Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 639
  • 833
  •   1
Отговори
# 750
И аз съм за втория апартамент категорично.

# 751
  • София
Вторият има една стая в повече. От кухните с отделни трапезарии е, което лесно си става колокухня. Минусът е главно че ще трябва да изринете всичко и да смените Ел и ВиК. Отделно ако трябва саниране...

# 752
  • София
Втория апарт.

# 753
  • София
Уау, колкото много сте изписали! Имам 2 теми за четене, което само може да ме радва и да ми е полезо Relaxed Върнах се от двуседмичен адвенчър с нови сили да продължавам търсенето. Smile

Ако помните онази обява  от Стрелбище, която подозирахме, че е фалшива, но все пак исках да направя оглед ако е възможно... Седмица след като безуспешно се опитах да звънна, ме събуди телефонно обаждане от непознат номер. Бях на място с 6 часа разлика и някакъв човек ми се представя и ми говори за апартаменти, изобщо първоначално не се сетих за какво става въпрос. После си спомних и му казах за кое жилище всъщност съм му звъннал и той ми каза "А,да, имаме такива" Smile . Звучеше ОК и ми предложи ако искам да ми изпрати оферти във вайбър като му задам партаметри за търсене, така че реших да тествам що за стока е. Е, до следващата седмица не бях получил абсолютно нищо, но ми звъня отново и да потвърди какво търся. Нищо не беше запомнил/ записал и изобщо... въздух под налягане. Той не бе запомнил и до кога съм извън страната. Отказах да се занимавам. Пиша го в случай, че някой е гледал въпросите обяви или му е интересно какво се е случило. Още си стоят, сменят цени и снимки, но реално такива жилища няма. Очакваше се да е такъв случаят с тези множество обяви Simple Smile .

# 754
Първият целият е с тухли Форати. Значи са пестили и от друго. Много червена лампичка.

# 755
  • София
Огледах вторият. Много запазен, може даже директно да се влезе да се живее бих казала. Само ме плаши под лампериите какво ще намерим, иначе видимите части са си ок. Но да, ще иска време и много пари да се осъвремени, не знам дали е оправдано и ликвидно, ако нещо се случи.  Обезопасяване и саниране също ще трябва да се правят. Реално не ми трябва толкова голям апартамент, но за цената си, това че е тухла и квадратурата печели засега.
Благодаря за мненията, малко ще го мислим. Blush

# 756
Споко, нищо няма под лампериите. Имам опит с ламперии - ако има влага се издуват, а мухълът се разпространява. Не може да има съвсем сухи и гладки стена над и под под ламперията, и да очакваш нещо страшно под нея.  За мене плюс е, че май само банята и тоалетната искат осъвременяване на момента,  а останалото можеш малко по малко.

# 757
Хубаво е ламперията да се махне - може да има фауна отзад. Изчегъртване, шпакловка и си готова, не е толкова голяма драма. Сервизните помещения си заслужава да се оправят, преди нанасяне - ремонтът им е мръсен, тежък и тегав, но пък резултатът след това ще се отплати. Близо до кооперацията има добър магазин за плочки - Каем Борисов, навътре и на втория етаж има италиански и испански. Не е от най-евтините магазини, но имат промоционални плочки. Препоръчвам. Нищо че изглежда неугледен магазин и има при българските плочки доста купувачи от махалата.

Мозайката и паркетът могат да се изциклят, ако ви дойдат много парите за тотален ремонт.

# 758
Мозайката може да не е топ модерна, ама е класика и е нещо естествено. Няма смисъл да се пипа и да смени с грантиогрес, по-добре да се интегрира стилово в новия интериор.

# 759
Нали и аз предложих циклене - има такива обяви в нета, за циклене на стара мозайка. Ще се освежи определено.
А този вид мозайки от около година-две е пак на мода, има гранитогреси, които я имитират. То всичко се върти и се повтаря през годините и десетилетията. Laughing

# 760
Току виж и балатумът дошъл пак на мода. Майтапът настрана - и на мен ми харесва мозайката.

# 761
На мен също ми харесва по принцип, т.е. не всяка мозайка ми харесва. Ако е здрава и им пасва на идеите за интериора, може да спестят едно яко къртене, замазка, че ще стане мазало след изкъртването, съобразяване на нивата на замазката спрямо останалите нива в жилището, ако не махат паркета. Хем мръсна, хем шумна, хем скъпа, хем сръткава работа е.
То ние малко отзад напред почнахме. Ако си го харесвате жилището, ви пожелавам успешна и безпроблемна сделка.

# 762
И ламперията излиза напоследък на мода. В пинтерест е пълно с идеи. Естествено тази в конкретния апартамент ще има нужда от освежаване. Боя, лак, различни начини има.

# 763
Имаше в интериорните теми или тази за ремонт, потребителка беше свалила стара ламперия и отзад не е било приятно дори за гледане. Ламперията също може да се запази, ако е в добро състояние и може да се свали безпроблемно (примерно, ако не е лепена, а е закрепена с винтове/пирони).
С цел хигиенизиране, аз със сигурност бих я свалила и шпакловала стената отзад, дори пак да сложа същата или друга ламперия след това.

# 764
Какво мислите за тези обяви? Освен местоположението, няма нужда него
да коментирате, познавам района.
https://m.imot.bg/details/1c158400341568381
https://m.imot.bg/details/1c159319860829226
Клоня към втората..

Това е по-зле от БДС, защото трябва да се плати за изхвърляне на всичко, слагане на нови тръби, кабели, махане на плочки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт