Изгони ме от вкъщи с двете ни деца

• 17 228
  • 243
  •   1
Отговори
# 150

Глупости, живея с мъжа ми вече 15 години, отглеждаме детето си заедно, припознато е от него, банковата ни сметка е на мое име, старата ни кола и тя. Жилището е под наем. Засега се получава, нито аз, нито детето ми търпим негативи, от това, че не е родено в брак.
Засега.
И слава Богу, че е така.

Само че, може да стане като при авторката.

А, ако има брак, покривът над главите на майката и децата, е гарантиран до пълнолетието на по- малкото.
Дори и да се наложи майката да плаща наем, ще е само за себе си и ще е смешна сума.

Не се хаби да пишеш. Те всички са застраховани тука и не може да им се случи и всички са постигнали всичко с двете си ръце. Хахаха хахаха!

# 151
  • София
Жена. Две деца, в брак. Жилище, купено след сключване на брака, но прехвърлено на свекърите. Изгони я като мръсно коте на улицата. Тази жена не се обърна. Приюти се при близки. След година намери жилище, за което можеше да изтегли кредит и не се нуждаеше от ремонт. Купи го. Събу се влезе. И двете деца искат да са при нея. И са при нея.
Но нямаше чуденки, нямаше кършене на ръце, изобщо не гледаше какво имал бившият или какво е изгубила. Набеляза си цел според възможностите, тръгна да го прави и "целият свят" й помогна.
Това с прехвърлянето на свекърите е много глупаво. Браво, че после се е оправила. При това без наследство Joy

# 152

Глупости, живея с мъжа ми вече 15 години, отглеждаме детето си заедно, припознато е от него, банковата ни сметка е на мое име, старата ни кола и тя. Жилището е под наем. Засега се получава, нито аз, нито детето ми търпим негативи, от това, че не е родено в брак.
Засега.
И слава Богу, че е така.

А, ако има брак, покривът над главите на майката и децата, е гарантиран до пълнолетието на по- малкото.
Дори и да се наложи майката да плаща наем, ще е само за себе си и ще е смешна сума.

Е, не е точно така. Ако не е лично на мъжа жилището, а на родители и пр., срокът за оставане в него не е до пълнолетие, а година или нещо такова. Ако е под наем, или изплаща кредит, който в един момент не може да плаща, или реши да го продаде, кой ще го задължи да стоят децата с майка им до пълнолетието им в жилището? Няма как. Освен това в закона няма задължение майката с децата да се настанят в цяло самостоятелно семейни жилище без бившия съпруг в него. Ако той няма възможност да отиде другаде, колко жени ще се съгласят да съжителстват с бившия в общо жилище до пълнолетие на децата, с неразбирателство, тормоз и пр.

А, и да кажа за тия, дето нямат и са от такава среда, в която все нямат. Наистина ли го смятате за реалистично, че може да накарате някой много имащ и имотен, от съвсем различна среда, да се ожени за вас, че да има какво да вземете при развода? Това и да се случва, се случва при много малка част от жените, с определени данни, младост, визия, характер и пр. Попревтасали 30-и-кусур-годишни голтачки ще хванат същия голтак като тях и няма да има какво да вземат при развод, освен някой кредит или обща ипотека за 2 десетилетия.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 19:04 от кукумицинка

# 153
  • София
Скрит текст:

Засега.
И слава Богу, че е така.

Е, не е точно така. Ако не е лично на мъжа жилището, а на родители и пр., срокът за оставане в него не е до пълнолетие, а година или нещо такова. Ако е под наем, или изплаща кредит, който в един момент не може да плаща, или реши да го продаде, кой ще го задължи да стоят децата с майка им до пълнолетието им в жилището? Няма как. Освен това в закона няма задължение майката с децата да се настанят в цяло самостоятелно семейни жилище без бившия съпруг в него. Ако той няма възможност да отиде другаде, колко жени ще се съгласят да съжителстват с бившия в общо жилище до пълнолетие на децата, с неразбирателство, тормоз и пр.

А, и да кажа за тия, дето нямат и са от такава среда, в която все нямат. Наистина ли го смятате за реалистично, че може да накарате някой много имащ и имотен, от съвсем различна среда, да се ожени за вас, че да има какво да вземете при развода? Това и да се случва, се случва при много малка част от жените, с определени данни, младост, визия, характер и пр. Попревтасали 30-и-кусур-годишни голтачки ще хванат същия голтак като тях и няма да има какво да вземат при развод, освен някой кредит или обща ипотека за 2 десетилетия.
Или жилището се води на родителите му.

# 154
Наследства и наследствени имоти не се делят при развода. Само придобитото по време на брака. Което реално си е придобито от семейството. Занчи трябва да има нещо, изкарано през този брак все пак.

# 155
  • София
Не лежтѐ на тая кълка, че на някой ще вземеш нещо.
Никой нищо не ти дължи след 18 годишна възраст.
Ако дадат - чудесно, ако не дадат - дайте вие от себе си и постигнете нещо.
Редно е да надграждаш, не да очакваш.

# 156
  • Варна
Bianka, някои бивши са изнудвани за пари, а детето е претекст. Този начин е деструктивен и ощетява. Бащата игнорира детето,заради скандалите с майката. Фирмени активи лесно се прехвърлят или ипотекират.
Има случаи, в които грижите продължават и без наличен брак.

# 157
Не се хаби да пишеш. Те всички са застраховани тука и не може да им се случи и всички са постигнали всичко с двете си ръце. Хахаха хахаха!

Ариел, вече 3ти ден не мога да разбера защо се сърдиш и пениш на непознати и чужди за теб хора, че твоите родители не са ти дали нищо.

# 158
  • София
Има някаква фиксация потребителката и разбирам, че колкото и да иска, не е получила нищо.
Та си го изкарва на постигналите го.

# 159
  • София
Аз друго не мога да разбера.
Защо, като се напише че СК защитава всички и се даде пример как жената и децата няма да бъдат изхвърлени на улицата, се почва с изтъкване на изключенията?
Ама, ако било дадено от родителите за ползване, жилището, ама ако били под наем, ама ако.........

Каквото и "ако" да е, все пак не предполага моментално изхвърляне с куфара и децата.

И що да гордост е това, да позволиш на един плужек да те изхвърли като парцал от жилището, барабар с децата, гордеейки се че си се била оправила въпреки това?
Защо да се плаща толкова висока цена?
Колко живота имаш, че да позволиш да ти почерни куп години?

И ако ти си плащаш цената на недалновидността, децата ти трябва ли да я плащат също и да мизерстват "под моста"?

# 160
...
Нека да кажа как се получи на една голтачка да вземе всичко до стотинка, собственост на мъжа си, за себе си и за децата.
Не беше попревтасала, много млада се беше оженила, за много години по-възрастен имотен мъж. Той не се грижеше за нищо, беше свикнал да е обгрижван. Всичко беше добре, докато той се пропи! И оттам нататък вече не приличаше на човек.
Жена му реши да се развежда, но да докаже, че я тормози, за да му вземе апартамента.
Въртя, сука, не й се получи и се отказа от развода, изнесе се под наем с децата и за да го плаща, започна да работи на три места - лично съм свидетел.

А той остана в голямото жилище сам, пиеше, пиеше... до цироза и умря.
Ей така стана. Точно както The Killer беше предложил.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 21:28 от Uncommon

# 161
  • София
Жена, останала на улицата след развода, също е изключение.

# 162
Тук темата малко се измести, но и аз съм за брака. Който иска така да живее, факт е обаче , че брака дава по-голяма сигурност за жената, особено когато има и деца в картинката. Говоря от юридическа гледна точка.
Чисто психологически също е важно, защото когато човек тръгне да се жени се замисля дали иска с точно този партньор да остарее , дава си преценка за връзката и т.н.
Лично за мен е странно мъж да иска дете, ама да го е страх да сключи брак.Това ми говори че:
1. Този мъж вероятно  не е сигурен в чувствата си към мен, ама иска дете( в момента). Всъщност ще иска  от която и да е, ако е в момента до него.Тоест приема ме за  само за утроба. А дали ще може да се грижи за детето е отделен въпрос.Че и аз много неща мога да искам, ама детето не е кукла, да го хвърлим, когато ни омръзне.
2. Не иска да поеме отговорност, слагайки подписа си върху брачното свидетелство. А каква е гаранцията ми, че след това поне 18 години ще поема отговорност към детето и към мен отчасти. Защото биологично детето се развива в утробата на жената, обикновено тя излиза в майчинство, тя е по-заангажирана с отглеждането на детето докато е малко.Жертва кариерата си или поне я отлага, за разлика от мъжа. Затова е и по-уязвима.

# 163
  • Paris, France

Лично познавам такива жени, така че не мисля, че е невъзможно, но е ясно, че не е лесно, трябва да бъде поставено за цел и може и да не се случи.

Никой не ни опира пистолет на темето за да се женим, да се забременяваме и да раждаме от голтаци като нас или още по-бедни, особено в днешно време, когато бракът и децата не са социална необходимост и изискване.  

На 30-35г много жени изглеждат прекрасно и са далече от превтасали. 40-45 годишни осигурени мъже биха се оженили за тях с кеф, защото тях успелите 30-35 годишни не ги искат за брак и деца. Дори и да не са Уау пак има възможности.

В много европейски държави общински жилища се предлагат и на бекяри, бездетни младоженци, разведени с деца, женени с деца. В такива държави може да се ражда без собствено жилище, без спестявания, без мъж, без работа. Другаде не е уместно.

В съвременна България голтачката трябва да си прави добре сметката, да не се забременява от първия срещнат и да не ражда второ и следващо дете.

А авторката няма да остане на улицата. Има си готови да и помогнат родители и ще получи някаква издръжка за децата ако останат при нея. Има работа и в малкия град може да купи нещичко след време.

# 164

Лично познавам такива жени, така че не мисля, че е невъзможно, но е ясно, че не е лесно, трябва да бъде поставено за цел и може и да не се случи.

Никой не ни опира пистолет на темето за да се женим, да се забременяваме и да раждаме от голтаци като нас или още по-бедни, особено в днешно време, когато бракът и децата не са социална необходимост и изискване.  

На 30-35г много жени изглеждат прекрасно и са далече от превтасали. 40-45 годишни осигурени мъже биха се оженили за тях с кеф, защото тях успелите 30-35 годишни не ги искат за брак и деца. Дори и да не са Уау пак има възможности.

В много европейски държави общински жилища се предлагат и на бекяри, бездетни младоженци, разведени с деца, женени с деца. В такива държави може да се ражда без собствено жилище, без спестявания, без мъж, без работа. Другаде не е уместно.

В съвременна България голтачката трябва да си прави добре сметката, да не се забременява от първия срещнат и да не ражда второ и следващо дете.

А авторката няма да остане на улицата. Има си готови да и помогнат родители и ще получи някаква издръжка за децата ако останат при нея. Има работа и в малкия град може да купи нещичко след време.

И аз познавам 2-3 жени, които се обвързаха с мъже много над тяхната среда, обаче всичките отрано бяха ориентирани, бяха хитри, поддържаха се много и се стремяха по всевъзможни начини да се доберат до места с такива мъже. Имах една съквартирантка, гладна стоеше със седмици, че да може да си позволи да отиде на някое място и да е с подходящите дрехи, ама като я видиш, имаше някакво луксозно злъчване и се държше така, сякаш разполага с много цял живот. Те тия заможните не харесват мрънкащи отчаяни жени, оплакващи се колко са бедни и как нямат нищо. Предпочитат жени, които дават вид, че не са нуждаещи се, и просто много ги харесвт, не че им търсят парите. На 30+ естествено, че има случаи, когато се омъжват за богати, обаче говорим за жени, които са натрупали повече от десетилетие опит и връзки с такива мъже, и са отказали на много, които са недотатъчно заможни, а не за разни жени, които отчаяно се опитват да се омъжат за когото и да е в продължение на повече от 10 години.

Авторката нещо беше вметнла в първия пост, че нямала време да се грижи за себе си, заради децата и домакинството, демек, че е започнала да изглежда по-зле, та затова я гонят, или някякъв друг е бил подтекстът, не знам. По мое мнение една жена, която не прекалява с мекиците и тортите (да се спираш да преяждаш не отнема никакво време), къпе се и си мие зъбите, изглежда съвсем прилично, като си направи прическа или просто се подстриже добре, евентуално си оправи ноктите, махне някои косми и си сложи приятни дрехи, изглежда съвсем задоволително на външен вид за вечето мъже. Е, не като бръмчалка, която не излиза от фризьора, фитнеса и мола, но прилично.

Общи условия

Активация на акаунт