка, мериш, пишеш в 1 тетрадка и после сравняваш.
Новото строителство на Ляпчев (много ми харесва това място) е 113кв, 3 големи стаи, голям хол, за 100к евра.
Няма как да са повече квадрати предложените 2стайни. Пък нека се разминават. Даже и гараж ще си купиш за разликата до 120к евра. Парите за преустройство даже не ми се смятат. За 2 стени искат 2000лв майсторите. Само градеж и мазилка. Отделно шпакловки.

И на мен този ми се стори много добър. Ако имаше малко повече кухня можеше и перфектен да е (не съм гледала изложение, изглед към булевард и т.н. само апартамента като такъв). За мен е лудост да се навреш в онзи коптор, вместо в това - нови дограми, ВиК, електро, изолация... И с прилично големи стаи ( ширина доста на 300 см), което е супер и отпада главното обвинение за кутийки. И баните са много хубави.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 17:25 от Черна станция

# 66
Като локация Яворов и Младост не могат да се сравняват все пак. В Младост не знам кое е прилежащото училище.

Но ако локацията е базовата цена Х на кв.м., оттам нататък почваме да слагаме коефициенти - някои са 1 и нещо, други са 0, и нещо. Партерът, старата сграда, по-тъмно, без балкон са все коефициенти 0, и нещо. И всеки от тях намалява тотала. Това от инвестиционна гледна точка, доколко жилището ще запази и/или увеличи цената си в бъдеще.

# 67
Добро утро

След повторни огледи сведохме избора до два:
и двата са горе долу еднакви квадрати за пълен ремонт
1.https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b160975202122975
има балкон и е вътрешен с по голяма кухня но малка баня
2.https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b159722011762377
по голяма дневна и баня но няма балкон и е краен.
Според картата на метрото новата станция ще е на 100 метра от апартамента.
Кой бихте предпочели за малко дете според вас.
Кой е по-слънчев? Кой е с по-хубава гледка от хола? И двата апартамента са в много хубави квартали. Този в Яворов може лесно да се преправи на хубав тристаен.

# 68
Тангра - този в дървеница за 824€/кв направо ми се струва съмнителен. Ско строителството е качествено, единствения минис който виждам е че локацията все още се развива (по гугл мапс така изглежда). Но това ще се продобри за няколко години. Разпределенията са добри и цената е отлична. Относително близо е до метрото в младост, има магазини напколо, бързо се излиза с кола към гм димитров и околвръстното, вътрешен блок. Въртопо парка не е развит, а другия близък парк е студентската градина, но пак бива.

Даже се замислям дали да не ида да го видя, ако има по-висок етаж и добро изложение бих взел един на тази цена.
Виждам че асансьора е до кухнята, дали се чува?

# 69
  • София
Аз съм ходил лично. Ходил съм и до строителя лично. А конкретно за този проект комуникирах по тел и мейл преди около 1 година.
За малко не се спрях на тях. На 20 метра от бул Ляпчев е. В момента е кал, но като го завършат ще се оправи. Точно в района са хванали и строят подред няколко блока.
Не съм сигурен дали цената е актуална. Върти ми се, преди година около 900Е, но не съм сигурен.
Тогава имаха много свободни. Което за мен е основно, защото купувам сериозна бройка. Мазичките им бяха малко скъпи, и задължителни. Гаражите май бяха скъпички и те. Но като за търсещи ниска цена. За общия пазар предполагам, че даже може и ниски да са. Не ми предложиха грам отстъпка. Което също малко повлия. Мисля, че строят сравнително прилично. И доста експедитивно.

# 70
  • Sofia
Чета "два мЕтра има на по 10 мин пеш" и пак чета и недоумявам?!? А то било "две метрА има на по 10 мин пеш" Sweat Smile
Цената на кв на мен ли ми се струва ниска? 824 EUR/кв.м?

# 71
Апартамент без балкон не ми харесва на мен. Лятото моя го отрупвам със сандъчета със сакъзи и петунии, голяма страст са ми, не мога да си представя, че няма да имам такива цветни водопади. Отделно сега покрай пандемията стана ясно, че балкона си е добро място. Сутрин си пийваме кафе там, следобяд поизлезем малко, друго си е.
Мухлясалия е супер порутен, не бих го взела на тази цена. Ако е за 85 хиляди сигурно бих се навила, но е голяма кочина, наистина трябва да няма друг подходящ. Аз говоря от гледна точка на човек с голямо дете, ако наистина е толкова важно за училищата, то тогава може би е добре да се съобразите, само да вметна, че от едно прехвалено училище преместих сина ми в "невзрачното" квартално училище, където и детето и ние бяхме доста по-спокойни. Е, доучваше си на уроци, за да влезе там където искахме, но то къде ли не ходят на курсове...

Въпрос към всички, вие като вземате жилище завинаги ли го купувате, до дълбока старост? Ние в нашето първото вече направихме 10-11 години и бих го сменила без проблем ако се наложи, но в момента работата ми е на 15 минути пеш. Винаги съм поддържала теорията, че не купувам жилището до дълбока старост и има ли промяна в обстоятелствата не бих се поколебала да го сменя. Самото усещане да влезеш в ново жилище, ремонт, обзавеждането му, не са само разход на пари и негативни емоции от разправии с майстори, а и положителни такива.

# 72
Не купувам завинаги. Купувам ликвиден имот с мисълта, че ако се наложи  мога лесно да го продам и да вложа парите в друг.

# 73
Не купувам завинаги. Купувам ликвиден имот с мисълта, че ако се наложи  мога лесно да го продам и да вложа парите в друг.
Така де, в кофти квартал, с кофти изложение, на компромисен етаж ще се продаде по-трудно.

# 74
Какво ли не жертва човек в манията си да е в център или престижен квартал.
Има квартали около широк център, толкова ли е важно да си в яворов? На дискотеки ли че ходиш вечер че да ти е важно да си в центъра?
Така става като фоумните герои тук се опитват да обяснят, че локацията е преди абсолютно всичко друго. То вече почва да става смешно. За 130к евро двустаен може да се намери в почти всички квартали на София.
А истината е, че има и доста прилични квартали и в широк център и извън широк център, в които за този бюджет ще си намерят чудесно жилище. Защото тези 130к евро са без да се смята ремонта, който преспокойно ще увеличи цената с още 350-450 евро/квадрат в добрия случай...
В случая е важно районното държавно училище да е хубаво, а добрите училища са малко и основно в скъпи квартали. Частното училище до 7-ми клас струва между 70 и 140 000 лева. Средно е около и над 100 000. Не е лошо човек да може да спести тези пари. Допълнителен и много важен бонус е живота в хубав квартал.

Общи условия

Активация на акаунт