Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 903
  • 833
  •   1
Отговори
# 495
Като си в бранша - кръгова защита до край! Все пак с тези врътки си вадиш хляба.

# 496
Изказваш се генерално за целия квартал на базата на едно каренце. Ми то и в Манастирски ливади има едно каренце с къщички. Там няма да има високо застрояване. Много е свежичко.
Само че тези къщички е много вероятно скоро да не са такива, а са са огромни сгради, докато в Яворов такъв шанс няма, защото са малки, но многофамилни и строит срещу обезщетение е неизгодно, не могат да ги обезщетят, не излиза сметката.
 Жалко, ако не можеш да осъзнаеш разликата.

# 497
Изказваш се генерално за целия квартал на базата на едно каренце. Ми то и в Манастирски ливади има едно каренце с къщички. Там няма да има високо застрояване. Много е свежичко.
Само че тези къщички е много вероятно скоро да не са такива, а са са огромни сгради, докато в Яворов такъв шанс няма, защото са малки, но многофамилни и строит срещу обезщетение е неизгодно, не могат да ги обезщетят, не излиза сметката.
 Жалко, ако не можеш да осъзнаеш разликата.
И какво излиза в крайна сметка? Всичко зависи от регулаторния орган(държавата) какво ще позволи като коефициенти и плътности на застрояване. Нали? Нещото дето го обсъждахме в миналата тема (или съседната).
Радвам се, че го признаваш.
Между другото, бъди сигурна, че хипотетично, ако се заложат по-високи сгради в дадения район - то веднага ще се намерят инвеститори. Важи и за Яворов и за Лозенец и за Манастирски и за Иван Вазов и като цяло за всички квартали (може би без циганските).

# 498
Мандаринка, тя снимката показва действителното състояние на "уредения, спокоен и незастроен"  Иван Вазов. Няма нужда нищо да ми пише Попеа. Понякога ходя там, защото ми се налага - ми същите разкопани тротоари, претъпкано с паркирали коли, за тубите с вода по улиците Чиана вече сподели. "Аристократизъм" от всякъде струи там! Харесвам единствено блокчетата на границата с ЮП, но те пък са в много лошо състояние отвън и са много стари.
Както се видя наистина е уреден, спокоен и незастроен. В конкретния пример парцела не е застроен целия, а само половината. Така хората живеещи в тази кооперация ще имат приятни гледки и няма да се здрависват през балкона със съседите както се получи в някои други квартали. За разчистването на тротоарите от коли вече се писа.

# 499
Нико, ти малко и ти като строителния контрол дето си е затворил очите. Застроен бил само на половина, ама това, че в другата половина има къща - не се брои. Grinning

Междувременно, ето какво се канят да правят и в район Изгрев:
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/01/19/4164988_raion_izgrev_ … ef=home_NaiNovoto
Изглежда не само в "гадните" квартали имат проблем с презастрояването.

# 500
Къщата е ниска и не пречи на погледа. Отдавна си е там.

# 501
Извинявам се отново,че нахлувам в темата за обсъждане на обяви, която май е за обсъждане на статии, защото никой не пита и никой не обсъжда обяви.
 Как ви се струват тези обяви за даване под наем и може ли да се постигне 5% годишна доходност,каквато търся.
Моля запознатите с района да споделят разстояние до съществуващи или планирани метростанции, ако се ориентират по снимките.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b159740542705458

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b158409012636572

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b160648651237346

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b158399520474452

Основни критерии са ми: висока доходност, ново строителство, поне 2 стаи, в близост до бизнес център или офис сгради.
Предварително благодаря!

# 502
И? Какво от това? Предполагам плътност на застрояване знаеш какво означава. Общо застроеното петно сградата + къщата дали са в регламент спрямо плътността на застряоване и озеленяване?

# 503
Да, не пречи на погледа. Само дето вместо дървета, първите етажи над покрива гледат керемиди, а и горните също. А за противопожарните изисквания да не говорим - външен достъп отвсякъде. Не съм пробвала да закрепя стълба върху скат на покрив и то на стара къща, но нещо ми подсказва, че опитът няма да е успешен. А пък карето около Майчин дом направо кърти - подобни архитектурни недоразумения, плътно гледащи си в прозорците в различен стил рядко се срещат на едно място. Много важно, че е Ив. Вазов, не Ман ли - гледката е същата.

# 504
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b158409012636572

Този се намира на "Дечко Йорданов" 3. На гадно място е. Пред блока има голям паркинг, на който все някой паркира, излиза или се разминава. Шумно е от колите, прашно е, в близост има кръчме. Също отсреща има голяма детска площадка, която се ползва целодневно, а нощем се събират по-порасналите.

# 505
До HappyHeartbeat

Цените са добри, но единия е статут на офис, не препоръчвам, другия май е близо до летището. Изчакай и избери нещо добро преди да инвестираш. Що се отнася за обсъждането и аз забелязах че само няколко човека техни си теми и райони обсъждат

# 506
  • пустинята Гоби
В Красно село има действаща метростанция, в обявата пише, че имота е до нея, сега дали е вярно, не е ясно. Сградата не ми е позната, струва ми се евтина за квартала, предполагам, защото е със статут на офис и е на първия етаж. А до пазара била, сетих се. Има една бизнес сграда в близост - бившата ТВ7. Нагоре по "Борис" се сещам за SAP и разни държавни учреждения.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 14:04 от Mimi Rose

# 507
HappyHeartbeat, кажи за какво искаш да го отдаваш и какъв наем очакваш от всеки, за да постигнеш тази доходност - ще спести усилия и сметки на коментиращите.
Първият може да го видиш къде е и дали става за офис или магазин. Този партер с тези стратегически пуснати щори ме навежда на мисълта, че не става за живеене и че няма да гледа към уютен двор.
Вторият също няма да е много апетитен за живеене. Няма никакво антре, квадратурата на терасата май е по-голяма от тази на апартамента, а на толкова нисък етаж няма да е много приятна за релакс и ползване. Не мога да преценя на тази локация какви са му шансовете да се отдава по предназначение за офис.
Редута е на нисък етаж, който и за наем не е предпочитан и ще подбива цената.
Слатина може би си струва да се види, но и той не е в район известен с бизнес сградите си.
Edit: Мисля, че локацията е около тук: ul. "Slatinska" 1
ul. "Slatinska" 1, 1574 g.k. Hristo Smirnenski, Sofia
https://maps.app.goo.gl/g7rRaWfxihyk466C8

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 14:02 от evenfall

# 508
И? Какво от това? Предполагам плътност на застрояване знаеш какво означава. Общо застроеното петно сградата + къщата дали са в регламент спрямо плътността на застряоване и озеленяване?
Какво от това? Я кажи, ако кооперацията беше построена върху двете къщи какво щеше да е разстоянието до съседната сграда в посока юг и какво е сега.
Да, не пречи на погледа. Само дето вместо дървета, първите етажи над покрива гледат керемиди, а и горните също. А за противопожарните изисквания да не говорим - външен достъп отвсякъде. Не съм пробвала да закрепя стълба върху скат на покрив и то на стара къща, но нещо ми подсказва, че опитът няма да е успешен. А пък карето около Майчин дом направо кърти - подобни архитектурни недоразумения, плътно гледащи си в прозорците в различен стил рядко се срещат на едно място. Много важно, че е Ив. Вазов, не Ман ли - гледката е същата.
Горните гледат Витоша. Седейки си на дивана ще виждаш планината и ще е много светло. Да не говорим колко е приятно, че цялата западна част гледа към градинка. П.П. В по-горните части на Драгалевци (за разлика от долните) зимата слънце рядко се вижда.

# 509
  • София
HappyHeartbeat, предполагам, че този в Слатина е в този блок. Ако е така - меко казано, кофти.

https://www.google.com/maps/@42.6923139,23.3695481,158a,35y,178.54h,22.36t/data=!3m1!1e3

Общи условия

Активация на акаунт