Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 673
  • 833
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро

След повторни огледи сведохме избора до два:
и двата са горе долу еднакви квадрати за пълен ремонт
1.https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b160975202122975
има балкон и е вътрешен с по голяма кухня но малка баня
2.https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b159722011762377
по голяма дневна и баня но няма балкон и е краен.
Според картата на метрото новата станция ще е на 100 метра от апартамента.
Кой бихте предпочели за малко дете според вас.
Кой е по-слънчев? Кой е с по-хубава гледка от хола? И двата апартамента са в много хубави квартали. Този в Яворов може лесно да се преправи на хубав тристаен.
В Яворов има по голямо отстояние от съседните сгради които също така не са високи.
Благодаря за отговорите  изглежда Яворов е по добрата локация

# 76
Да обърна внимание и на аспекта с майсторите. Дали сте мислили по тази тема ? Към момента е изключително трудно да намерите свестни майстори за различните дейности. Свестните са заети с месеци напред, щото са добри и щото обикновено захващат по няколко обекта. Вероятността да попаднете на някой, който ще ви окепази нещата е много висока. Изисква се също почти непрекъснато съблюдаване на дейностите и присъствие на собствениците. Само съм чувала ,че има фирми, които поемат изцяло довършителните дейности, но естествено със съответната надценка отгоре.
Предполам ,че поне има къде да живеете през това време. Ремонтът може да се проточи с месеци....
Редактирам: разликата между изтърбушване на СС и довършване на НС е поне 2, 3 месеца+ нерви

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 22:09 от Kölsches Mädel

# 77
Ми като се разминават, ходиш с една ролетка, мериш, пишеш в 1 тетрадка и после сравняваш.
Новото строителство на Ляпчев (много ми харесва това място) е 113кв, 3 големи стаи, голям хол, за 100к евра.
Има спалня за 2то дете. Утре като станат студенти, студентски е на 5 мин оттам.
На 2етаж е. 2 метра има на по 10 мин пеш.
Няма как да са повече квадрати предложените 2стайни. Пък нека се разминават. Даже и гараж ще си купиш за разликата до 120к евра. Парите за преустройство даже не ми се смятат. За 2 стени искат 2000лв майсторите. Само градеж и мазилка. Отделно шпакловки.
Ами ако учат във ФМИ на СУ или УАСГ, или някоя филология в централната сграда на СУ, или МУ, или в чужбина 😜
А сериозно, на 20 м от булевард трябва да ми го подаряват и пак ще се замисля да го взема. Отделно бетонното гето наоколо, а е самата сграда е бетонен мастодонт. Все пак не всеки може да направи такива компромиси. Разликата в локацията изобщо няма да коментирам.

# 78
Живял ли е някой без тераса? Дори в Студентски град семейните бяха планирани с тераси, ако не ме лъже паметта, че беше отдавна. Не се противопоставям на желанието за хубавата локация. Кой не иска? Обаче с прекомерна фиксация може да се пропусне по-добра възможност. И аз се бях настроила, че дъщерята ще учи в 51во и ще живеем в Хиподрума, още повече бяхме се устроили и свикнали с района, там и детската градина, работата, приятели, всичко. Много трудно брокерката ни закара на оглед до Руски паметник. Обаче щом го видях жилището и веднага казах - това е нашето - и забравих за навик, за имидж  за брези, стрелбища и хиподруми. С училищата още имаше вратички и си избрах къде да учи в радиус удобен. С образованието нещата са толкова динамични, че на уседналостта днес е така, утре е иначе, накрая пак не живееш, където си се класирал. 😃
Аз съм живял известно време без тераса. При положение, че останалите неща ме устройваха не ми беше никакъв проблем. Ние обаче обичаме да излизаме и да пием кафе навън бъбрейки си с приятели. Може и това да е причината.

# 79
От ап в Яворов си за минути до всякакви кафенета плюс Борисовата, плюс парка на Военна академия.
Да, без тераса не е хубаво, но за тези пари, толкова. Иначе за тераса на 1-вия етаж, не става въпрос за професионалистите, а за махленски апаши или наркоманчета, или дори само пубери, дето ги бие хормона и се чудят какви щуротии да измислят. С един скок са на балкона, колкото да ти изкарат акъла. Също нощем не може да оставиш отворено лятото. Абе за мен такъв балкон си е за затваряне директно.
В яворов има прозорци на мазетата, което говори, че може и да не е толкова нисък партер, вероятно и там има няколко стъпала до ап, Саиван да каже, нали го е гледал.

# 80
Има 4-5 стъпала не съм ги броил.
Някой ползвал ли е тази услуга и дали си струва
https://pravenkonsultant.com/produkt/paket-pokupka-na-imot-maksimum/
и ако може да предложите нотариус може и на лични ако е против правилата.

# 81
Саиван, агенцията на продавача работи с конкретен нотариус/нотариуси, ако е по-голяма. Не мисля, че ще можете да си избирате нотариус.
Изборът на адвокат, още за предварителния договор, преди да го подпишете, е много важен и много труден. Аз лично нямам адвокат, който да ти предложа. Рекламиращи се в Интернет обикновено ги избягвам. Както и тези в Търговския дом. Лично мнение.
Дано някой потребител в темата ти предложи добър адвокат на лично.

# 82
При положение че аз плащам невиждам как няма да мога да си избера нотариус.
Би ли предложила нотариус на лични.

# 83
  • София
Ами излишно усложняване ще е. Има 100 документа, които нотариусът трябва да провери, за да декларира, че може да се продаде имота. А много нотариуси работят с цели сгради. Седи им документация и за земята, и предишни нот актове, и скици и каквото още се сетиш.
Всъщност, това е типично за новото строителство, където има по много продажби от 1 сграда. За апартамент от 60те, с измрели строители и липса на документация, наистина няма да има значение нотариуса много.

# 84
Саиван, да не те отчайвам, но мисля, че в повечето случаи не можеш да си избираш нотариуса. Агенциите работят с конкретен нотариус, знаят се, изпращат им предварително проектите на н.а., копията на документите, нотариусът коментира, иска още документи, ако се налага.  И така.

Продавала съм и съм купувала през последните 20-30 години, не много пъти, но все пак е повече от един път. Когато е с агенция, винаги сме били при нотариуса на агенцията.

# 85
   При нас нямаше проблем да си изберем нотариуса. Купувачът е по-уязвим при сделката и трябва да има това право. Ние купихме като частно лице от частно лице - ние си избрахме нотариуса , продавачите си уреждаха документите с техан адвокат. При предишния апартамент бяхме с агенция на продавача , но пак си избирахме ние нотариуса.

# 86
При положение че аз плащам невиждам как няма да мога да си избера нотариус.
Би ли предложила нотариус на лични.

Правилото е, че купувачът избира нотариуса. Не, че е някакво законово изискване, просто обичай.Ако е НС от строител е много по-лесно да се ползва техният нотариус, защото им знае всичко, има всичките документи и т.н. Но при сделка на вторичен пазар нотариусът е от купувача.
Иначе не е фатално, стига да е нотариус с голяма практика, с хубав офис в който влизат много хора за всякакви дейности. Мошениците са с малки офиси и работят с избрани клиенти, то си им личи. Те отказват да заверяват разни пълномощни и прочее. Свестен нотариус, ползван многократно (без да имам някакви връзки с него), има на кръстовището на бул. "България" и "Гоце Делчев" (май така е сега, преди беше "Емил Марков" ). Офисът му е точно на ъгъла, от лявата страна ако гледаш към Витоша. Наскоро съм имала работа и с един нотариус на "Ангел Кънчев" номер осем май беше. Близо до БОК. Направи ми добро впечатление но,както казах, всеки с голяма практика ще свърши работа, не е като с адвокатите. И ако е избран от теб отпада и най-малкото съмнение да са се наговорили с продавача.

# 87
Нотариусът се избира от купувача. При нас ние нямахме против да е този на агенцията посредник, защото преценихме, че няма риск. И наистина ЧС е права, който и да е от тези отдавна на пазара с много дейност, все е ок. Най-важното е да си намерите читав адвокат за документите преди предв договор.  За адвокат не бих разчитала на форума.
Нотариус си изберете да ви е удобно за банката, логистично, но проверките са много преди него и там трябва адвокат, а и брокерите да свършат нещо, поне тежести и семейно положение са елементарни на прима виста, а после вашият адвокат да прегледа и прецени има ли подводни камъни.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 10:56 от Анонимен

# 88
  • София
И при мене винаги купувача е избирал нотариус. Или агенцията на купувача предлага техен, доверен. Доволна съм от Йонко Литовски, до стария нотариат е офиса. Също и от Пиринка Петрова, на ул. Розова долина. И на двете места е зона за паркиране, който е с кола.

# 89
За Литовски и аз давам глас, а е и на удобно място. Светлана Златарова на бул Хр Смирненски също, Росица Рашева на ул Кр Сарафов също.
Навсякъде е зона, да.

Общи условия

Активация на акаунт