Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 618
  • 833
  •   1
Отговори
# 780
Паркът Заимов е доста далеч от моста Чавдар, той е по-близо до Подуене и  Сухата река, не толкова престижни райони с не толкова престижни персони понякога. ЧС, трябва ли да продължаваме този безмислен диалог? Неспоримата истина за мен не е задължително да е такава за теб и обратното също, така че хайде да спрем със заяждането. Просто отговорих на Нико, че всеки квартал граничи с някой по-кофти.

# 781
Не е така. Лозенец не граничи с лош квартал. Иван Вазов и Стрелбище също 😃😃😃

# 782
Аз не споря, само питам конкретно какъв контингент и къде го видя около моста Чавдар. А от парка Заимов до моста няма и сто и петдесет метра по права линия.

https://www.google.com/maps/place/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BA+%E2%8 … .342035,17z/data=!4m5!3m4!1s0x40aa858298ed7093:0x86f1ff2b59b38580!8m2!3d42.6975039!4d23.3424427

# 783
Доста се разшири предметът на дискусията, но само да отбележа, че Лозенец граничи с Кръстова вада и Витоша.

ЧС, повече няма да си правя труда да ти отговарям, всеки може да погледне стрийт вю от моста Чавдар и да си направи изводи колко е добър кварталът. Аз не бих живяла там. Който го влече, да заповяда.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 22:09 от milittana

# 784
От моста Чавдар нататък тръгва Кремиковския контингент, сред който аз деца не искам да отглеждам. Живяла съм в ХД.
Кръстова вада и Витоша нали се водят знатни и престижни /във форума/. Да не сте се отрекли от тази аксиома?

# 785
Мостът Чавдар все пак е дълъг към 600 метра... И има разлика за кой край си мислите.

# 786
Има такива вградени шкафове и гардероби от 70-те години на миналия век. Особено в чиновнически сгради. Но ако трябва да бъда честна, са изключително удобни. Ако е за красота, сменяш вратичките с мдф/пдч/масив, каквото ти душа иска. И гардероби са се слагали в ниши, което също е удобно. Спалните са сравнително големи, така че и още един гардероб може да се сложи, а на вградения - отново да се сменят вратичките, за еднаква визия. Нито ще е трудно, нито ще е скъпо. В едно обживяно жилище, още повече с деца, винаги има достатъчно багаж за прибиране, винаги има нужда от повече място по гардероби и шкафове.

Милитана, ЧС е права - гърбът на парка Заимов е на 1-2 кооперации разстояние от началото на моста Чавдар. Гърбът на Дарик е на практика на гърба на парка, а лицето - почти на моста.

# 787
Краят към Яворов, не е онзи откъм Заимов.

# 788
Онзи край е шумен, няма пешеходна дистанция от центъра, но иначе нищо му няма. Прилични блокове, голяма хубава Билла, бензиностанции..
Изобщо много типично - някой минал от там, видял нещо, ама къде точно, и извадил едни изводи, които не са съвсем адекватни. Но за него са абсолютна истина. Ми за мен пък Иван Вазов е едно каре от улици и блокчета, ама друго няма, освен по "Витошка". Но едва ли е така за живеещите там, защото го познават добре.

# 789
Нико, наясно съм с цените и кварталите, само да напомня, че Яворов граничи с гара Подуене, моста Чавдар и съответния там контингент. Няма нужда да сме толкова префинени и да се правим, че живеем в отделни вселени. Сякаш в Красна поляна не живеят хора и не ходят на училище децата.
Ти в кой квартал купи апартамент, в който смяташ, че след време е възможно да живееш? Май не беше в Красна поляна 😀😀😀.
Доста се разшири предметът на дискусията, но само да отбележа, че Лозенец граничи с Кръстова вада и Витоша.

ЧС, повече няма да си правя труда да ти отговарям, всеки може да погледне стрийт вю от моста Чавдар и да си направи изводи колко е добър кварталът. Аз не бих живяла там. Който го влече, да заповяда.
Лозенец не граничи с цигански махали, а Кръстова вада на границата с Лозенец е сравнително скъп и желан квартал. Отделно и самата Кръстова вада не граничи с цигански махали.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 22:40 от Анонимен

# 790
https://www.olx.bg/ad/mnogostaen-sofiya-razsadnika-141-kv-m-1730 … 7.html#0f249bc52f

ако може някой да ми каже минуси на този апартамент. Намира се на границата на Красна и Разсадника, по диагонал срещу Лидл, точно на кръстовището на Вардар и Ал.Стамболийски? Минуси на квартала, на положението /точно на кръстовище/ евентуално на блока, ако някой го познава?

# 791
Нико, а твоят апартамент в Кръстова вада или Манастирски ливади ли се намира пък аз да попитам? Дето се скъса да ги хвалиш тези квартали?

# 792
Обективно това са квартали с много предимства и хубави районни училища. Ако нямах късмет да имам малко по-високи доходи щях да живея там или щяхме да се сбутаме в по-малко жилище, но в Идеален център. Квартали като Красна поляна и Хаджи Димитър са далеч от полезрението ми.

# 793
Ама между идеалния център и Красна поляна има и други квартали Simple Smile
А и това с училищата се преекспонира. Моето чаве не е учило в училище в идеалния център, пък ей на, нищо не му стана от това. Учи в прилично училище с бели деца и след 5 клас се премести в училище без райониране. А до тогава беше на 5 минути от вкъщи, което е много удобно.  Впрочем кое е това супер училище около НДК?

# 794
Сигурно 20-то, защото 22-ро вече като че ли не е толкова желано. Между другото тази драма със софийските училища започна да ми става интересна. Това НВО някаква аксиома ли е, няма ли плаващ рейтинг на училищата? Или поне някакви мерки, насочени по-зле представящите се да се стегнат и да минат напред в класацията?

Общи условия

Активация на акаунт