Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 700
  • 833
  •   1
Отговори
# 705
За къщата на Пиротска, № 35 е. В кафяво ограденото е, ако излезе правилно цветово. С много странни данни в кадастъра - частта, която се продава с вход от Пиротска, се води "за търговия". Нито една от долепените отзад сгради, поне при публичния изглед в кадастъра, не се води жилищна сграда.

Поземлен имот 68134.302.492, област София (столица), община Столична, гр. София, район Възраждане, м. III-105, вид собств. Частна, вид територия Урбанизирана, НТП Ниско застрояване (до 10 m), площ 158 кв. м, стар номер 11, квартал 187, парцел VI-част,
Заповед за одобрение на КККР № РД-18-32/01.04.2016 г. на ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА АГКК

# 706
Айде, оставяме го Лозенец, че там само тесни улички, не струва. Какво ще кажете за най-блусовия квартал на столицата. Е ли Подуене само за хора с кръпки на дънките или става и за такива дето вече са си ги зашили? https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15847029926350 … k=6affe0&f1=1

# 707
  • София
Айде, оставяме го Лозенец, че там само тесни улички, не струва. Какво ще кажете за най-блусовия квартал на столицата. Е ли Подуене само за хора с кръпки на дънките или става и за такива дето вече са си ги зашили? https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15847029926350 … k=6affe0&f1=1
Аз нямам мнение за квартала. Но е сравнително комуникативно. И метро пише, че имало.
Строежът не ми изглежда супер, но става. За тия пари, какво му искаш.
Който е скътал кеш, вместо да търси апартаменти на по 60-70г, за 120к евра ще вземе доста прилично нещо, па и с гараж.
Акт 16 трудно ще го изпълнят 1г след акт 14, но и да закъснеят няколко месеца не е болка.
Аз бих проверил как предишните сгради на строителя взимат акт 16. И колко са се бавили.

# 708
Да, точно до (близо до) тази затворената проблемна станция на метрото трябва да е.
Наскоро обсъждахме (отново) този район, във връзка с търсенето на Адвенчър. Той беше ходил да гледа там - около църквата, в края на Черковна.

# 709
Там е, а и много подробно беше описал локацията,

Аз нямам мнение за квартала. Но е сравнително комуникативно. И метро пише, че имало.
Който е скътал кеш, вместо да търси апартаменти на по 60-70г, за 120к евра ще вземе доста прилично нещо, па и с гараж.
Акт 16 трудно ще го изпълнят 1г след акт 14, но и да закъснеят няколко месеца не е болка.
Аз бих проверил как предишните сгради на строителя взимат акт 16. И колко са се бавили.
Да, ако обичат шума на влакове и самолети, плюс голям булевард на 20 метра, идеално е Wink
Иначе.мисля, че.се води Сухата река там, не Подуене. И е на границата с Х Димитър, който е от др страна на Вл Вазов

# 710

Това последното къде може да се провери? Питам, защото съм се спряла на апартамент. В съседство на бъдещия строеж има друга тяхна сграда на фирмата. Как и къде мога да проверя кога е трябвало и кога са взели акт 16?
Също така, дали бихте могли да ми дадете насоки за неща, за които трябва да внимавам при подписването на предварителен договор за покупка. Етапът на строителство към момента е разрешение за строеж. Според фирмата се очаква да имат акт 16 декември 2022, това реалистично ли е?

# 711
  • София
Ами начин, който аз съм ползвал, е примитивния. Отиваш, питаш фирмата кои точно са им бившите сгради. Отиваш на адреса на всяка една, стоиш пред входа и се заприказваш със всеки който влезе или излезе. Питаш кога са започнали да строят, кога са получили акт 14,15,16, доволни ли са, и тн.

Може и да има други начини, но аз не ги знам.
За предварителен договор, задължително се наема адвокат. И аз така правя. Нямам идея какво да се гледа. Последно адвокатът беше гледал парите да имат някаква поне минимална разсроченост във времето и да има нещо завършено срещу тях. А не да ги дължиш на някаква дата, а всичко да си стои на "дупка". И тн.
2г е реалистичен срок. Но зависи от фирмата, размера, размаха. Срокът е по-скоро близък до минималния. Т.е. всичко трябва да е идеално, да бързат като вятъра, след това и държавните институции и ЧЕЗ да бързат, и тогава може и да успеят.
Адвокатът също проверява фирмите, които са упоменати в предв говор, тяхното състояние, запори, вписвания, дали са наистина собственици на земята (или имат право на строеж), проверява нот акт на земята, който фирмата строител трябва да предостави. И тн не помня всичко.

# 712
Като комуникации мястото е супер. И с метрото, и с кола до центъра са 5 минути. Влаковете по принцип не са голям проблем, за булевардите зависи накъде са спалните и колко далеч е от булеварда. Там сега се строи много и има и по-закътани сгради, не знам тази къде е точно. Има малка градинка, не става за екстремности, но е перфектна да си изкараш бебето или съвсем малко дете.  Самолетите са си гадни, спор няма, ама пак зависи къде точно минават - едно е да са над теб, друго е на 200-300 метра в страни. Който иска тристаен НС и няма бюджет за по-скъпи локации, според мен би трябвало да огледа и прецени.

# 713
Може ли мнения по следния въпрос  . Искам да купя апартамент и се колебая се между  два . Не са в София , но са в голям областен град. Това са основните характеристики :
1 - хубав квартал 10 мин от центъра с автобус , панел -  2 стаи + кухня  , 4 ти етаж ,  саниран с мн.добри общи части , близо до училище , дет.градина,  магазини, близо до спирка ,  старо , но  запазено соц . обзавеждане  , със сменени дограми  ;
2- далечен квартал 30-40 мин от центъра с автобус , съвсем близо до  парк , двустаен - ново строителство - 2 год  , 3 ти етаж , не толкова близо до магазини , обзаведен  , всичко е почти ново  .
Панела е малко по - скъп  , 3-4 хил. . Ще се дава под наем . Наема , който ще се може да се взима от двата е горе долу еднакъв.
Няма опция за ремонт на панелния , защото ако ще се прави такъв , ще трябва тотално да се подмени всичко -
 баня , настилки , обзавеждане  .

# 714
  • София
Сложен въпрос.
Централните квартали вдигат повече цената си във времето.
Но при панелите е обратно.
Според мен, все пак първият аргумент ще е с по-голяма сила.

Т.е. на форумен диалект "Локацията, локациятааа ...!"

# 715
Колко може да се вземе наем на панелен двустаен не в София, па макар и в голям град. В малките градове масово хората си имат наследствени жилища и спестяванията или кредитите са им за ремонти. Така че със соц обзавеждане някакви социални слаби наематели ще привлече най-вероятно. А с ремонт апартаментът ще е дупка за пропадане на пари и то за мизерен наем.

# 716
Ако става дума за Пловдив или Варна, има отделни имотни теми за тях, може и там да питате.

# 717
Локацията, локацията, ама 10 минути с автобус не е център. То за София не е, та какво остава в по-малък град. Не бих купила панелката.

# 718
Mmaybe June, при разлика от няколко хиляди, центърът ще е по-лесен за даване под наем защото българинът обича да живее в центъра и винаги се накачурват желаещи, без да гледат панел или не.

# 719
  • София
И аз се замислих. 40 минути с автобус, ако не е София, то е едва ли не извън града май. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт